• Verkocht

Buitenhof de Leistert 247 6088 NM Roggel

Uitgelichte kenmerken

  • 108 m² wonen
  • 505 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 389.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
25 november 2022
Verkoopdatum
12 december 2022
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Deze schitterende vakantiewoning van het type 8 persoons Modern Plus Culinair met een overkapping is gelegen in het nieuwste deel van Buitenhof de Leistert in Midden-Limburg.
Dit park is ingericht met zowel luxe vakantieboerderijen in Limburgse boerderijstijl als ook types in moderne architectuur en beschikt over zeer uitgebreide centrumvoorzieningen, welke allen liggen op korte afstand van deze woning. Recent gebouwd in 2019 op een perceel van maar liefst 505m², op eigen grond.

U koopt deze vakantiewoning als beleggings-investering waarbij verhuur in combinatie met eigen gebruik mogelijk is.
Buitenhof De Leistert biedt uitstekende verhuurmogelijkheden. Op de vakantiewoning rust momenteel een verhuurcontract waarmee u meedraait in verhuurderspool met een prima rendement!

Het 5-sterren park Buitenhof de Leistert met smaakvolle vakantiewoningen is het summum van luxe. Het park wordt omringd door de natuur en heeft een centrale ligging in de Bourgondische provincie Limburg. De steden Weert, Venlo, Roermond maar ook Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf zijn op goede rijafstand. Jong en oud beleeft hier een fantastische tijd.

Kortom:
• Investeren in een zakelijke belegging met eigen gebruiksmogelijkheden;
• Recent gebouwd in 2019;
• Vloeroppervlakte ca. 108m², geschikt voor grote gezinnen en/of groepen;
• Goede verhuurresultaten en rendementen;
• Volledig gemeubileerd en ingericht;
• Compleet ingerichte luxe keuken, met apparatuur van het merk BOSCH;
• Voorzien van een overkapping van ca. 17m²;
• Onderhoudsschema op orde;
• 4 slaapkamers, allen met eigen badkamer (en suite), waarvan 2 op de begane grond;
• Prachtig 5-sterren vakantiepark met uitstekende faciliteiten;
• Geschikt voor grote gezinnen of groepen;
• Midden in het Leudal, centraal gelegen tussen Venlo, Weert en Roermond.

Recreatiewoning Buitenhof De Leistert 247 (type 8 persoons Modern Plus Culinair)

Omschrijving en indeling nummer 247:

Begane grond
Deze moderne recreatiewoning beschikt onder andere over het gehele woonprogramma op de begane grond. Entree middels ruime centrale ontvangsthal. Vanuit deze hal zijn bijna alle ruimtes toegankelijk, inclusief meterkast met WiFi-punt. Het gasten toilet is ingericht met wandcloset en fonteintje. Twee ruime 2 persoons slaapkamers, waarvan 1 voorzien van een TV. Beiden met een badkamer en suite, modern betegeld en ingericht met inloopdouche, vaste wastafel en designradiator.
De woonkamer met ruime leefkeuken is ingericht met een antracieten tegelvloer, o.a. flatscreen TV, sfeervolle gashaard en schuifpui naar het royale terras en de tuin. Het terras is voorzien van een overkapping (ca. 17m²), uitgerust met een terrastafel en 8 stoelen, voorzien van verlichting en buitenstopcontact. De ruime open keuken is voorzien van een moderne keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur te weten: 6- pits gasfornuis, RVS afzuigkap, oven/magnetron, koelkast en vaatwasmachine. Direct naast de keuken is de inpandige ruime berging gelegen met CV- installatie, was/droogcombinatie en boiler. Vanuit deze berging is de achtertuin toegankelijk. De tuin is onderhoudsvrij ingericht met terrasbestrating, gazon en een groene haag.

Eerste verdieping
Via de trap, gepositioneerd in de centrale hal, is de overloop bereikbaar. Vanuit de overloop zijn de 2 slaapkamers, waarvan 1 met een TV, 2e separate toilet en 2 badkamers en suite toegankelijk, in totaal geschikt voor 4 personen. De slaapkamers zijn van voldoende grootte en afmetingen. De grote badkamers zijn modern betegeld en ingericht met inloopdouche, vaste wastafel en designradiator.

Interieur / type Culinair
De vakantiewoning wordt aangeboden met een compleet ingerichte inventaris. Houdt u van koken? Dan kunt u lekker aan de slag in de extra ruime en goed uitgeruste keuken. Zo is deze voorzien van de nodige huishoudelijke apparatuur ( onder andere staafmixer, keukenmachine etc.) en voorzien van een complete keukenuitrusting en uitgebreid eet/drinkservies. Sfeerimpressies van het recente interieur (2019) zijn verwerkt in de brochure. De berging is voorzien van een was/ droogcombinatie en een losse BBQ.

Tuin
Deze recreatiewoning ligt op een perceel eigen grond van 505m².

Bijzonderheden
De centrale verwarming is uitgevoerd als een vloerverwarming op de gehele begane grond;
Deze vloerverwarming met centrale thermostaat, individuele radiatorverwarming met eigen thermostaat;
De woning is volledig geïsoleerd en voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing.
De Leistert is exclusief voorzien van een glasvezelnetwerk en heeft een prima wifi-netwerk.
Eigen oprit voor de deur.
Het onderhoudsschema van de woning is (geheel) op orde.

Meetrapport
De recreatiewoning heeft volgens de branche brede meetinstructie (NTA 2581:2011) een gebruiksoppervlakte van ca. 108m² plus 17,2m² overdekt terras. De inhoud bedraagt ca. 384m³. Via de makelaar is een officieel meetrapport verkrijgbaar.

Algemene informatie
Recreatiepark Buitenhof de Leistert
Het 5-sterren park Buitenhof de Leistert met smaakvolle vakantieboerderijen is het summum van luxe. Het park wordt omringd door de natuur en heeft een centrale ligging in de Bourgondische provincie Limburg. Jong en oud beleeft hier een fantastische tijd. Tevens biedt Buitenhof De Leistert uitstekende verhuurmogelijkheden.
• Smaakvolle authentiek Limburgse vakantieboerderijen
• Prachtig 5-sterren vakantiepark met uitstekende faciliteiten
• Midden in het Leudal, centraal gelegen tussen Venlo, Weert en Roermond
Buitenhof de Leistert (ZOOVER score 8,7) beschikt over een prima voorzieningenpakket (o.a. Plaza, subtropisch zwemparadijs, bowling, horeca, binnenspeeltuin, buitenspeeltuinen etc.).

Naast rust en ruimte zijn er uitstekende parkfaciliteiten. Het gerenoveerde subtropisch zwembad biedt glijbanen, een stroomversnelling, een whirlpool en een kinderbad. Maar is er nog veel meer. Zo biedt het park o.a. een uitdagend speeltoestel in de overdekte plaza, een schitterende indoor speeljungle, hippe horecagelegenheden, een waterspeeltuin, een adventure sportveld, midgetgolf, bowling, uitdagende speeltoestellen, een recreatieplas, tennis, een roei- en visvijver, een buitengolfslagbad met glijbaan, een parkwinkel, beachvolleybal, fiets- en skelterverhuur, een recreatieteam en een fietscrossbaan.

Afgelopen periode is het zwembad gerenoveerd en heeft het zwembad letterlijk een nieuw kleurtje gekregen! Daarnaast zijn er rond de roei/speelvijver een aantal nieuwe speeltoestellen geplaatst en de komende periode is de rest van de grote speeltuin aan de beurt.
Het uitzicht vanaf het terras van La Selva Food & Drinks is fantastisch, maar wordt nog verder verfraaid. Tevens is er een multifunctioneel Amfi theater gebouwd. Tijdens warme zomeravonden kunnen gasten hier genieten van heerlijke easy listening of maken kinderen hun eigen toneelstuk.
De ligging van Buitenhof de Leistert is prachtig, midden in het Leudal, centraal tussen Venlo, Weert en Roermond. Een dagje shoppen? Ga dan naar het grootste Outletcenter van Europa in Roermond met jaarlijks miljoenen bezoekers. Ook de Maasplassen liggen dichtbij; het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Direct grenzend aan het park vind je de Ophovense Zandberg; een schitterend bosgebied met een grote variatie aan flora en fauna. Op loopafstand van Buitenhof de Leistert ligt het zeer mooie natuurreservaat het Leudal.

Verhuur en beleggen
U dient de vakantiewoning te verhuren middels een huurovereenkomst met bemiddeling door de Leistert. Er is een aanwezige huurovereenkomst van 5 kalenderjaren, ingangsdatum 20 december 2019 tot en met 5 januari 2026.
Stichting Buitenhof de Leistert wordt beheerd en verhuurd door Stichting de Leistert. De Stichting is eigenaar van de wegen, de zeer royaal bemeten en fraai ingerichte groenvoorzieningen alsmede de centrale voorzieningen en beheert en onderhoud deze. Als tegenprestatie zijn de eigenaren van de recreatiewoningen op de Buitenhof een parkbijdrage verschuldigd. Ook de verhuur wordt door de Stichting verzorgd. In geval van verhuur van de recreatiewoning is de eigenaar verplicht een servicecontract (servicekosten) af te sluiten met de Stichting. De servicekosten bestaan o.a. uit grote schoonmaak (2x per jaar), raamzeemservice, tuinonderhoud en reinigen dakgoten. Daarnaast is er ook correctief onderhoud. Hieronder wordt verstaan de kosten die gemaakt zijn voor meldingen van huurders van incidentele gebreken. Daarnaast is er ook nog preventief onderhoud bijvoorbeeld ongediertebestrijding.

Mogelijkheden eigen gebruik
De momenteel voorliggende huurovereenkomst met bemiddeling geeft recht op maximaal 0 dagen eigen gebruik. U kunt natuurlijk altijd zelf uw eigen huisje boeken via de Leistert, tegen een gereduceerd provisietarief. Wenst u zelf meer gebruik te maken van de woning dan kunt u een nieuwe verhuurbemiddelingsovereenkomst sluiten met de Stichting na afloop van de lopende huurovereenkomst. U bepaalt dan zelf het eigen gebruik. Eigen gebruik heeft fiscale consequenties. Voor meer informatie hierover, neemt u contact op met de makelaar of uw financieel/ fiscaal adviseur.

Opbrengsten en kosten
Op basis van de verhuurbemiddelingsovereenkomst ontvangt de eigenaar de netto huuropbrengst van de daadwerkelijke verhuurde perioden. Deze netto huuropbrengst komt tot stand door de gerealiseerde huuropbrengsten te verminderen met de verhuurbemiddelingsvergoeding van 22%. U ontvangt van de Leistert de netto huuropbrengst inclusief 9% BTW. Naast de eerder genoemde parkbijdrage en servicekosten dient de koper rekening te houden met de navolgende kosten: Onroerend Zaak Belasting (OZB), rioolrechten, waterschaplasten, gas-, water- en elektriciteitskosten, opstal en inboedelverzekering en (reservering voor) onderhoud.

Fiscale aspecten en de fiscus
Wanneer u een recreatiewoning aankoopt en exploiteert/ verhuurt om er huuropbrengsten uit te verkrijgen, bent u in de ogen van de belastingdienst een ondernemer voor de omzetbelasting. U dient een BTW-nummer aan te vragen bij de bevoegde eenheid van de Belastingdienst in uw eigen belastingdistrict. Het aanvragen van een BTW-nummer is relatief eenvoudig.

Omzetbelasting
De 10-jaars -herzieningsperiode voor de omzetbelasting verstrijkt in 2029, hier is OZB 37D van toepassing. Uitgezonderd het inventarispakket, welke excl. BTW genoteerd wordt in de koopovereenkomst en geleverd word. Deze specifieke BTW is overigens niet kostprijsverhogend, aangezien u als koper deze kunt verrekenen. Dit laatste kan overigens weer wijzigen indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld de kleine ondernemersregeling. Nadere informatie via makelaar of een accountant/ fiscaal adviseur.

Omzetbelasting huuropbrengsten en kosten
De huuropbrengsten zijn belast met 9% omzetbelasting (laagtarief). De omzetbelasting over de parkbijdrage en overige kosten, indien van toepassing, bedraagt 21%, respectievelijk 6%.
Indien u de Kleine Ondernemersregeling (KOR) wenst toe te passen, heeft dit weer consequenties op de BTW afrekening.

Inkomstenbelasting
Indien u de recreatiewoning als privé-persoon koopt, dient u de economische waarde (of WOZ waarde) mee te tellen in box 3, vermogensrendementsheffing, van de aangifte inkomstenbelasting. Indien u de woning koopt als rechtspersoon (BV of NV) dan komt u in de vennootschapsbelastingsfeer.

Overdrachtsbelasting en kosten koper
De vraagprijs is kosten koper (k.k.). De koper betaalt de overdrachtsbelasting, op dit moment is deze 8% over de koopsom (tot en met 31 december 2022. Vanaf 1 januari 2023 is deze 10,4%). De tarieven van de notaris zijn vrij, u kunt rekening houden met circa 1% van de koopsom. (De kosten voor een eventuele hypotheek zijn hier niet in meegenomen).

Overige informatie
De woning wordt aangeboden inclusief kavel (eigen grond) en de inventaris.
Kijk voor meer informatie op:

Voor verdere financiële danwel fiscale vragen en aspecten informeert u bij de makelaar. Via ons kantoor kunt u contact opnemen met de heer Nick Schmitz.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 389.000 kosten koper
Status
Verkocht
Permanente bewoning
Permanente bewoning is niet toegestaan

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2019
Soort dak
Lessenaardak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
108 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
17 m²
Perceel
505 m²
Inhoud
384 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
4 badkamers en 2 aparte toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel, eigendom

Kadastrale gegevens

ROGGEL H 2060
Kadastrale kaart
Oppervlakte
505 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en in recreatiepark
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

M3 Makelaars & Taxateurs

Bel 0475-330051

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.