Groot Nyvendaal

Velp (GE)
Van € 730.000 tot € 1.070.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 9 (9 beschikbaar)
  • Wonen 110 tot 183 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5

Project Groot Nyvendaal

NEGEN, LUXE NIEUWBOUW APPARTEMENTEN
De negen ruime, luxe woningen hebben allemaal een uniek en eigentijds karakter, ieder appartement heeft een eigen buitenruimte, minimaal één parkeerplaats en berging in de onderbouw. De grootte van de appartementen varieert van ca. 110 tot 183 m2, uiteraard voldoen de appartementen aan de laatste en meest hoge eisen voor wat betreft duurzaamheid.

Luxe wonen omringd door natuur:
Groot Nyvendaal is gelegen aan de rand van het prachtige Velp met uitzicht op het pittoreske Rozendaal. Het levendige centrum van Velp, met al haar gezellige winkels en horeca is op loopafstand gelegen. Velp maakt deel uit van de gemeente Rheden, de plaats is omringd door natuur en water, met aan de ene kant de Veluwezoom en aan de andere kant de IJssel. Ook de stad Arnhem is op steenworp afstand. Verder zijn belangrijke uitvalswegen zoals de A12 en A50 nabij gelegen, waardoor steden zoals Nijmegen en Utrecht zeer goed bereikbaar zijn.

De historie:
“Groot Nyvendaal” verrijst op een plek met veel historie. De locatie is in het verleden eigendom geweest van Ada Catharina baronesse van Torck van Rosendaal en werd in 1886 verkocht aan G.W.F. baron van Neukirchen genaamd Nyvenheim. Deze baron koos de fraaie locatie op de hoek van de Rozendaalselaan en Ringallee (toen geheten Eikenlaan) om een villa met koetshuis in de toen populaire Neo Renaissance en Chalet stijl te laten bouwen. Helaas is alleen het koetshuis van de villa, de “Wiardi hoeve”, tot op heden bewaard gebleven. De villa werd in de oorlog onherstelbaar beschadigd en is deze na de oorlog afgebroken.

Bij het ontwerp van “Groot Nyvendaal” heeft de architect zich laten inspireren door de vormgeving van de oude villa, zo zien we torentjes terug, hoogte verschillen en een verspringende bouwmassa. Het gebouw wordt uniek in Velp, waar nog geen energiezuinige appartementen gebouwd zijn en erg weinig jonge appartementen te koop zijn. De locatie biedt de bijzondere combinatie van wonen op loopafstand van de voorzieningen, landgoed en kasteel Rosendaal en de uitgestrekte bossen van de Veluwezoom.

Vanuit het verleden is Velp een geliefde woonplaats om te vertoeven, getuige de vele villa’s die in het dorp gebouwd werden door de welgestelde burgerij vanaf de 19e eeuw.

De omliggende natuur:
Voor het opsnuiven van natuur hoeft u zoals aangegeven niet ver te reizen. Nationaal Park Veluwezoom grenst pal aan het dorp; 5000 hectare ongerepte, glooiende natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Hier kunt u naar hartenlust genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Iets minder bekend, maar ook prachtig is het rivierenlandschap aan de zuidzijde van het dorp. Uitgestrekte weilanden zo ver het oog reikt met de meanderende rivier de IJssel als natuurlijke grens in de verte.

Toekomstbestendig en duurzaam wonen:
Een toekomstbestendig en duurzaam gebouw, waar het straks heerlijk wonen is. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en een warmtepomp waarmee het gebouw straks niet alleen verwarmd, maar ook gekoeld kan worden. Door te kiezen voor deze vorm van hernieuwbare energie zorg je voor een prettig binnenklimaat tegen lage energiekosten en houd je tegelijkertijd rekening met het milieu.

Schrijf u nu in op de website!

Foto's

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 9 huizen in dit project zijn er nog 9 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Groot Nyvendaal

Van € 730.000 tot € 1.070.000 v.o.n.