Vlietkwartier - Stadsoevers Roosendaal | Fase 1

Roosendaal Verkoop gestart
Van € 286.000 tot € 596.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 40 (32 beschikbaar)
  • Wonen 71 tot 197 m²
  • Aantal kamers 3 tot 7
  • Perceel 61 tot 186 m²

Project Vlietkwartier - Stadsoevers Roosendaal | Fase 1

Wij presenteren u Vlietkwartier, in totaal 53 stoere, eigenzinnige woningen op een fantastische locatie in Roosendaal in stadswijk Stadsoevers. De 1e fase bestaat uit 40 woningen. Het voormalig industriegebied tussen de Vliet en de toekomstige Noordlaan ten noorden van het centrum van Roosendaal wordt de komende jaren getransformeerd tot Stadsoevers, een levendig gebied waar wonen, werken, onderwijs, cultuur en recreatie samenkomen. Studiospacious en Karres en Brands hebben in opdracht van ontwikkelcombinatie iDea Compact en de Kok Bouwgroep een passend ontwerp gemaakt, “Vlietkwartier”.

Toekomstige bewoners hebben straks hun voordeur aan de Vliet, de haven, de Noordlaan, de dwarsstraatjes of de ecologische zone. Met de reconstructie van de Vliet en het vergroten van de Zwaaikom zijn inmiddels de eerste contouren van Stadsoevers duidelijk zichtbaar. We hebben een stoer en eigenzinnig woonkwartier gemaakt met veel gedeelde openbare ruimte en een sterk sociaal karakter. De verkaveling kenmerkt zich door een fijnmazig weefsel van straten en steegjes met verrassende doorzichten. De individualiteit van elke woning staat daarbij centraal. De differentiatie in woontypologie zorgt voor veel diversiteit in grootte en architectuur, waardoor een levendig woonmilieu ontstaat, voor ieder wat wils!

INDUSTRIEEL EN STEDELIJK
De woningen aan de Vliet benadrukken de industriële historie van Stadsoevers. Hier komen statige herenhuizen, elk als individuele woning uitgevoerd. De herenhuizen worden afgewisseld met maisonnette woningen. De Noordlaan sluit aan op de stedelijke structuur van Stadsoevers. Hier worden eigentijdse woningen gebouwd, opgetrokken uit robuuste materialen zoals metselwerk en beton.

KLEINSCHALIG EN INTIEM
Het ontspannen dwaalmilieu wordt gevormd door de combinatie van kleinschalige woonpleintjes en een weefsel van autovrije, informele stadsstraatjes. Collectiviteit en ontmoeting spelen een grote rol in dit domein van voetgangers en spelende kinderen. Bijzondere woontypologieën zoals brede woningen worden afgewisseld met stadswoningen. Centraal op het ‘Vliethof’, in het groene hart van de intieme binnenwereld, is een bijzonder woonblokje gecreëerd van 3 woningen. Echte specials in het plan.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Nu
Start verkoop september 2022
Verwachte start bouw maart 2023
Verwachte oplevering november 2024

Woningtypen

Van de 40 huizen in dit project zijn er nog 32 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Heijblom Makelaardij

Vandaag bereikbaar vanaf 8:45
Bel 076-5041500

De Rooy Makelaardij

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 0165-543050
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing