Spoorpark 2

Mijdrecht Oplevering gestart
€ 640.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 4 (1 beschikbaar)
  • Wonen 179 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 253 tot 291 m²

Project Spoorpark 2

Spoorpark Mijdrecht
Nog net zo statig als vroeger doemt het voormalig stationsgebouw op wanneer je de wijk binnen rijdt. De belijning op het fietspad herinnert je eraan dat je fietst over de oude spoorlijn. Je voelt de historie van het gebied, maar ziet dat de tijd niet heeft stilgestaan. Je kijkt trots om je heen en geniet van al het moois. Onderweg begroet je de buurtkinderen die spelen in het kleurrijke park, je zwaait naar de buurvrouw die voorbij wandelt. Met de wind in de haren kom je bij je woning aan. Bestemming bereikt: hier in Spoorpark Mijdrecht kom je thuis.

De eerste fase van Spoorpark ging in september 2021 in de verkoop. De laatste vier 2/1-kap woningen (bouwnummers 20 t/m 23) zijn nu eveneens in verkoop, waarbij er nog één bouwnummer beschikbaar is.

Omgeving

Wonen in het Groene Hart
Op het voormalige stationsterrein van Mijdrecht ontwikkelen we de groene en duurzame wijk Spoorpark. Een fantastische plek met een mooi verleden, midden in het dorp. Het oude stationsgebouw krijgt een nieuwe buurtfunctie, het spoortracé een groene facelift. Met zicht op het park komen hier zo’n 38 verschillende koopwoningen. Eengezinswoningen, twee onder een kapwoningen, vrijstaande villa’s en appartementen. Waar zie jij jezelf al wonen?

Van dynamiek naar geborgenheid
In een stationshal krioelt het vaak van de mensen. Korte ontmoetingen ontstaan, vluchtig oogcontact wordt gemaakt. Deze voormalige stationslocatie krijgt (weer) betekenis door ontmoetingen – niet alleen kortstondige, maar vooral bestendige en langdurige contacten. Hier in Spoorpark maak je eenvoudig een praatje met de buren, spelen kinderen samen in het park, kook je gezamenlijk in de buurtkeuken of organiseer je een straatpicknick of -barbecue. Hier maak je verbinding met elkaar, in een groene en geborgen omgeving.

Een plek met een bijzondere geschiedenis
Altijd al willen wonen op een plek die bol staat van historie? Dan zit je hier in de nieuwbouwwijk Spoorpark in Mijdrecht goed! De stoomtrein stopte hier op station Mijdrecht een aantal keer per dag. En reed verder met als eindbestemming Loenen of Aalsmeer. De spoorlijn verbond Mijdrecht tussen 1915 en 1950 met de regio. In 1986 werd deze spoorlijn definitief opgeheven en nu herinneren alleen het stationsgebouw en het naastgelegen privaatgebouw' nog direct aan deze spoorlijn. Over een deel van het oude spoortraject loopt nu een mooie cultuur- en natuurwandelroute, het 'Bellopad'. Van Mijdrecht naar Abcoude. De naam Bello verwijst naar de bekende stoomlocomotief van deze spoorlijn van de 'Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij'.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: oplevering gestart
Start bouw juni 2022
Start verkoop april 2023
Start oplevering mei 2023

Woningtypen

Van de 4 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Verkoopmakelaars

EKZ | Makelaars Amstelveen

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 020-42 62 452

Vida makelaars og - Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0297-212987

EKZ | Makelaars Uithoorn

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0297-567 863
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing