Cruquius 1.4 Silo-villa's

Amsterdam
Van € 1.295.000 tot € 1.460.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 3 (3 beschikbaar)
 • Wonen 152 m²
 • Aantal kamers 4 tot 5

Open Huis

 1. Zaterdag 1 april van 11:00 tot 15:00

Project Cruquius 1.4 Silo-villa's

OPENHUIS
Op zaterdag 1 april is het tussen 11.00 – 15.00 uur mogelijk om de silo-villa's vrij te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag!

NIEUW WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
Houd jij van een beetje rauw en authentiek? En heb je liever iets bijzonders dan zeeën van ruimte? Bekijk dan de drie wijnsilo’s aan de Entrepothaven op Cruquiuseiland die zijn getransformeerd in unieke villa’s op het dak. Rondom hebben de silo’s een groot dakterras, het panoramisch uitzicht op het water en de stad is geweldig en binnen kun je je liefde voor het inrichten van gave ruimten volledig kwijt. Met trots kan je straks je gasten ontvangen en vertellen over de historie van de wijnsilo’s van wijnterminal Roders.

WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
Om een mooie entree en living te creëren zijn de silo’s stijlvol uitgebouwd. Bovendien zorgen de nieuwe, aluminium gevelkozijnen voor licht en comfort. Opvallend is de grote pui in de living, met een elektrisch te openen schuifraam. Hier geniet je van het uitzicht op de Entrepothaven en haal je buiten op een mooie manier naar binnen. De vide tussen de leefkeuken en living is ook een mooi detail en zorgt voor een prettige connectie tussen beide vertrekken. De leefkeuken met keukeneiland ligt overigens direct aan het dakterras. De tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een berging voor de wasmachine.

Het totale woonoppervlakte van de silo is circa 152 m². De vraagprijs is vanaf € 1.295.000,- v.o.n. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht en bij de prijs inbegrepen.

Bij de v.o.n.-prijs is geen parkeerplaats inbegrepen. Wel is er een parkeerplaats voor je gereserveerd in de garage van Cruquius 1.3, dat is het naastgelegen gebouw aan de andere kant van de straat. Deze parkeerplaats kun je kopen, maar dat is niet verplicht.

AFWERKING
In totaal zijn er 3 silo's. De silo aan de Wijnsilostraat 165 is volledig afgewerkt en wordt "as is" verkocht inclusief keuken, parketvloer, wand- en plafondafwerking, sanitair en tegelwerk. De keuken beschikt over een eiland, een wijnklimaatkast, twee combi-ovens, een Quooker en Bora inductiekoopveld met kookveldafzuiging. U kunt deze unieke woning dus direct bewonen!

De andere twee silo's zijn casco en naar eigen smaak af te werken. De Wijnsilostraat 167 of 169 worden namelijk casco opgeleverd. Het toilet, de badkamer en de keuken zijn voorzien van diverse aansluitingen. Zo kun je nog volledig je eigen keuzes maken en de stijl en sfeer kiezen die bij je past.

ROYAAL DAKTERRAS
Rondom de silo’s liggen royale dakterrassen met houten vlonderdelen. die variëren van circa 99 tot 118 m². Langs de randen ligt mossedum begroeiing. Om privacy te waarborgen, zijn er op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. Uiteraard is het mogelijk om meer plantenbakken toe te voegen en fraaie zitmeubels om te loungen en te eten buiten. Het is goed toeven hier, op alle momenten van de dag. Je kunt altijd zon opzoeken, maar ook schaduw tijdens warme zomerdagen.

SPOT-ON
Op de plek van Cruquius 1.4 stond vroeger de wijnterminal van Roders. Het industrieel erfgoed, dat vanwege bouwwerkzaamheden op Cruquius verloren dreigden te gaan, is op een unieke manier bewaard gebleven. Dat zie je terug in het restaurant van de Harbour Club, maar ook op het dak van het nieuwbouw gedeelte. Drie van de vijf wijnsilo’s van Roders zijn getransformeerd in villa’s en hebben een nieuwe spot-on plek gekregen.
De tien meter hoge wijnsilo’s verloren overigens hun functie toen begin deze eeuw de regelgeving rond het invoeren van wijn werd aangepast. Wijnopslag in de silo’s is sindsdien niet langer toegestaan.

ONTWORPEN DOOR LEVS
De architect van Cruquius 1.4, LEVS uit Amsterdam en gevestigd op Cruquius, liet zich inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het betonnen raster refereert aan de gestapelde containers die hier vroeger in de haven stonden. Vanaf de 2e verdieping zijn de rasters met bronskleurig geprofileerd aluminium ingevuld. Dit geeft het gebouw een stoer en chic karakter.

BEZICHTIGEN
De silo-villa’s zijn reeds opgeleverd, dus kun je met eigen ogen komen bekijken! Zo kun je het beste ervaren hoe uniek ze zijn.
Heb je vragen of wil je een silo villa bezichtigen? Neem dan gerust contact met ons op.

BIJZONDERHEDEN
- nieuwbouw, opgeleverd in 2022;
- erfpacht afgekocht voor 50 jaar;
- woonoppervlakte 152 m²;
- zonnig terras rondom met uitzicht op Amsterdam;
- externe berging in gebouw;
- optioneel parkeerplaats te koop ad. € 45.000,- v.o.n. inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht;
- oplevering per direct mogelijk.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

Foto's

360° foto's en video

360° foto's
Video

Woningtypen

Van de 3 huizen in dit project zijn er nog 3 beschikbaar

 • Silo-villa's casco

  Bovenwoning € 1.295.000 v.o.n.
  • wonen 152 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Wijnsilostraat 169 * 152 m² wonen 5 kamers € 1.295.000 v.o.n.
  Wijnsilostraat 167 * Onder optie 152 m² wonen 5 kamers € 1.295.000 v.o.n.
 • Silo-villa volledig afgewerkt

  Bovenwoning € 1.460.000 v.o.n.
  • wonen 152 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Wijnsilostraat 165 * 152 m² wonen 4 kamers € 1.460.000 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing