Stel jezelf in ieder geval deze vragen bij het opleveren van het huis

Hoe zorg je dat je het huis zo netjes mogelijk achterlaat? Stel jezelf deze vragen en doe je voordeel met onze antwoorden.

Op de dag van de sleuteloverdracht dien je je woning op te leveren zoals je tijdens de onderhandelingen overeengekomen bent. Dat betekent dat roerende zaken volgens de lijst van zaken zijn achtergebleven of weg zijn gehaald en er in de tussentijd geen gebreken zijn ontstaan. Dit alles wordt tijdens de eindinspectie door jou en de koper gecontroleerd. Na de eindinspectie vindt bij de notaris de overdracht plaats en is je huis officieel verkocht.

Na verkoop van je woning ziet de belastingaangifte er anders uit. De overwaarde zorgt voor een groter vermogen waar je vanaf € 50.650 per persoon belasting over betaalt. Een restschuld moet nog afbetaald worden. Het maakt dan verschil of je een ander huis koopt of gaat voor een huurhuis.

Na verkoop van je huis neem je de woonverzekeringen mee naar een ander huis. De verzekeringen gekoppeld aan je hypotheek worden vaak beëindigd.

Meer vragen
Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij

6 artikelen