vraag & antwoord

Hoe kan mijn makelaar mijn huis (extra) promoten?


Tips om jouw huis sneller te verkopen

Je huis staat in de verkoop en op funda. Hoe zorg je dat jouw woning extra opvalt tussen alle andere woningen? Je makelaar kan verschillende promotiemiddelen inzetten om jouw huis extra in het oog te laten springen op funda, zoals een blikvanger of toppositie. Ontdek hieronder welke mogelijkheden funda heeft voor jouw huis promotie.

Blikvanger: drie foto’s en tekst waarmee je opvalt

Heeft jouw huis een geweldig dakterras, grote tuin of een wel heel unieke straat of voorgevel? Natuurlijk wil je dat laten zien in je advertentie. Zoekers zien van elk huis in eerste instantie maar één foto in hun zoekresultatenlijst, meestal de voorzijde. Wil je liever wat meer foto’s toevoegen? Dat kan met de Blikvanger. Daarmee kun je zoekers maar liefst drie foto’s tegelijk laten zien én een wervende tekst toevoegen. Overtuig de funda-bezoekers over de unieke eigenschappen van jouw huis. Ligt jouw huis op loopafstand van het centrum, of om de hoek van het strand? Dat zijn dingen die je in de wervende tekst kunt zetten. Foto’s erbij en je zult zien: een mooi totaalplaatje. Met Blikvanger grijp je letterlijk de blik van zoekers door de afwijkende vorm en achtergrondkleur.

Toppositie: buiten je gemeente

Wie gericht zoekt naar huizen in Amsterdam ziet bijvoorbeeld niet dat jouw leuke pied-à-terre in Zaandam, net daarbuiten, te koop staat. Met een Toppositie komt jouw huis als advertentie boven de zoekresultaten te staan van mensen die in Amsterdam zoeken. Of een andere stad naar keuze. Je mag namelijk zo vaak wisselen van gemeente als je maar wilt. Zo ontdek je zelf op welke locaties jouw huis de meeste aandacht krijgt. Met Toppositie bereik je dus een specifieke groep mensen die jouw huis anders niet gevonden zouden hebben.

Woning in Beeld: op de funda-homepage

Met Woning in Beeld staat jouw huis een week of maand lang in de schijnwerpers op de homepage van funda. Hierdoor bereik je in een klap veel meer mensen en dat kan handig zijn als je jouw koper nog niet hebt gevonden. Of wanneer je in een bijzonder huis woont waarvoor mensen graag naar een andere plaats verhuizen. Zij krijgen normaal gesproken jouw woning misschien niet gepresenteerd op basis van hun zoekcriteria, maar als je op de homepage staat, ziet iedereen je huis.

Huis promoten op Facebook

Social media zijn dé manier om mensen te bereiken en daarom een goede manier om jouw huis te promoten. Deel de link van je makelaar of van jouw advertentie op funda via Facebook. Het voordeel hiervan is dat geïnteresseerden direct kunnen doorklikken naar jouw advertentie. Tip: vraag je volgers jouw post weer te liken en vergroot daarmee het bereik.

Een makelaar plaatst je huis op funda

Je huis staat in de verkoop en dat laat je het liefst aan zoveel mogelijk mensen weten. Want: hoe groter je bereik, hoe groter de kans op kijkers. Zet je huis daarom via een makelaar op funda.

Meer vragen en antwoorden

Doe je voordeel met onze antwoorden op jouw vragen

Je huis verkopen kun je zelf doen. Houd er wel rekening mee dat het plannen van bezichtigingen en kijkers rondleiden veel tijd kost, zeker als er veel interesse is voor je huis. Kun je dit combineren met werk en gezin? Ook is het belangrijk om je goed te verdiepen in je rechten en plichten als verkoper. Bijvoorbeeld de informatie en documenten die je verplicht bent te delen. Twijfel je of je voldoende (juridische) kennis hebt om alle risico’s uit te sluiten? Veel makelaars bieden de optie om een deel van de verkoop uit te besteden en een deel zelf te doen.
Je huis kun je niet zelf op funda zetten: hiervoor heb je een makelaar nodig. Hij of zij waarborgt de kwaliteit en zorgt ervoor dat alle gegevens juist worden gepubliceerd, net als de foto’s, een duidelijke plattegrond, 360 graden foto’s en een mooie video.
Een makelaar kijkt samen met jou naar manieren om het huis zo goed mogelijk te publiceren. Elk huis vraagt om een andere aanpak. Samen kiezen jullie tussen funda Basis of funda Compleet. Wil je er een schepje bovenop doen en extra opvallen in de lijst van zoekresultaten? Kies dan voor Blikvanger.
Meer vragen