checklist

NVM Open Huizen Dag: dé checklist

Bijgewerkt op - leestijd

Ultiem voorbereid op huizenjacht

Nog even en dan is het zover: de NVM Open Huizen Dag! Ben jij van plan om op 1 oktober op huizenjacht te gaan? Houd dan deze checklist bij de hand. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Met deze checklist weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt op de NVM Open Huizen Dag. Handig om te gebruiken vóór de grote dag, maar ook om gedurende de dag bij de hand te houden. Doe er je voordeel mee!

Vóór de NVM Open Huizen Dag

✔ Maak een verlanglijst

Kijk voor de NVM Open Huizen Dag op funda naar de huizen die aan jouw wensen voldoen én check natuurlijk of deze wel meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Zo stel je een lijst samen van de woningen die je graag wilt bezoeken.

✔ Zet ook je B-keuze(s) op je lijstje

Goed, een B-keuze klinkt een beetje oneerbiedig, maar je snapt het: er is vast een huis waar je nieuwsgierig naar bent, maar waar je jezelf niet direct ziet wonen. Zet 'm toch op je lijstje, want tijdens een openhuizendag kun je prima voor vijf minuten aanwaaien en zien of dit niet toch jouw droomhuis is (of kan worden).

Tijdens de NVM Open Huizen Dag

✔ Ga in gesprek met bewoners

Juist tijdens de NVM Open Huizen Dag kun je gemakkelijk gesprekken aanknopen met de bewoners van het huis waar jij je oog op hebt laten vallen. Want er is geen makelaar bij, er is geen haast en er zijn geen verplichtingen. Vraag ze dus vooral naar de woning zelf, maar ook naar de buurt: hoe is de sfeer? De ov-verbinding? Het horeca-aanbod? Wat je ook belangrijk vindt: vraag ernaar. Nu kan het.

✔ Check de buurt

Pauze is belangrijk en als je bij een potentiële topwoning bent geweest al helemaal: dan kun je namelijk direct de buurt even checken. Ga zitten bij dat ene leuke koffietentje, onderzoek of dat park inderdaad een prettig wandelrondje is en test de lokale broodjeszaak. Zo krijg je een goede indruk van de buurt waar jij misschien wel gaat wonen.

✔ Houd notities bij

Had huis nummer één of nummer drie nou die leuke vide? En waar was ook alweer iets mis met de fundering? Op een openhuizendag kun je een beetje overspoeld worden met informatie en is het lastig die te filteren. Schrijf dus op wat je van welke woning vindt en maak foto’s van wat je niet wilt vergeten. Tip: vraag wel altijd even aan de eigenaren of ze daar geen bezwaar tegen hebben.

Na de NVM Open Huizen Dag

✔ Vergelijk je favorieten

En, zat er iets bij? Bespreek - met je partner, vrienden en familie - welk huis jouw absolute favoriet is.

✔ Topper gevonden? Ga opnieuw

Is die favoriet echt jouw nieuwe huis? Bel de aankoopmakelaar en plan een een-op-eenbezichtiging in. Zo kun je in alle rust het huis nogmaals bekijken. Nog even verliefd als tijdens de NVM Open Huizen Dag? Dan hoef je eigenlijk nog maar een ding te doen: bieden en duimen. Succes!

Vergroot je slaagkans op de NVM Open Huizen Dag

Op zaterdag 1 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur kun je zonder afspraak huizen bezichtigen die deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag. Wie weet zit jouw toekomstige woning erbij!