• Onder bod

J.J. Allanstraat 226 NR 1551 RR Westzaan J.J. Allanbuurt

Omschrijving

Een bijzonder object is dit zeker! Niet in de laatste plaats omdat er een bijzonder persoon heeft gewoond, Lappen Klaas en zijn beeldentuin nog steeds aanwezig is.

Bijzonder zijn ook de gebruiksmogelijkheden. De huidige situatie bestaat uit een riant vrijstaand woonhuis met fraai uitzicht, 2 grote loodsen van 137 m2, de beeldentuin en een strook bos/groen langs de weg naar de begraafplaats. Dit geheel biedt de mogelijkheid om wonen en werken of wonen met een riante hobbyruimte met elkaar te combineren. Mensen met groene vingers kunnen helemaal hun hart ophalen met de strook bos/groen naast de toegangsweg richting de begraafplaats.

Een andere mogelijkheid is het splitsen van de percelen in 2 delen. Daarbij zal het woonhuis een eigen kavel behouden van 800 m2. De andere kavel bestaat dan uit de kavel met de loodsen, de beeldentuin en de strook bos/groen en is totaal 2.875 m2. De eigenaar heeft een stedenbouwkundige verkenning ingediend. De gemeente Zaanstad heeft in haar stedenbouwkundige advies aangegeven dat er mogelijkheden bestaan om op de locatie van de loodsen een woonhuis te bouwen.

In deze aanmelding bieden wij de kavel aan, dus de loodsen, beeldentuin en bos/groenstrook. Het is echter ook mogelijk om alleen het woonhuis te kopen.

De vraagprijzen zijn als volgt verdeeld:
- vraagprijs geheel: € 1.495.000,-- k.k.
- vraagprijs woonhuis: € 895.000,-- k.k.
- vraagprijs kavel: € 595.000,-- k.k.

Afhankelijk van de belangstelling en biedingen zal verkoper bepalen in welke volgorde er verkocht gaat worden.

Kavel
De kavel bestaat uit totaal 2.875 m2 grond. Op de kavel staan de 2 loodsen, de beeldentuin en de bos/groenstrook. De gemeente Zaanstad heeft in het stedenbouwkundig advies n.a.v. de door verkoper ingediende stedenbouwkundige verkenning de volgende uitgangspunten meegegeven voor de bebouwing van de kavel:
- kleinschaligheid is het uitgangspunt. Door een woning te plaatsen van maximaal 7 meter breed en 12 meter diep ontstaat meer lucht op de kavel;
- er kan gedacht worden aan Zaanse Houtbouw;
- een goothoogte is maximaal 3 meter en de nokhoogte is maximaal 8 meter;
- uitgangspunt is dat de woning in plaats van de bergingen komt om de gewenste ruimtelijke kwaliteit te behouden. De positie van het bestaande bouwvlak is daarbij in grote lijnen het uitgangspunt.
- het erf heeft nu een groen karakter. Behoudt van dit groene karakter is het uitgangspunt. Neem de ontwerp van een groene erfafscheiding mee in het bouwplan.

Op basis van voorgaande informatie geeft de gemeente Zaanstad aan bereid te zijn medewerking te verlenen aan een bestemmingswijziging naar wonen.

Bijzonderheden:
- een deel van de toegangsweg richting de begraafplaats behoort ook tot de kavel. Hier bestaat een recht van overpad voor;
- een deel van het perceel aan de waterzijde behoort niet tot het verkochte;

Indien u interesse heeft voor de kavel dan maken wij graag een afspraak op kantoor om het een en ander toe te lichten. Het stedenbouwkundig advies is en bodemonderzoek is dan ook in te zien.

Dit alles is gelegen in het schilderachtige Westzaan wat bestaat grotendeels uit lintbebouwing. Het dorp is van alle gemakken voorzien. Het centrum van Zaandam en NS station liggen op fietsafstand. De woning ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen. Westzaan is met de auto goed bereikbaar via de provinciale wegen N515 en N246, evenals de A8. Op nog geen 100 meter afstand is een supermarkt. Sportcomplexen en scholen tref je in de buurt. Voortgezet onderwijs ligt op fietsafstand.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 595.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.875 m²

Kadastrale gegevens

WESTZAAN B 3849
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.225 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
WESTZAAN B 2599
Oppervlakte
315 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
WESTZAAN B 2598
Oppervlakte
335 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg, aan vaarwater en beschutte ligging

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

J.J. Allanstraat 226 NR

€ 595.000 k.k.