Wilhelminasingel 1 5 6524 AH Nijmegen

  • Verkocht
€ 107.000 k.k.

Omschrijving

Zoek je een fijne plek aan de rand van het stadscentrum van Nijmegen in een karakteristiek herenhuis met eigen keukentje en zelfs met een tuin ..... dan is dit jouw kans!

De studio is gelegen op loopafstand van 'hartje' centrum en nabij tal van openbare voorzieningen zoals de universiteit, winkels en het natuurlijk het openbaar vervoer.

Centrale entree, vestibule met postmanden, centrale trappenhuis.
De studio bevindt zich op de begane grond recht tegenover de centrale entree.

Indeling:
De studio heeft een woonoppervlakte van circa 14 m2 en is voorzien van een hoogslaper en deur naar de royale tuin met een klein niveauverschil. De tuin is voorzien van split/grind zodat je weinig onderhoud hebt aan de tuin en je deelt deze met één andere bewoner.
De nette keuken heeft een keramische kookplaat, afzuiging en een koelkastje met vriesvak.
Naast de studio is het keurige toilet met fontein en in het souterrain bevindt zich de douche. Het toilet wordt met twee andere bewoners gedeeld en de douche wordt met één andere bewoner gedeeld. Tevens is er in het souterrain een extra ruimte voor gezamenlijk gebruik waar de wasmachines en droger staan. Hier is ook de centrale meterkast, cv ketel en fietsenberging.

Er is tv en internetaansluiting aanwezig. De studio voldoet aan de laatste veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere studioís. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.

Je betaalt per maand E 153,20 aan servicekosten waarin alles is verwerkt. Gas, elektra en water, internet/TV, opstal en onderhoudskosten binnen en buiten. Houtwerk binnen wordt in november 2022 geschilderd. Er is sprake van een vast energiecontract tot mei 2024.

Woonvereniging:
Alle appartementen/studio's in het pand vallen binnen de woonvereniging Wilhelminasingel 1 te Nijmegen. Deze woonvereniging kent een aantal gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes zoals een gezamenlijke entree, tochtportaal, gang, enkele gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, bergruimtes en een gemeenschappelijke wasruimte met wasmachine en droger. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn allen van een luxe afwerkingsniveau.

Algemeen:
-Studio is onderdeel van een Woonvereniging. Dus er is GEEN overdrachtsbelasting van toepassing.
-Bijdrage van de Woonvereniging is E 153,20 per maand -U koopt een lidmaatschap van de Woonvereniging
-Projectnotaris van toepassing

Indeling
Woonoppervlakte 14 m2 waarvan 10 m2 begane grond en 4 m? slaapverdieping
Externe bergruimte 5 m2 inpandige berging

Buitenruimte:
Tuin: gedeelde tuin 27 m2 (4.5 m bij 5.9 m)
Type tuin: ommuurde achtertuin ligging Oost
Kwaliteit tuin: Verzorgd

Parkeergelegenheid
Parkeerfaciliteiten: Betaald parkeren en parkeervergunningen

Onderhoud binnen: Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten: Goed
Bijdrage VVE p/m: E 153,20

Wat is een woonvereniging?
De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom. De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt wordt je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun
privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, voortuin etc.).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester. In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiÎle voordelen:
1. Lage maandlasten. Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als 'eigen-woning-rente'. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.
2. Je kunt sparen. Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt ñ aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.
3. Wat koop je nu? Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusief gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is exact beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te bemachtigen betaal je een inkoopbedrag.
4. Verkoop Als je de studio wil verkopen dan verkoop je jouw lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.
5. De projectnotaris is Hekkelman notarissen te Nijmegen en is een onlosmakelijk geheel in deze overdracht. De kosten zijn voor koper

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Alle genoemde maten en jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De koopakte betreft een standaard-NVM koopovereenkomst met een aantal aanvullende artikelen, zoals:
- ouderdomsclausule (bij woningen ouder dan 20 jaar)
- asbestclausule (bij woningen van voor 1993)
- notarisclausule (maximum aan kosten voor verkoper en tijdsbepaling)
- meetclausule (aansprakelijkheid verkoper en makelaar)
- voorbehoud akkoord hypotheekbank verkoper (indien van toepassing)
- niet-bewonersclausule (uitsluitend indien van toepassing)
- overige clausules voor zover van toepassing

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 107.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 10.700
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 153,20 per maand

Bouw

Soort appartement
Benedenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890
Soort dak
Zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
10 m²
Inhoud
39 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer (1 slaapkamer)
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
Begane grond
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel, eigendom

Kadastrale gegevens

NIJMEGEN B 6152
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Zie akte

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
27 m² (4,5 meter diep en 5,9 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordoosten

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 153,20 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja