• Verkocht

Tielsestraat 49 4021 HB Maurik Verspreide huizen Maurik

Uitgelichte kenmerken

  • 178 m² wonen
  • 25.307 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 900.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 september 2021
Verkoopdatum
11 april 2022
Looptijd
6½ maand

Omschrijving

Net buiten het dorp Maurik, aan de rand van het buitengebied, ligt op een huiskavel van meer dan 6300 m2 een ruim woonhuis met diverse paardenstallen, een longeerbak en een menbaan. Aan de woning is in 2000 een uitbouw gerealiseerd geschikt als aanleunwoning en/ of kantoor ruimte. Door de centrale ligging ten opzichte van de A2 en de A15 een prima locatie voor mensen die het werken aan huis in een rustige omgeving van het buitengebied willen combineren met een goede bereikbaarheid ten opzichte van de randstad.
Een uitstekende plek ook voor mensen die graag hun paarden bij huis houden. Voor deze mensen is het ook interessant om te horen dat er nog een mogelijkheid is om extra 1,9 ha grond bij te kopen.

Woonhuis
De woning is in 1968 gebouwd en sinds die tijd binnen de familie van de verkopers gebleven. Rondom een centrale entree treft u een ruime woonkamer, een ruime woonkeuken en een eerste slaap- werkkamer op de begane grond. De woonkamer heeft vrij uitzicht over de agrarische percelen aan de overzijde van de straat. Naast de keuken treft u een extra entree / hal naar het erf en een ruime bijkeuken met de biomassa gestookte verwarming. Vanuit de woonkeuken heeft u ook toegang tot de in 2000 gerealiseerde uitbouw van de woning. Deze uitbouw met eigen entree en eigen terras is gebouwd met het doel aanleunwoning / seniorenwoning (inwoning) en is de afgelopen jaren gebruikt als kantoor aan huis.

Via de trap in de centrale hal komt u op de verdieping van de woning waar rond een ruime overloop met vide vier slaapkamers, de badkamer en twee ruime bergingen zijn te vinden. Alle slaapkamers zijn voorzien van kunststof kozijnen met draai- kiep ramen voorzien van dubbel glas. Twee slaapkamers kijken uit over de weilanden aan de voorzijde van de woning, de twee andere over de binnenplaats met de stallen. De nette badkamer is voorzien van een tweede toilet, een ligbad en een wastafelmeubel. De badkamer is bescheiden van omvang maar zeer efficiënt ingedeeld.

Bijgebouwen
Een deel van de in 2000 gerealiseerde uitbouw is momenteel ingericht als winkelruimte voor paardensportartikelen. Deze winkelruimte loopt door in de oorspronkelijke bijgebouwen en beslaat in totaal ca. 200 m2.

Binnendoor loopt u naar de paardenstallen die in 1988 zijn gebouwd. Hier treft u een zestal boxen aan en een ruime loods (ca. 75m2) die door de aanwezigheid van een hoge schuifdeur geschikt is voor de stalling van een paardentrailer of koets. Vanuit de stallen kunt u met de paarden naar een overdekte tunnelkas en buitenom via een verhard pad naar de longeerbak.

In 2000 is er op het terrein nog een uit metselwerk en damwandprofielplaten opgetrokken veldschuur gebouwd met een vrije overspanning en twee hoge toegangsdeuren. Deze veldschuur van ca. 21 meter lang heeft en een oppervlak van ca. 125m2 wordt o.a. gebruikt voor de opslag van ruwvoer en stro maar kan ook dienst doen als garage of hobbyruimte.

Paardensport
De locatie was tot voor kort in gebruik als instructiecentrum voor de ruitersport met bijbehorende detailhandel in ruitersportartikelen en kleding in de “Landlevenstijl”. Naast de eerder omschreven stallen zijn er nog vier kleinere boxen, een longeerbak met een betonnen ondergrond en een uitgebreide menbaan. Op deze baan heeft menig Nederlandse menner zijn menbewijs gehaald. De menbaan is voorzien van een puinverharding en beschikt over een parcours met diverse hindernissen. Binnen het bestemmingsplan is een algemene vrijstellingsbepaling opgenomen voor de aanleg van een paardenbak.

En als ik niets met paarden heb?
De bijgebouwen zijn ook zeer geschikt voor andere doeleinden. Door de constructie met stalen spanten en een vrije overspanning zijn de loodsen ook geschikt voor stalling van diverse objecten / voortuigen. Het huiskavel is ruim opgezet waardoor meer dan 3000 m2 eenvoudig is om te vormen naar een siertuin, boomgaard of weiland voor het hobbymatig houden van kleinvee.

Bestemming
Op dit moment heeft de locatie de bestemming “Bedrijf – Buitengebied Gebonden” (artikel 14 van de voorschriften uit het vigerend bestemmingsplan buitengebied Buren uit 2008) met een speciale aanduiding “Instructiecentrum ruitersport” met bijbehorende detailhandel. Ook andere niet-agrarische, doch aan het buitengebied gebonden bedrijf of activiteiten zijn binnen deze bestemming mogelijk, zoals een hoveniersbedrijf, een kennel, een manege I paardenstalling(verhuurbedrijf), een dierenpension I-asiel, een scouting- en een hondensportaccommodatie en daarmee gelijk te stellen andere bedrijfsvormen.

In dit op 29 september 2009 vastgestelde plan is een algemene wijzigingsbepaling opgenomen waarbij in geval van bedrijfsbeëindiging burgemeester en wethouders de bestemming kunnen wijzigen naar de bestemming “Wonen”. Deze procedure is bij aanvang van de verkoop nog niet in werking gezet.

Naast deze wijzigingsbepaling is er ook een bepaling opgenomen die Burgemeester en Wethouders de mogelijkheid geeft om bij volledige bedrijfsbeëindiging en de sloop van alle aanwezige (voormalige) bedrijfsbebouwing, het plan te wijzigingen voor de bouw van een woongebouw of woningen. Indien tussen de 500m2 en 1000m2 aan bedrijfsgebouwen wordt gesloopt, wordt de bouw van een woongebouw van met een inhoud van 750m3 toegestaan.

Extra grond
Voor de koper van de woning is er een mogelijkheid om op ca. 120 m afstand aan de Tielsestraat een perceel extra cultuurgrond aan te kopen met een omvang van 1 ha 89 are en 62 ca. Indien u interesse heeft in deze grond kunt u contact opnemen met de makelaar. De grond wordt op dit moment NIET los van de woning te koop aangeboden.

Bijzonderheden
• Bouwjaar woonhuis 1968 met aanleunwoning / kantoorruimte uit 2000
• Bouwjaar paardenstallen 1988
• Bouwjaar vrijstaande veldschuur 2000
• De woning wordt verwarmd middels een biomassa gestookte ketel (pellets) uit 2017
• De woning is voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas (HR++ 2009)
• Energielabel B
• De woning is niet aangesloten op het gasnet
• Drukriolering aanwezig
• De watergang aan de westzijde is een A-watergang, aan de zuidzijde is een B-watergang
• Bedrijfsbestemming met mogelijkheid tot bestemmingswijziging naar wonen
• Een deel van de bijgebouwen is voorzien van abc-golfplaten dakbedekking
• In 2000 heeft een inventariserend BSB onderzoek plaatsgevonden. Hieruit zijn geen vervolgacties noodzakelijk gebleken
• Er bestaat een mogelijkheid om samen met het hier aangeboden object extra grond aan te kopen (ca. 1.9ha). Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 900.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.056
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1968
Soort dak
Zadeldak bedekt met kunststof en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
178 m²
Overige inpandige ruimte
41 m²
Externe bergruimte
418 m²
Perceel
25.307 m²
Inhoud
751 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel

Energie

Energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, HR-glas en vloerisolatie
Verwarming
Pellet burner
Warm water
Cv-ketel

Kadastrale gegevens

MAURIK L 1512
Kadastrale kaart
Oppervlakte
6.345 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
MAURIK L 1812
Oppervlakte
18.962 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Geen isolatie

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
15 auto's
Isolatie
Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Stad en Land Makelaardij

Bel 085 8769071

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.