• Verkocht

Ooste 30 8723 EH Koudum Koudum

€ 165.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 maart 2023
Verkoopdatum
7 april 2023
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Een nieuwe woning bouwen op een vrije kavel? Dan is dit uw kans. Fraai gelegen bouwkavel, met ruim uitzicht over het weidse landschap. De kavel is 2.089m² groot en bouwrijp. Er is ook de mogelijkheid tot het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning.

Kadastraal:
De kavel is kadastraal bekend als gemeente Koudum, sectie L, nummer 1123, groot 1.374m², gemeente Koudum, sectie L, nummer 1120, groot 575m² en gemeente Koudum, sectie L, nummer 1312, groot 140m². Het perceel is vrij van erfdienstbaarheden.

Bestemming:
Een deel van het perceel heeft de bestemming 'Wonen' en een deel van het perceel heeft de bestemming 'Agrarisch'. Het perceel ligt in het bestemmingsplan "Koudum - De Easte en Parkplan". De gemeente heeft eerder ingestemd met kleine buitenplanse afwijking (kruimelgeval). Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Zijlstra Architecten, tel. 0514-581445.

Ligging:
De kavel is goed gelegen aan de rand van het dorp Koudum. Vanaf het perceel is er ruim uitzicht over de omgeving. Koudum, ook wel genoemd “Het warme hart van de Zuidwesthoek”, heeft een prima voorzieningenniveau. Het centrum is enkele jaren geleden geheel heringericht, wat het dorp eerder de “Europese Dorpsvernieuwingsprijs” heeft opgeleverd. Naast uitgebreide voorzieningen zijn er in- en om Koudum legio activiteiten. Zo is er in Koudum een manege, golfbaan en een jachthaven, en zijn er in de omgeving pittoreske stadjes als Hindeloopen en Workum. Op korte afstand zijn ook de Friese Meren, waardoor ook de watersporter zich in deze omgeving zal thuis voelen. Koudum maakt deel uit van de gemeente Súdwest-Fryslân, wat grenst aan de regio Gaasterland. De bekende bossen van Gaasterland met zijn vele wandel–, fiets– en ruiterpaden zijn op circa 6 km afstand. Kortom: een zeer gevarieerde bos– en waterrijke omgeving om te wonen, te werken en te recreëren.

Bijzonderheden:
- De ontsluiting van het perceel is via het eigen pad naar de Bovenweg tussen nummer 39 en 41.
- Via voetpad kan de kavel ook worden bereikt vanaf de weg Ooste.
- Het perceel is aangesloten op de nutsvoorzieningen en het riool.
- Voor nadere informatie omtrent de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met gemeente Súdwest-Fryslân, tel. 140515.
- Vraagprijs is exclusief BTW, notariskosten en kadasterkosten.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 165.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.089 m²

Kadastrale gegevens

KOUDUM L 1123
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.374 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
KOUDUM L 1120
Oppervlakte
575 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
KOUDUM L 1312
Oppervlakte
140 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Haskestaete Makelaardij

Bel 0514-603111

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.