• Verkocht

Molenstraat ong 5373 AL Herpen Herpen

€ 485.000 v.o.n.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 december 2022
Verkoopdatum
30 januari 2023
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Altijd al zelf een woning willen bouwen?! Dan bieden wij u nu de unieke mogelijkheid om uw droomhuis op dit zeer royale bouwkavel, op deze toplocatie te realiseren.

Dit exclusieve bouwkavel van maar liefst 9.000 m² is gelegen op een prachtige landelijke locatie in het buitengebied van Herpen tussen de Hamelspoelweg en de Molenstraat, dit te midden van het natuurgebied “de Erfdijk”.
De Erfdijk is een door het landschap slingerend dijkje wat vroeger dienst deed ter bescherming van de rivier de Maas. Door de talloze dijkdoorbaken in het verleden zijn in de omgeving diverse unieke putwielen ontstaan. Dit in combinatie met de nabij gelegen Hertogwetering, zijnde een oude meander zorgt voor een prachtige omgeving met fraaie flora en fauna. Een bijzondere plek om te wonen en te recreëren!

Door de gunstige ligging van het gezellige Brabantse dorp Herpen wordt u niet alleen omringd door een prachtige natuurlijke omgeving, maar woont u ook centraal t.o.v. de voorzieningen en uitvalswegen. Herpen ligt in de overgang tussen het riviergebied met uitgestrekte polders en prachtige bos- en heidegebieden. De snelweg (A50) en een NS-treinstation bereikt u binnen 5 autominuten, waardoor de bereikbaarheid van steden zoals Eindhoven, Nijmegen en ’s-Hertogenbosch zeer goed te noemen is.

Bijzonderheden:
-Bebouwing mogelijkheden woning: op de locatie mag 1 vrijstaande woning van 750m³ gebouwd worden. Het bestemmingsplan biedt daarnaast ruimte om ontheffing aan te vragen om de woning te vergroten tot 1000m³. De maximale inhoud is overigens exclusief een eventueel te bouwen kelder en vergunningsvrije bouwwerken. Maximale goothoogte is 3m en nokhoogte 8m.
-Bebouwing mogelijkheden bijgebouw: bijgebouw(en) tot max. 100 m2 is toegestaan. Maximale goothoogte 3m en nokhoogte 5m.
-Bouwblok met woonbestemming ca. 1.500m2 oppervlakte, overige perceel, ca. 7.500m2 is als natuur / landschappelijk bestemd.
-Het beweiden / het houden van hobby vee zoals paarden is toegestaan op het perceel met de bestemming “natuur”.
-De te bouwen woning mag naar eigen wensen/inzicht, conform gestelde voorwaarden bestemmings- en beeldkwaliteitsplan van de gemeente Oss worden ontworpen. De in de presentatie opgenomen visuals dienen ter inspiratie hiervan en geven een beeld van de te bouwen massa, maar zijn echter nog geen goedgekeurde ontwerpen.
-Een afschrift van het vigerend bestemmingsplan is opvraagbaar bij de makelaar of via ruimtelijkeplannen.nl.
-Voor de inrichting van de locatie geldt een landschappelijk inpassingsplan met een instandhoudingsverplichting. Verkoper zal hiervoor een deel van de oude Erfdijk met een wandelpad (ca. 18m1 breed) in oude glorie herstellen en onderhouden. De nieuwe perceelgrens komt ten westen van het wandelpad / Erfdijk te liggen. Verder zal het perceel, conform het landschappelijke inpassingsplan door koper ingericht en onderhouden moeten worden met o.a. hagen, houtwal, bloemrijk grasland en solitaire bomen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 485.000 vrij op naam
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
9.000 m²

Kadastrale gegevens

RAVENSTEIN G 675
Kadastrale kaart
Oppervlakte
9.000 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.