• Verkocht

Paashoefsedijk kavel 2 5421 ZX Gemert Verspreide huizen Broekkant

€ 175.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 augustus 2020
Verkoopdatum
17 maart 2022
Looptijd
18½ maand

Omschrijving

Riante bouwkavel waarop u uw droomhuis met bijgebouw kunt realiseren.

Perceel kavel 1: VERKOCHT - 2.425 m² met woonbestemming
Perceel kavel 2: BESCHIKBAAR - 1.660 m² zonder woonbestemming

BIJZONDERHEDEN
- Landelijk leven met de natuur om de hoek;
- Een mooie landelijke locatie met centrum Gemert en alle voorzieningen op fietsafstand;
- Aan een rustige woonstraat met diverse nieuw gebouwde topobjecten;
- Kavel 1 (links) had al een woonbestemming, kavel 2 (rechts) moet nog omgezet worden naar wonen; Dit betekent dat koper hier nog een Ruimte voor Ruimte titel dient aan te kopen, en de procedure voor herbestemming nog afgerond moet worden (zie tekst onderaan).
- U kiest zelf uw architect en aannemer uit.
- Op het perceel is al een zandwal aangebracht i.v.m. geluid en "landschapskamer" met natuurlijke groene elementen.
- De provincie heeft plannen om de fietsoversteek "Eeuwsel" te vervangen door een tunnel voor een veilige en snelle verbinding met Gemert.

ALGEMEEN
Vrijstaand wonen op een mooie locatie aan de rand van Gemert.
Via ons kantoor hebben wij doorlopend een wisselend en groot aantal bouwkavels in de verkoop. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen inzicht ontwerpen en realiseren. Belangrijk hierbij is dat de woningen aansluiten bij de omgeving.

Enerzijds is het voor een koper dikwijls moeilijk in te schatten wat de mogelijkheden op een locatie zijn en anderzijds, nog belangrijker wat is of wordt het totale prijskaartje. Ook is er een tendens dat banken enkel voor een kavel + bouwplan een hypotheek willen verstrekken en niet meer voor een losse bouwkavel.

Via onze relaties kunnen wij u een aantal visuele mogelijkheden met prijsindicatie, uitgaande van verschillende stijlen, zoals klassiek, landelijk, modern en traditioneel tonen. Ook hebben wij voor u enkele woningen in boerderijstijl in beeld gebracht. Wij hopen dat u met deze informatie een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

BOUWREGELS
Woning: Type "boerderijwoning", inhoud maximaal 1500 m3 (de inhoud van een kelder wordt niet meegeteld) goothoogte maximaal 4,5 meter, nokhoogte maximaal 8 meter. De dakhelling tussen de 25 en 60 graden. Afstand zijdelingse grens is ten minste 3 meter. Nokrichting hoofdgebouw parallel aan weg, haaks op noklijn schuurwoning buurperceel.

Bijgebouw: de gezamenlijke oppervlakte is maximaal 150 m2. Goothoogte maximaal 3 meter, nokhoogte maximaal 5,5 meter. De dakhelling tussen de 20 en 60 graden. Bijgebouwen dienen op een afstand van ten minste 1 meter achter de voorgevel van de woning te worden gebouwd. De maximale afstand tussen hoofd- en bijgebouw bedraagt 15 meter. Er is een overkapping van 50 m2 toegestaan.

Verder geldt dat er slechts mag worden gebouwd met inachtneming van het rapport. ''Gereedschapskist gemeente Gemert-Bakel.'' C:\\users\\biggelaar\\temp\\footnote (bijlage 2).

Met betrekking tot kavel 2 (zonder woonbestemming) het volgende:
EEN NIEUWE WONING ONTWIKKELEN.
Om een nieuwe woning te realiseren, dient u in het bezit te zijn van een bouwtitel. Een bouwtitel is als het ware het recht om op een hiervoor geschikt perceel, waar (nog) geen bouwbestemming op zit, een woning te mogen bouwen. Deze bouwtitel wordt ook wel een Ruimte voor Ruimte titel genoemd, aangezien ze vaak voortkomen uit Ruimte voor Ruimte trajecten. De gemeente Gemert heeft inmiddels positief gereageerd op een principe-verzoek tot medewerking voor een 2e bouwkavel. Uiteraard is dit wel aan regels gebonden.

Een bouwtitel komt vrij wanneer agrariërs minimaal 1.000 m2 aan stallen slopen. Daarnaast dient er 3.500 kilogram aan fosfaatrechten uit de markt te worden gehaald en wordt de milieu/omgevingsvergunning ingetrokken. De bouwtitel die vrijkomt is geschikt voor het realiseren van één nieuwe woning.
WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR EEN BOUWTITEL?
De kosten voor een bouwtitel verschillen op basis van waar deze wordt aangekocht. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte hanteert op dit moment een prijs van € 125 tot € 135.000 excl 21% BTW. Verder dient u rekening te houden met leges kosten van de Gemeente en kosten voor begeleiding van dit traject door een Ruimtelijke Ordening buro. Kosten zijn afhankelijk van vragen van gemeente, wij kunnen u hiervoor uiteraard wel een aantal gespecialiseerde buro's noemen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 175.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 195.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.660 m²

Kadastrale gegevens

GEMERT O 2958
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.660 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.