• Verkocht

Boterdijk 168 1424 NM De Kwakel Meerwijk

Uitgelichte kenmerken

  • 79 m² wonen
  • 730 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 450.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
5 januari 2023
Verkoopdatum
16 februari 2023
Looptijd
6 weken

Omschrijving

Wilt u op één van de mooiste plekje aan de Boterdijk in De Kwakel wonen? En houdt u van natuur en ruimte? Deze vrijstaande woning staat op een riante kavel die grenst aan de Ringvaart. De woning is in 1853 gebouwd en is bouwkundig sterk verouderd. Dit betekent dat de woning zeer grondig verbeterd of gesloopt zal moeten worden.

DE WONING
U komt binnen aan de achterzijde van de woning in de hal/bijkeuken die toegang geeft tot de keuken, het toilet en de badkamer. Via een tweede hal stapt u binnen in de woonkamer met uitzicht op de Boterdijk. Via de hal heeft u ook toegang tot een trap naar de twee slaapkamers op de eerste verdieping. Naast de woonkamer vindt u de derde slaapkamer. De woning is zeer eenvoudig afgewerkt en heeft veel achterstallig onderhoud.

DE LIGGING
De woning is gelegen aan de Boterdijk tussen het dorpscentrum van Uithoorn en De Kwakel. De Boterdijk heeft een vriendelijke uitstraling en ligt tussen sierwater, bruggetjes en landerijen. Op korte afstand vindt u hockeyclub Qui Vive en sportvereniging KDO, basisschool de Zon, een slager, bakker en de supermarkt. Op fietsafstand liggen winkelcentrum Amstelplein en Zijdelwaard, de rivier de Amstel, vele restaurants, winkels en andere voorzieningen.

Direct buiten De Kwakel is ook veel te doen: fietsen, wandelen, varen of genieten met een drankje op een leuk terras aan de Amstel, Westeinderplassen of de Kromme Mijdrecht in Het Groene Hart. Met de bus vanaf het dorpscentrum komt u in Alphen aan den Rijn of op het busstation in Uithoorn. Het openbaar vervoer in Uithoorn biedt een uitstekende verbinding met Utrecht, Hoofddorp, Haarlem, Amstelveen en Amsterdam.

TUIN
De kavel is zeer diep, ligt op het noordwesten en ligt aan de achterzijde aan de Ringvaart. De tuin is ingericht met diverse bomensoorten, een moestuin en borders. De voortuin kijkt uit op de Boterdijk.

MEETINSTRUCTIE
De woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, welke is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen en beperkingen bij het uitvoeren van een meting. Tijdens de bezichtiging heeft u de gelegenheid om de maten na te meten.

BIJZONDERHEDEN
- Deze woning is gebouwd in 1853
- Deze woning zal verkocht worden met een "as is, where is” clausule. Het model van deze clausule staat onder aan
deze tekst. Wij adviseren om advies in te winnen bij een deskundige, bijvoorbeeld bij een aankoopmakelaar.
- De woning wordt verkocht met een asbest- en een niet zelfbewonings-clausule
- De woning wordt verkocht door een executeur
- Het opmaken van de koopakte en de eigendomsoverdracht zullen plaatsvinden via projectnotaris LIM Notariaat in
Uithoorn
- De grenzen van het perceel zijn recent opgemeten door het kadaster
- Uiterlijk tijdens de overdracht zal een klein deel (enkele vierkante meters) van het perceel overgedragen worden aan
de eigenaar van kadastraal nummer 2663 die deze meters al in gebruik heeft
- Over een gezamenlijk gebruik van het pad naast de woning met de directe buren is niets vastgelegd in de
eigendomsakte en ook niet bij het kadaster

BESTEMMINGSPLAN
Voor de mogelijkheden om te bouwen verwijzen wij naar het bestemmingsplan dat in het Move-dossier is opgenomen. In het bestemmingsplan staan onder andere de volgende algemene bouwregels opgenomen:
- Een woning mag gebouwd worden binnen het thans geldende bouwvlak
- Een goothoogte van 3,5 meter
- Een bouwhoogte van maximaal 10 meter

Mogelijk heeft u andere wensen dan de ruimte die het bestemmingsplan biedt. Wij adviseren u om contact met de gemeente Uithoorn op te nemen om deze wensen te bespreken.

BODEMONDERZOEK
Er is een rapport met een verkennend bodemonderzoek beschikbaar

CLAUSULE 'AS IS, WHERE IS'
Het is koper bekend dat de onroerende zaak ongeveer 169 jaar oud is en dat de onroerende zaak zeer grondig gerenoveerd of gesloopt moet worden. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/bestemmingsplanbepalingen e.d.

In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om de model-tekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak 'as is, where is'. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig te (laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/geen gebruik van gemaakt. Verkoper staat ervoor in dat hij aan koper alle inlichtingen/feiten heeft verschaft die verkoper in het kader van de mededelingsplicht aan koper behoort over te brengen, met dien verstande dat inlichtingen/ feiten die aan koper bekend of kenbaar zijn op het moment van het tot stand komen van de koopovereenkomst niet door verkoper behoeven te worden verstrekt.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

HOE MAAK IK EEN AFSPRAAK?
Enthousiast over deze unieke plek? Maak snel een afspraak voor een bezichtiging met FRED. makelaardij. Bel, mail of app en wij laten u graag alle voordelen van deze woning zien

Wilt u meer informatie? U kunt ons een mail sturen met het verzoek om toegang te krijgen tot het digitale dossier in Move.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.696
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1853
Specifiek
Kluswoning en sloopwoning
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
79 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
730 m²
Inhoud
252 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, glasvezelkabel en natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Bosch VR (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

UITHOORN D 7395
Kadastrale kaart
Oppervlakte
730 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan water en in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin
539 m² (55 meter diep en 9,8 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordwesten bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

FRED. makelaardij o.g.

Bel 06 34080366

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.