• Verkocht

Nonnenbos 40 (Bouwnr. 76) 5111 EC Baarle-Nassau Buitengebied Baarle-Nassau

Uitgelichte kenmerken

  • 158 m² wonen
  • 408 m² perceel
  • 5 slaapkamers
Prijs op aanvraag
Onderdeel van project Nonnenbos(Weelde), Baarle-Nassau

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 mei 2022
Verkoopdatum
17 maart 2023
Looptijd
9½ maand

Omschrijving

LEVEN IN WEELDE IN DE DRIEHOEK BREDA TILBURG TURNHOUT
De vroegere “Heerlijkheid” Weelde maakt deel uit van de grensgemeente Ravels die uit drie deelgemeenten bestaat: Weelde, Ravels en Poppel. Elke inwoner van Weelde is trots op zijn bossen, dreven, vennen en landwegen. Weelde grenst naast de deelgemeenten Poppel en Ravels aan de gemeenten Arendonk, Oud-Turnhout en Turnhout.

Gelegen op slechts 18 km van Tilburg en 14 km van Turnhout ligt de kern van Weelde op de waterscheiding van de Maas (in het noorden) en de Schelde in het zuiden. Weelde ligt in het dal van de Aa, die noordwaarts stroomt. Ten oosten van Weelde ligt het Domeinbos Overheide, waarin een bosreservaat is gelegen dat deel uitmaakt van de Belgische Kempen. De Kempen is een streek die deels in Nederland als België ligt, maar het Belgische stuk is verreweg het grootst. Het gebied is een aaneenschakeling van mooie natuurgebieden, maar er valt ook genoeg te doen voor cultuurliefhebbers. De Kempen is de groenste regio van Vlaanderen en heeft alle typen bezoekers wel iets te bieden. Je vindt er honderden kilometers aan wandel- en fietspaden, maar kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan de mooie begijnhoven en abdijen.

RAVELS IS EEN IDEAAL GEBIED OM DE NATUUR TE BELEVEN
In de Belgische Kempen vind je meerdere aaneengesloten natuurgebieden en daarom mag je de regio best omschrijven als één groot natuurpark. Het landschap is afwisselend en wordt bepaald door heide, vennen en heuvels. Je ziet er bijzondere bloemen en planten, maar kunt met een beetje geluk ook bijzondere weidevogels spotten, zoals de grutto en de wulp. Als je graag de natuur opzoekt in de Belgische Kempen, dan moet je zeker een kijkje nemen bij het Turnhoutse Vennengebied of het Gewestbos Ravels.

Turnhout is de zelfverklaarde hoofdstad van de Belgische Kempen en een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Daarnaast leent de stad zich uitstekend voor een afwisselend dagje weg. Het gewestbos Ravels is een ideaal gebied om de natuur te beleven en biedt voor een ieder wat wils. Er zijn ruiter- en menroutes, een MTB-parcours, toegang voor mushers (sledehonden) en geocachers. Uiteraard zijn wandelaars en fietsers ook welkom. In de Turnhoutse Kempen trekt het Gewestbos van Ravels zich uit over een oppervlakte van maar liefst 930 hectare.

DE VROEGERE “HEERLIJKHEID”
De vroegere “Heerlijkheid” Weelde kent een rijke historie. Tot het jaar 1260 droeg het de naam “Welderen” en behoorde het tot het domein van de Hertog van Brabant. Het vormde samen met Poppel en Ravels een “Vrijheid”, onder het Kwartier van Oisterwijk en later onder het Land van Turnhout .

In het midden van de 14e eeuw werd Weelde een “Heerlijkheid” en losgemaakt van Poppel en Ravels. Weelde was lange tijd een zelfstandige gemeente die begin 1977 terug bij Ravels en Poppel is gevoegd. Het gemeentehuis en andere diensten van deze fusiegemeente zijn echter wel gevestigd in het centraal gelegen Weelde.

HET PLAN : NONNENBOS
Op 18 km van Tilburg en 14 km van Turnhout realiseert Hebelhuis in de vroegere “Heerlijkheid” Weelde tien Groene, Ruime en Betaalbare eengezinswoningen. De tien 100% energieneutrale twee onder- één -kap eengezinswoningen maken deel uit van het project Nonnenbos.

DE ARCHITECT GEERT VERDONCK
“Elk ontwerp ontstaat vanuit een behoefte. Na een grondige doorlichting van deze behoefte trachten wij een gefundeerd antwoord te bieden. Dit antwoord moet origineel, maatschappelijk, relevant, haalbaar, betaalbaar, duurzaam, mooi, … zijn. Meerwaarde is de norm. Het is onze betrachting dit voor elk project optimaal waar te maken. Het systeem van Hebelhuis laat ons toe al deze kenmerken te combineren.”

Het Kempische bureau PVGV architecten vormt de perfecte mix van jong dynamisme en jarenlange ervaring. We zijn actief in de woning- en appartementenbouw, alsook in de utiliteitsbouw (scholen, gezondheidszorg, kantoren, …). Bij het ontwerpen streven we naar eenvoud in logica, met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen in combinatie met energiebewuste oplossingen.

Kenmerken:
- Gelegen op Kavel 76;
- PERCEELOPPERVLAKTE circa 408m2;
- WOONOPPERVLAKTE: circa 158m2 gbo;
- INHOUD: circa 552m3;
- Mogelijkheid en vergunning voor plaatsen van carport;
- Inclusief badkamer op eerste en tweede verdieping;
- Inclusief keuken met merkapparatuur;
- Alle wanden gestuct / bepleisterd en geschilderd in gewenste kleur;
- Alle binnendeuren en binnenkozijnen / – schrijnwerk afgelakt in gewenste kleur;
- Onderhoudsarme kunststof kozijnen;
- Inclusief lucht water warmtepomp;
- Inclusief vloerverwarming op alle verdiepingen;
- Inclusief 8 zonnepanelen;
- Inclusief regenwatertank en installatie voor hergebruik / recuperatie van het hemelwater met een regenwaterpomp en hemelwatersysteem;
- De woning wordt gebouwd volgens E peil* 0.
- Er wordt geen bouwrente in rekening gebracht.

*De energieprestaties (E peil , kWh/(m2 jaar)) zijn bepaald via een theoretische berekening op basis van een standaard klimaat en een standaard gebruik. Ze houden geen rekening met het gedrag en het werkelijke energieverbruik van de bewoners.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Prijs op aanvraag
Waarborgsom
Onbekend
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2022
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
158 m²
Perceel
408 m²
Inhoud
552 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Zonnepanelen

Energie

Energielabel
A++++ Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler

Kadastrale gegevens

RAVELS D W14
Kadastrale kaart
Oppervlakte
408 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
90 m² (9 meter diep en 10 meter breed)

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

KIN Makelaars Gilze & Rijen

Bel 0161-244 844

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.