• Verkocht

Postjesweg 232 +PP 1061 AX Amsterdam Overtoomse Veld

Uitgelichte kenmerken

  • 102 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 690.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 oktober 2022
Verkoopdatum
18 november 2022
Looptijd
4 weken

Omschrijving

***English translation below***

Luxe en fraai afgewerkt 3-kamer maisonnette van 102m2 met vide, eigen parkeerplek, berging en royaal balkon op het oosten met uitzicht over Amsterdam!

Dit appartement is gelegen in het nieuwe architectonische complex “New West” dat in 2020 de architectuurprijs de Zuiderkerkprijs heeft gewonnen en kenmerkt zich door het schitterende afwerkingsniveau en moderne hoogstandjes. Een greep uit de bijzonderheden; er is een fantastische open keuken met kookeiland geplaatst, de woonkamer heeft (deels) 5,60 meter hoge plafonds door de bovengelegen vide, de grote raampartijen zijn voorzien van HR+++ beglazing en zorgen voor veel natuurlijk lichtinval, er is veel handige opbergruimte, de badkamer is voorzien van ruime inloopdouche met regendouche, dubbele wastafel met meubel en een wandcloset, in de parkeergarage is de beschikking over een eigen parkeerplaats en een eigen berging op de begane grond. Maar dit is niet alles; vanuit de woonkamer en vanaf het balkon is er schitterend uitzicht over Amsterdam met mooie verzichten. Ten slotte, beschikt het complex over een sfeervolle binnentuin.
Kortom; een zeer fraaie woning van het kaliber dozen uitpakken en start wonen!

Locatie en bereikbaarheid
Woongebouw New West is zeer aantrekkelijk gelegen in de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld. Dit is de toekomst: net buiten de binnenstad wonen met alle voorzieningen in de buurt. Een terrasje pakken of snel een boodschap doen, even samen koffiedrinken, het kan lopend of lekker op de fiets.
De voorzieningen binnen de wijk zijn talrijk. Er is onder het pand een BSO, om de hoek veel scholen, de bekende openbare Internationale school Denise, stichting The Japanse School of Amsterdam, een bibliotheek, theater, winkels en natuur. Huidige bewoners ondernemen allerlei initiatieven zoals buurtconcerten en sporttoernooien. Dat maakt Nieuw-West tot een bruisend gebied, waar je kunt winkelen, recreëren, ontmoeten, eten en van cultuur kunt genieten. Het Rembrandtpark en de Sloterplas liggen beiden op nog geen 5 minuten loopafstand. Ideaal om even de rust of juist de gezelligheid op te zoeken. Direct naast het pand vind je het volledig vernieuwde Spoorpark en op 2 minuten loopafstand het vernieuwde August Allebéplein met winkel voor de dagelijkse boodschappen zoals een Albert Heijn, Lidl en diverse horeca voorzieningen. Binnen 10 fietsminuten sta je in het Vondelpark of het centrum van Amsterdam. Uitvalswegen zoals de ringweg A-10 bevinden zich om de hoek en parkeren doe je op je eigen parkeerplaats in de stallingsgarage. Voor het complex vind je bushaltes richting het centrum en op nog geen minuut lopen bevindt zich metrostation Postjesweg en het NS station Lelylaan is te bereiken binnen 10 loopminuten.

Je woont in de stad, maar je hebt ook genoeg groen en water om je heen. De wijk wordt gekenmerkt door veel groen in de vorm van parken en kades. Rondom de Sloterplas kunnen joggers een rondje lopen. Overal liggen mooie fietspaden en in de Sloterplas is een watersportcentrum gevestigd.

Gemeenschappelijke binnentuin
De sfeervolle binnentuin neemt het thema van het polderlandschap op. Het kent zes verschillende thema’s en drie vegetatietypes: droog, vochtig en nat. Richting het zuiden liggen twee drogere zones met bloemrijk, onderhoudsarm grasland en een boom met een lichte stam en bladerdek: de berk, als typische boomsoort van de oorspronkelijke veenbodem. Daarnaast zijn in het noordelijke gedeelte, drie zones met water en natte vegetaties aanwezig: open water, riet en een natte, bloemrijke vegetatie in het andere gedeelte, met een mix van gele dotterbloem, paarse koekoeksbloemen en de sterk geurende watermunt. Verder zijn er nog moestuintjes op de derde verdieping die eigenaren kunnen gebruiken.

Indeling
Begane grond
Afgesloten centrale entree met bellentableau, hal, trappenhuis, liften, gemeenschappelijke fietsenstalling en ruime eigen berging van 7m2.

Vijfde verdieping
Galerij, entree woning, hal met een toegang tot de inpandige berging met wasmachine- en drogeraansluiting en de WTW-unit. De hal geeft toegang tot het moderne toiletruimte met wandcloset en fontein. Tevens is er vanuit de hal toegang tot ruime slaapkamer aan de voorzijde van de woning. De royale woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van het appartement en beschikt over een royale keuken met schiereiland, welke is voorzien van diverse luxe inbouwapparatuur, waaronder: 4-pits inductiekookplaat van Bora met werkbladafzuiging, combioven, stoomoven, bordenwarmer, Quooker en koel-vriescombinatie. Een composieten aanrechtblad maken de keuken af. Vanuit de keuken is er toegang tot de woonkamer met eethoek. De woonkamer is heerlijk licht door de glazen pui over de gehele breedte met schuifdeur naar het balkon op het oosten. De vide versterkt de natuurlijke lichtinval. Op het balkon is het heerlijk genieten met een ontbijtje in het zonnetje met uitzicht over Amsterdam in alle privacy. Zo heb je zicht op Amsterdam centraal en kun je ook Carré zien. De trapopgang naar de zesde verdieping is in de linkerhoek van de woonkamer gelegen. Deze gehele etage is voorzien van een fraaie eikenhoutenvloer met vloerverwarming.

Zesde verdieping
Ruime overloop met een mooie zwarte stalen balustrade waar een fijne “home office” kan worden gecreëerd met uitzicht over Amsterdam. Het aantal vierkante meters kan hier worden uitgebreid door de vide dicht te maken (vergunningsplichtig). Zo kan op een eenvoudige manier nog een 3de en 4de slaapkamer worden gecreëerd. De hal geeft toegang tot de badkamer en de royale tweede slaapkamer. De luxe badkamer beschikt over een ruime inloopdouche met regendouche, tweede wandcloset, dubbele wastafel met meubel en daarboven een spiegel met verwarming waardoor deze niet beslaat. Ook deze etage is voorzien van een fraaie eikenhoutenvloer.

Parkeerkelder
Eigen parkeerplek in de ondergelegen parkeergarage.

Bijzonderheden
• Woonoppervlakte 102 m2 (NEN-2580 meetrapport aanwezig)
• Bouwjaar 2020
• Balkon van 10m2 op het oosten
• 2 slaapkamers
• 2 toiletten
• Moderne open keuken met schiereiland
• Parkeerplaats in afgesloten parkeerkelder
• Het aantal vierkante meters aan woonoppervlakte kan worden uitgebreid door de vide dicht te maken (vergunningsplichtig)
• Luxe badkamer
• Gestucte wanden en plafonds
• Externe bergruimte van 7m2
• De erfpachtcanon voor het appartement en de parkeerplaats bedraagt € 185,84 per jaar op basis van jaarlijkse indexatie, tijdvlak loopt tot 01-11-2066
• Aanvraag aanbieding overstap naar het eeuwigdurende erfpachtstelsel tegen de gunstige voorwaarden van 2019 is gedaan. Koper kan tegen betaling van € 2.593,- (excl. notariskosten) de erfpacht per 01-11-2066 eeuwigdurend afkopen
• Gelegen in het markante woongebouw “New West”
• Centrale ligging t.o.v. het Rembrandtpark, het Vondelpark en het centrum van Amsterdam
• Servicekosten appartement € 185,52
• Servicekosten parkeerplaats € 51,30
• Duurzaam gebouwd, energielabel A
• Gemeenschappelijk dak voorzien van zonnepanelen
• Gemeenschappelijke fietsenstalling
• Het pand is voorzien van een liften
• Ramen en glasdeuren voorzien van HR+++ isolerende beglazing
• Verwarming en warm water middels stadsverwarming (geen gasaansluiting)
• Wonen op de 5de en slapen op de 6de verdieping
• Gezonde en actieve VvE. Professioneel beheer bij Stedeplan
• Oplevering in overleg

Interesse in dit huis? Maak dan snel een afspraak!

Wij plannen graag een moment voor je in voor de bezichtiging van dit appartement. Onze makelaar vertelt je graag van alles over dit appartement terwijl je rondkijkt. Zien we jou binnenkort?
Deze informatie is door ons met zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

***English translation***

Luxurious and beautifully finished 3-room loft apartment of 102m2 with private parking, external storage room and spacious east side facing balcony with a view over Amsterdam!

This apartment is located in the new complex "New West", which won the architectural award the Zuiderkerkprijs in 2020 and is characterized by beautiful finishing and modern highlights. A selection of the special features; there is a fantastic open kitchen with a cooking peninsula, the living room has (partly) 5.60 meter high ceilings, large HR+++ windows and plenty of natural light. There is plenty of useful storage space, the bathroom is equipped with a spacious walk-in shower, a double sink with cabinet and a wall-mounted closet. In the parking garage is access to a private parking lot and a private storage room on the first floor. But this is not all; from the living room and from the balcony there is a magnificent view over Amsterdam. Finally, the complex features an attractive courtyard garden.
In short, for a fantastic apartment of this caliber unpack your boxes and start living!

Surroundings and accessibility
Residential building New West is very attractively located in the Overtoomse Veld district of Amsterdam. This is the future: living just outside the city center with all amenities nearby. Grab a drink at one of the terraces nearby or do a quick errand, have a cup of coffee together. It is all within walking distance or a short bike ride.
The facilities in the neighborhood are enormous. There is a BSO under the building, around the corner there are many schools, the famous public international school Denise, the foundation The Japanese School of Amsterdam, a library, theater, stores and lots of nature. Current residents undertake all sorts of initiatives such as neighborhood concerts and sports tournaments. This makes Nieuw-West a vibrant area, where you can store, recreate, meet, eat and enjoy culture. The Rembrandtpark and the Sloterplas are both less than a 5 minutes walkaway. Ideal to find some peace, quietness or to have some fun. Right next to the building you will find the completely renovated Spoorpark and the renovated August Allebéplein with stores for groceries such as an Albert Heijn, Lidl and various catering facilities. Within 10 cycling minutes you are in the Vondelpark or the center of Amsterdam. The A-10 ring is just around the corner and you can park your car at your private parking lot in the garage. In front of the complex you will find bus stops to the center and less than a minute's walk away you will find metro station Postjesweg and railway station Lelylaan, can be reached within 10 walking minutes.

You live in the city, but you are also surrounded by greenery and water. The district is characterized by a lot of nature in the form of parks and quays. Joggers can walk around the Sloterplas. There are beautiful cycling paths everywhere and a water sports center is located at the Sloterplas.

Communal courtyard garden
The attractive courtyard garden takes up the theme of the polder landscape. It has six different themes and three vegetation types: dry, moist and wet. To the south are two drier zones with flowery, low-maintenance grassland and a tree with a light trunk and foliage: the birch, as a typical tree species of the original peat soil. In addition, in the northern part, three zones of water and wet vegetation are present: open water, reeds and wet, flowery vegetation in the other part, with a mix of yellow marigold, purple cuckoo flowers and strongly fragrant water mint. Further, there are also vegetable gardens on the third floor that owners can use.

Layout
First floor
Closed communal entrance with doorbells, hall, staircase, elevators, communal bicycle shed and spacious private storage room of 7m2.

Fifth floor
Corridor, entrance hall with access to the storage room with washing machine and dryer connection and the WTW unit. The hall gives access to the modern toilet room with wall mounted closet and fountain. Also from the hall there is access to a spacious bedroom at the front of the house. The large living room is located at the rear of the apartment and features a royal kitchen with a cooking peninsula, and various luxury appliances, including a 4-burner Bora induction hob with worktop extractor, combination oven, steam oven, plate warmer, Quooker and fridge-freezer combination. A composite countertop completes the kitchen. From the kitchen, there is access to the living room with a dining area. The living room is wonderfully light through the glass front over the entire width with a sliding door to the east-facing balcony. The entresol enhances the natural light. On the balcony, you can enjoy breakfast in privacy and the sun overlooking Amsterdam. You can see Amsterdam central station and Carré theater. The staircase to the sixth floor is located in the left corner of the living room. This entire floor has a beautiful oak floor with underfloor heating.

Sixth floor
Spacious landing with a beautiful black steel balustrade where a fine "home office" can be created with a view over Amsterdam. The number of square meters can be expanded by closing the entresol (permit required). This way a 3rd and 4th bedroom can be created. The hall gives access to the bathroom and the spacious second bedroom. The luxurious bathroom has a large walk-in shower with rain shower, a second wall mounted closet, a double sink with cabinet, and a mirror with heating, so it doesn’t fog up. This floor also has a beautiful oak floor.

Parking basement
Private parking lot in the underground parking garage.

Key facts
• Living area 102 m2 (NEN-2580 measurement report available)
• Year of construction 2020
• 10m2 east-side facing balcony
• 2 bedrooms
• 2 toilets
• Modern open kitchen with cooking peninsula
• Parking lot in a closed underground parking garage
• The number of square meters of living space can be expanded by closing the entresol (permit required)
• Luxurious bathroom
• Plastered walls and ceilings
• External storage room of 7m2
• The leasehold is € 185.84 per year for the apartment and the parking lot, based on annual indexation. The time frame runs until 01-11-2066
• Request to switch to the perpetual leasehold system against the favorable conditions of 2019 has been made. The buyer can buy off the ground lease per 01-11-2066 perpetually against payment of € 2,593 (excluding notary fees)
• Located in the striking residential building "New West”
• Centrally located, nearby the Rembrandtpark, the Vondelpark and the center of Amsterdam
• Service charges apartment € 185.52
• Service charges parking € 51.30
• Sustainably built, energy label A
• Common roof with solar panels
• Communal bicycle shed
• The building is equipped with an elevator
• Windows and glass doors with HR+++ glass
• Heating and hot water through district heating (no gas connection)
• Living on the 5th floor and sleeping on the 6th floor
• Healthy and active VvE. Professional managed by Stedeplan
• Delivery in consultation

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 690.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.765
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 236,82 per maand

Bouw

Soort appartement
Maisonnette (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020
Toegankelijkheid
Toegankelijk voor minder validen en toegankelijk voor ouderen
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
102 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Externe bergruimte
7 m²
Inhoud
448 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
5e woonlaag
Voorzieningen
Lift, mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Driedubbel glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
Stadsverwarming en warmte terugwininstallatie
Warm water
Stadsverwarming

Kadastrale gegevens

SLOTEN NOORD-HOLLAND D 11462
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht
Lasten
€ 185,84 per jaar

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Box

Garage

Soort garage
Inpandig en parkeerplaats
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 236,82 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Metropool Makelaars

Bel (+31) 20 227 21 19
Een funda gebruiker
Postjesweg 232 +PP
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Hellen heeft ons zeer goed begeleid bij het verkopen van onze woning. Fijne (open) communicatie, ze komt haar afspraken na en wij hadden echt het gevoel dat we een team waren. Ze reageerde altijd erg snel en zeer vriendelijk, enthousiast en dacht goed mee. Ook ontbrak het haar niet aan initiatief en beantwoorde eigenlijk al onze vragen al voordat we deze konden stellen. Hele prettige samenwerking met Hellen en Metropool Makelaars!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Metropool Makelaars
Dank je voor deze mooie beoordeling en allicht komen we elkaar nog eens tegen in de toekomst. Groet, team Metropool Makelaars

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.