• Verkocht

Rapenburgerstraat 167 *H 1011 VM Amsterdam Nieuwmarkt/Lastage

Uitgelichte kenmerken

  • 149 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 1.249.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 september 2022
Verkoopdatum
15 december 2022
Looptijd
3 maanden

Omschrijving

English tekst below:

Wij mogen u een ZEER EXCLUSIEF PENTHOUSE MET DAKTERRAS aanbieden in hartje Amsterdam.
Dit luxe penthouse is gelegen in een representatief monumentaal pand, in een rustige straat op een van de toplocaties van Amsterdam, waar rust en privacy worden gewaarborgd zowel in het huis als op het dakterras. Vanuit het chique entree op de begane grond neemt u de lift welke direct uitkomt in de hal van het appartement. De luxe en de sfeer van dit prachtige appartement zorgen voor een ultiem woongenot.

Ligging
Het penthouse is gelegen in een idyllisch stukje Amsterdam in de Rapenburgerstraat, vlakbij de Nieuwmarkt, het Rembrandtplein, de Stopera en Artis. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de biologische supermarkt Ekoplaza op het Waterlooplein of de Jumbo en Albert Heijn op de Jodenbreestraat. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels is op loopafstand gelegen. Voor plezier en ontspanning kunt u naar het nabijgelegen Koninklijk theater Carré, de Hermitage, het Rembrandthuis, het Muziektheater, de Kleine Komedie en tal van leuke eetgelegenheden. Ook kunt u een heerlijke wandeling maken in het nabijgelegen Wertheimpark, gelegen in de Plantagebuurt tegenover de Hortus Botanicus.

Bereikbaarheid:
Eigen vervoer: Automobilisten kunnen via de uitvalswegen Piet Heijntunnel, Weesperstraat of de IJ-tunnel binnen no-time op de Amsterdamse Ring A-10 zijn. Parkeren kan middels een parkeervergunning in de straat of in de parkeergarage Markenhoven, een op steenworp afstand gelegen overdekte parkeergarage, met grote capaciteit.
Openbaar vervoer: Er is geen betere locatie denkbaar. Een goed bemande taxistandplaats bij het Muziektheater. Tram- en bushaltes en het metrostation bij het Waterlooplein zorgen voor uitstekende aansluitingen op het Amsterdamse openbaar vervoersnetwerk. Het Centraal Station van Amsterdam ligt op nog geen 5 minuten fietsen of een kwartiertje lopen.

Omschrijving
Het betreft een penthouse over de gehele oppervlakte van het pand op de 4e en de kapverdieping. Het totale netto woonoppervlak is circa 149 m2. Het appartement is bereikbaar via het chique entree op de begane grond, waar u binnenkomt in een ruime centrale toegangshal met een verzorgd trappenhuis met beklede trappen, marmeren vloeren en decoratieve lambrisering. Vanuit het entree op de begane grond neemt u de lift, welke direct uitkomt in de hal van het penthouse (wel afsluitbaar met een extra toegangsdeur).

Vierde verdieping: entree, hal, die toegang biedt tot alle vertrekken: separaat toilet met fontein, bibliotheek en een riante woonkamer. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde op het Noordwesten. Door de twee grote openslaande ramen aan de voorzijde en de lange ramen in de kap is er extra veel lichtinval. Er is ruimte voor een gezellige living rondom de open haard en een lange eettafel waar urenlang aan getafeld en gepraat kan worden. De muren zijn overal mooi afgewerkt en smaakvol in Farrow & Ball en Dulux kleuren geschilderd. Kenmerkend in de woonkamer zijn de hoge balkenplafonds, een openhaard met prachtige schouw, een Jatoba houtenvloer en een karakteristieke open kapspantconstructie. Doordat de ramen in de kap zijn voorzien van licht- en warmtewerende schermen, blijft het ook zomers binnen altijd koel!

De masterbedroom is gelegen aan de stille achterzijde en heeft enerzijds toegang tot de riante walk-in closet die ruimte biedt voor een uitgebreide garderobe, en anderzijds tot de badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel met een grote spiegel en veel extra kastruimte gebruikmakend van het schuine dak. De badkamer is voor gasten tevens bereikbaar vanuit de gang. Het sanitair, badkamer en aparte toilet, zijn modern & warm afgewerkt met betonciré.

De keuken is handgemaakt op maat door ambachtelijk keukenmaker De Zeug. Hier is werkelijk over elk detail met betrekking tot comfort en opbergruimte nagedacht. De heerlijke zit/eettafelbank heeft een opbergruimte, de servieskast is voorzien van ledverlichting en er is een gezellig zitje in de erker waar u van de ochtendzon kunt genieten. Naast de servieskast is er een inloop opbergkast gecreëerd zodat het aanrecht alleen voor de gebruikelijke opberg dienst doet. Het Falcon fornuis is de eyecatcher in het keukenblok waar een op maat gemaakte schouwkap boven hangt en in de hoek bevindt zich een handige opbergkast onder de schuine kap. De Perron & Rowe kraan zorgt voor een klassieke uitstraling op het massief terrazzo aanrechtblad met massieve spoelbak wat op locatie is gestort. In de schouwkap is een Novy afzuigunit ingebouwd met ledverlichting op afstandsbediening. De Friese witjes op de gehele achterwand, houten knoppen en het Schumacher behang met Aziatische thema achter de zitbank maken het geheel helemaal af.

In het gehele appartement is veel kast- en opbergruimte, waaronder een aparte werkruimte met aansluiting voor wasmachine en droger waar ook de Cv-ketel is geplaatst.

Vijfde verdieping: trap naar boven, overloop, 2 grote slaapkamers, waarvan één in gebruik als bureauruimte en logeerkamer met veel kastruimte in het schuine gedeelte en de ander als TV kamer, welke toegang geeft naar het riante dakterras.

Het dakterras is (11 meter) lang en in het middengedeelte 3 meter breed. Het is aan weerszijden bebouwd, waardoor het terras onder praktisch alle weersomstandigheden bruikbaar is. Het dakterras is bereikbaar via dubbele openslaande deuren. Van ‘s ochtends tot de 's avond kunt u op het dakterras van de zon genieten. Met een trap bereikt u het topdak van waaruit u een prachtig vrij uitzicht heeft over een groot deel van de stad en kunt genieten van een glaasje als de zon onder gaat.

Installaties
Bij de centrale entree is een video intercom aanwezig, de voordeur kan vanuit de hal van het penthouse elektrisch worden geopend. Ook is er een alarminstallatie en vaste kluis.

Gebouw:
Het monumentale complex stamt uit circa 1890. In het jaar 2002 is het gehele complex verbouwd tot woningen en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Isolatievoorziening:
De woning is voorzien van dubbele beglazing op de vijfde verdieping, op de vierde verdieping is er monumentenglas aangebracht.

Eigendomssituatie:
Het appartement is gelegen op eigen grond.

Vereniging van eigenaren:
Vereniging van Eigenaren ‘Rapenburgerstraat 167” te Amsterdam. De servicekosten bedragen € 398,- per maand.
Het betreft een zeer actieve en gezonde Vereniging van Eigenaren

Bijzonderheden:
- Luxe Penthouse
- Rijksmonument;
- Bouwjaar circa 1890;
- Riant dakterras;
- Eigen grond;
- Energielabel D:
- Oplevering in overleg;

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde foto’s. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We are delighted to offer you a VERY EXCLUSIVE PENTHOUSE WITH ROOF TERRACE in the heart of Amsterdam.
This luxury penthouse is located in a representative monumental building, in a quiet street in one of the top locations of Amsterdam, where peace and privacy are guaranteed both in the house and on the roof terrace. From the chic entrance on the ground floor, take the elevator which leads directly into the hall of the apartment. The luxury and atmosphere of this beautiful apartment provide ultimate living pleasure.

Location
The penthouse is located in an idyllic part of Amsterdam in the Rapenburgerstraat, near the Nieuwmarkt, Rembrandtplein, the Stopera and Artis. For your daily shopping you can go to the organic supermarket Ekoplaza on the Waterlooplein or the Jumbo and Albert Heijn on the Jodenbreestraat. The cozy Utrechtsestraat with many specialty shops is within walking distance. For fun and relaxation you can visit the nearby Royal Theater Carré, the Hermitage, the Muziektheater, the Kleine Komedie and numerous nice restaurants. You can also take a lovely walk in the nearby Wertheim Park, located in the Plantagebuurt opposite the Hortus Botanicus.

Accessibility:
Own transport: by car you can reach the Amsterdam Ring A-10 in no time via the Piet Heijntunnel, Weesperstraat or the IJ tunnel. Parking is possible with a parking permit in the street or in the Markenhoven parking garage, a large-capacity covered parking garage just a stone's throw away.
Public transport: There is no better location imaginable. A well-staffed taxi rank at the Muziektheater. Tram and bus stops and the metro station at Waterlooplein provide excellent connections to the Amsterdam public transport network. Amsterdam Central Station is less than 5 minutes by bike or a 15-minute walk.

Description
The penthouse reaches over the entire surface of the building on the 4th and top floor. The total net living area is approximately 149 m2. You will reach the apartment through the chic entrance on the ground floor, where you enter a spacious central entrance hall with a well-maintained staircase with carpeted stairs, marble floors and decorative panelling. From the entrance on the ground floor, take the elevator, which leads directly into the hall of the penthouse (can be closed with an extra entrance door).

Fourth floor: entrance hall, which provides access to all rooms: separate toilet with fountain, library and a spacious living room. The living room is located at the front on the Northwest. The two large windows at the front and the long windows in the hood provide extra light. There is room for a cozy living room around the fireplace and a long dining table where you can dine and talk for hours. The walls are beautifully finished and tastefully painted in Farrow & Ball and Dulux colours. Characteristic in the living room are the high beamed ceilings, a fireplace, a Jatoba wooden floor and a characteristic open truss construction. Because the windows in the hood are equipped with light and heat-resistant screens, it always stays cool inside, even in summer!

The master bedroom is located at the quiet rear and has access to the spacious walk-in closet that offers space for an extensive wardrobe, and on the other side has access to the bathroom with walk-in shower, double sink with a large mirror and lots of extra cupboard space using the sloping roof. The bathroom is also accessible to guests from the hallway. The sanitary facilities, bathroom and separate toilet are modern & warmly finished with concrete ciré.

The kitchen is handmade by traditional kitchen maker De Zeug. Every detail with regard to comfort and storage space has really been thought through here. The lovely sitting / dining table bench has storage space, the china cabinet is equipped with LED lighting and there is a cozy seat in the bay window where you can enjoy the morning sun. In addition to the china cabinet, a walk-in storage cupboard has been created so that the kitchen counter only serves for the usual storage. The Falcon stove is the eye-catcher in the kitchen block, where a custom-made chimney hood hangs above and in the corner there is a handy storage cupboard under the sloping hood. The Perron & Rowe tap provides a classic look to the solid terrazzo worktop with solid sink that was poured at location. A Novy extraction unit is built into the hood with LED lighting on remote control. The Frisian white tiles on the entire back wall, wooden knobs and the Schumacher wallpaper with an Asian theme behind the sofa complete the picture.

The entire apartment has a lot of cupboard and storage space, including a separate work area with connection for washing machine and dryer, where the central heating boiler is also located.

Fifth floor: stairs to the top, landing, 2 large bedrooms, one of which is used as an office space and guest room with plenty of cupboard space in the sloping area and the other as a TV room, which gives access to the spacious roof terrace.

The roof terrace is (11 meters) long and 3 meters wide in the middle part. It is sheltered by buildings on both sides, so that the terrace can be used in almost all weather conditions. The roof terrace is accessible through double French doors. You can enjoy the sun on the roof terrace from morning to evening. With a staircase you reach the top roof from which you have a beautiful unobstructed view over a large part of the city and you can enjoy a drink when the sun goes down.

Installations
There is a video intercom at the central entrance, the front door can be opened electrically from the hall of the penthouse. Alarm system and fixed safe.

Building:
The monumental complex dates from about 1890. In 2002 the entire complex was converted into houses and adapted to the requirements of today.

Insulation provision:
The house has double glazing on the fifth floor, monument glass has been installed on the fourth floor.

Ownership situation:
The apartment is located on private land.

Owners Association:
Association of Owners "Rapenburgerstraat 167" in Amsterdam. The service costs are € 398 per month.
It is a very active and healthy Owners Association

Particularities:
- Luxury Penthouse
- National monument;
- Year of construction circa 1890;
- Spacious roof terrace;
- Own ground;
- Energy label D:
- Delivery in consultation;

The property has been measured in accordance with NEN2580. This Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measurement to give an indication of the usage surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

This information has been compiled with the necessary care. However, we do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.249.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.383
Servicekosten
€ 398 per maand
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Penthouse (dubbel bovenhuis)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890
Specifiek
Monumentaal pand
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
149 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
36 m²
Inhoud
532 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (2 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
4e woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
D Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Rehewa (gas gestookt combiketel uit 2014, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM P 3477
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren, parkeergarage en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.