• Verkocht

Paradijsvogelweg 45 1349 CH Almere overig Almere Hout

Uitgelichte kenmerken

  • 196 m² wonen
  • 1.461 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 950.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 mei 2023
Verkoopdatum
14 juni 2023
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Deze TRADITIONELE VILLA met 196 m2 woonoppervlakte en het riante bijgebouw van 82 m2, staan in de meest rustige en ruimtelijke woonomgeving van Almere-Hout op een zeer ruim perceel van 1.461 m2. Aansluitend ligt nog een weiland van 1.789 m2 welke indien gewenst ook aangekocht kan worden.
U bevindt zich hier in een zeer groene landelijke woonomgeving nabij bossen, water, golfbaan, landerijen en uiteraard uw eigen riante tuin. Het buitengevoel zult u hier optimaal ervaren doch is de ligging zeer centraal met diverse uitvalswegen naar o.a. ‘t Gooi en Amsterdam.
De gemeente biedt u op deze locatie grote vrijheid in de aanwendbaarheid van uw eigen grond. 50 % van uw perceel mag bebouwd worden en door de afmetingen van het perceel is er plaats voor de meest uiteenlopende hobby’s of kleine bedrijfsmatige activiteiten.
Deze villa biedt u een royale tuingerichte living, grote woonkeuken en bijkeuken, riante werkkamer, 3 in grootte variërende slaapkamers (4/5 mogelijk), grote badkamers, een separate wasruimte, een enorme bergzolder met vaste trap en een schitterende diepe tuin ideaal gesitueerd op het zuidwesten.

LET OP! Deze woning wordt aangeboden met een vraagprijs van € 950.000,- k.k.
Biedingen vanaf € 900.000,- k.k. worden door verkopers in overweging genomen.

Begane grond

Aan de zijkant van de woning is de entree gesitueerd. De voordeur met glasverdeling en zijlicht laten veel daglicht de hal binnenvallen. De zeer ruime hal biedt toegang tot de meterkast, de toiletruimte, de ruime woonkeuken met aangrenzende bijkeuken, de royale living én de praktische werkkamer.
De gehele woning is traditioneel gebouwd en uitgevoerd met hardhouten buiten- en binnenkozijnen en paneeldeuren met glasverdelingen en bijpassend deurbeslag.
Het plafond en de wanden zijn allen glad gestuukt. Op de vloer liggen traditionele vloertegels welke doorlopen naar de keuken en bijkeuken. De gehele begane grond is voorzien van comfortabele vloerverwarming. Via de open hardhouten trap bereikt u de verdieping.

De toiletruimte is tot het plafond betegeld en het plafond is glad gestuukt. Voorts treft u een vrijhangend closet met inbouwreservoir en een fonteintje. Het uitzetraampje biedt wenselijke ventilatie.

Ideaal op de begane grond is de ruime werk- hobbykamer. De grote ramen in de voor- en zijgevel bieden veel daglicht en zicht op de horizon aan de voorzijde. De ruimte is volledig glad gestuukt. De tegelvloer, alsmede de vensterbanken, zijn van Belgisch hardsteen en geven de kamer een passend landelijk karakter.

De royale tuin gerichte living is gesitueerd aan de achterzijde, over de gehele breedte van de woning en rondom zijn grote raampartijen geplaatst welke een prachtig weids zicht bieden op de enorme tuin en groene woonomgeving. De dubbele openslaande deuren bieden toegang tot het grote zonneterras op het zuidwesten. Ook hier zijn alle wanden en het plafond glad gestuukt en op de vloer liggen fraaie Belgisch hardsteen vloertegels met daaronder comfortabele vloerverwarming. Op donkere en kouden dagen kunt u heerlijk genieten van de houtkachel in de zithoek.
Centraal in de kamer is de royale eethoek gesitueerd. Vanuit hier heeft u wederom zicht op het achtergelegen land alsmede, door een karakteristiek stalen raamelement, op de woonkeuken aan de voorzijde.

Passend bij het type woning mag u tevens een gezellige ruime woonkeuken verwachten. Middels traditionele paneeldeuren met glasverdeling staat deze in directe verbinding met de bijkeuken, hal en de living. Ook hier treft u weer de opmerkelijke tweekleurige tegelvloer met vloerverwarming en gladde wanden en plafond. De brede raampartij aan de voorzijde, boven het spoelgedeelte, biedt een fantastisch weids uitzicht op de voortuin, laanbomen, landerijen en oneindige horizon. De landelijke in U-vorm geplaatste keuken is voorzien van een Belgisch hardsteen werkblad en een brede dubbele keramische spoelbakken. De hooggeplaatste SIEMENS vaatwasser en de BOSCH inbouwkoelkast zijn voorzien van met zink afgewerkte fronten. Ook beschikt u over een BOSCH oven-magnetron combinatie en een AEG inductie kookplaat.
Er is voldoende ruimte voor het opstellen van een gezellige tweede eethoek en door het eerdergenoemde stalen raamkozijn heeft u zicht op de living en de achtergelegen tuin en landerijen.

Direct naast de keuken is de praktische bijkeuken gesitueerd. Deze biedt enorm veel extra bergruimte. De traditionele tweekleurige tegelvloer is doorgetrokken vanuit de keuken en mede voorzien van vloerverwarming. De wanden zijn hier tot het plafond betegeld, het plafond is glad gestuukt en het raam in de voorgevel biedt wenselijk daglicht. Ook erg praktisch is de extra spoelbak met kraan in de hoek van de ruimte. Voorts treft u hier de verdeler van de vloerverwarming alsmede een tweede luik naar de kruipruimte.

1e verdieping

Via de open hardhouten trap bereikt u de zeer ruime overloop op de eerste verdieping welke toegang biedt tot 3 zeer ruime en in grootte variërende slaapkamers, de badkamer en een separate ruime wasruimte.
Middels een vaste open trap in een van de kamers aan de achterzijde heeft u toegang tot de zeer royale bergzolder.
Op de verdieping zijn bijna alle wanden glad gestuukt en zijn de plafonds afgewerkt met fijn schuurwerk. Rondom treft u hardhouten binnenkozijnen, paneeldeuren met glasvakken en traditioneel deurbeslag. De vloer van de overloop is betegeld met dezelfde tegels als de hal en beneden.

De grootste kamer is de master-bedroom welke aan de voorzijde, over de gehele breedte van de woning, is gesitueerd.
Op de vloer ligt een landelijke grenen plankenvloer en de brede raampartij biedt een fantastisch ver en weids uitzicht op de voortuin, de laanbomen en de achtergelegen landerijen. Voor een optimaal klimaat is hier tevens een airco geïnstalleerd. Rechts is een tussenwand geplaatst waarachter een inloopkast schuilgaat.
Indien gewenst of noodzakelijk kan deze enorme kamer eenvoudig opgesplitst worden t.b.v. een 4de slaapkamer op deze verdieping.

Slaapkamer 2 en 3 zijn aan de achterzijde gesitueerd. Ook in deze ruime kamers liggen op de vloer landelijke grenen planken welke een harmonisch geheel zijn met het type woning. De plafonds zijn afgewerkt met fijn schuurwerk en de zichtbare gordingbalken zijn keurig geschilderd.
Vanuit beide kamers geniet u van een prachtig weids uitzicht op de enorme zonovergoten achtertuin met aansluitend daarachter het tweede perceel (separaat te koop aangeboden) en de landerijen.
De kamer links beschikt tevens over een comfortabele airco unit welke de kamer koel zal houden op de warmste dagen.
Ook is er in deze kamer een vaste wit geschilderde open trap geplaatst. Hierover bereikt u de zeer royale zolderverdieping. Idee is de kamer te completeren met een separaat bovengelegen slaapgedeelte.

De badkamer is heerlijk ruim en licht wat vooral te danken is aan de brede dakkapel. In het schuurwerk plafond zijn inbouwspots verwerkt en verder zijn alle (tussen)wanden en kolommen betegeld met de voor deze woning typerende wand- en vloertegels. De vloer is voorzien van comfortabele vloerverwarming.
De badkamer is ingericht met een ruime inloopdouche met thermostaatkraan, een vrij hangend closet met inbouwreservoir, een vrij hangend bidet, een designradiator en twee wastafels met kranen en twee in de wand verwerkte spiegels.

De praktische separate wasruimte is heerlijk ruim en biedt veel extra bergruimte. Hier bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger alsmede de ATAG CV ketel (2018). Ook is hier de MV-unit en de verdeler van de vloerverwarming geplaatst (t.b.v. badkamer). Wanden en het plafond zijn glad gestuukt en op de vloer liggen vloertegels doorlopend vanaf de overloop.

2e Verdieping

De woning biedt u een zeer royale goed beloopbare zolderverdieping welke thans toegankelijk is over de vaste trap in de kamer aan de achterzijde. Uiteraard kan deze verplaatst worden naar de centrale overloop.
De verdieping is opgedeeld in een drietal zones met tussenwanden en deuren. Deze ruimtes bieden vooral zeer veel bergruimte maar kunnen ook op andere wijze benut worden door b.v. ook dakramen te plaatsen.

Extern

De woning is opgetrokken met lichte tint handgevormde metselstenen, een pannen gedekt mansardedak en rondom vele raampartijen voorzien van traditionele roedeverdelingen. De entree met natuursteen bordes is aan de zijkant gesitueerd.
De villa beschikt over een lange en brede oprit voorzien van sierbestrating en biedt ruimte aan zeker 10 parkeerplekken. Het perceel van ca. 22,5 x 65 mtr. (1.461 m2) wordt omsloten door volgroeide hoge hagen, en beschikt over diverse borders met een grote diversiteit aan beplanting. De zeer diepe achtertuin (bijna 40m) is ideaal gelegen op het zuidwesten en aangelegd met een groot gazon en bloemborders aan de zijkant. U heeft een uniek vrij en weids uitzicht over de landerijen aan de voor- en achterzijde. Langs de achtergevel is een zeer groot onderheid zonneterras aangelegd met grote natuursteen tegels.

Bijgebouwen

Rechts van de woning staat een zeer royaal bijgebouw welke benut kan worden als zijnde een dubbele garage. Het bijgebouw is opgetrokken in dezelfde stijl als het hoofgebouw. Door de extra verdieping, geïsoleerde spouw en de dubbele beglazing zijn er ook andere gebruiksmogelijkheden denkbaar. Voorts is er een elektrische sectional overheaddeur toegepast en binnen treft u ook een spoelbak met waterkraan.

Achter het bijgebouw staat nog een tweede houten buitenberging. Deze is mede voorzien van elektra, water- en rioolaansluitingen. Tevens is hier een toilet geplaatst.
Rond de woning en bijgebouwen treft u uiteraard ook de nodige elektrapunten en buitenkranen aan.

Extra perceel

Achter de Paradijvogelweg zijn ook nog weilanden/percelen gesitueerd. Zo ook achter de woning aan de Paradijsvogelweg 45. Het achtergelegen weiland van maar liefst 1.789 m2 is in eigendom van de verkopers en wordt separaat aangeboden. De tussenliggende sloot is gedempt waardoor het aansluitende perceel vrij toegankelijk is. Het weideperceel kan benut worden t.b.v. stadslandbouw, verlengstuk van uw tuin of het laten begrazen door (uw) paarden.

Belangrijke kenmerken:
- royale traditioneel gebouwde villa op prachtige locatie;
- landelijk wonen doch alle voorzieningen op korte afstand;
- mogelijkheid voor het houden van paarden;
- extra groot bijgebouw met verdiepingsvloer, 82 m2;
- schitterende groot perceel van 1.461 m2;
- aangrenzend weiland van 1.789 m2 wordt separaat aangeboden;
- Ideaal op het zuidwesten gesitueerde achtertuin van ca. 40 m. diep.
- vrij weids uitzicht over landerijen aan voor- en achterzijde;
- groot onderheid zonneterras met natuursteen tegels;
- heerlijk royale en tuingerichte woonkamer;
- ruime woonkeuken met aangrenzende bijkeuken;
- ideale ruime wekkamer op de begane grond;
- comfortabele vloerverwarming gehele begane grond;
- 3 zeer ruime slaapkamers, eventueel 4/5 mogelijk;
- 2 slaapkamers voorzien van airco
- zeer royale bergzolder bereikbaar middels vaste trap;
- alle wanden en plafonds glad gestuukt;
- houten binnenkozijnen en paneeldeuren voorzien van traditioneel deurbeslag;
- traditionele roedeverdelingen in de ramen

- Energielabel B (29-09-2030)
- woonoppervlakte ca. 196 m2
- Overige inpandige ruimte ca. 24 m2
- Externe bergruimte ca. 96 m2
- Bruto inhoud ca. 790 m3
- perceel totaal 1.461 m2
- aangrenzend weiland 1.789 m2 (wordt separaat verkocht)
- Bouwjaar 2000
- oplevering in overleg

Disclaimer:
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Benoemde zaken in de omschrijving kunnen mogelijk meegaan met de verkopers of zijn onderdeel van de onderhandeling. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 950.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.847
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 900.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
196 m²
Overige inpandige ruimte
24 m²
Externe bergruimte
96 m²
Perceel
1.461 m²
Inhoud
790 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een zolder
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Cv-ketel, houtkachel, mogelijkheid voor open haard en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
ATAG (gas gestookt combiketel uit 2018, eigendom)

Kadastrale gegevens

ALMERE A 432
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.461 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin en zijtuin
Achtertuin
900 m² (40 meter diep en 22,5 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwesten

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur, vliering, elektra en stromend water
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas en muurisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaars

VastgoedPRO aankoopmakelaar

De Ruiter Makelaars

Bel (+31)850601496
Een funda gebruiker (gerichte aankoop)
Paradijsvogelweg 45
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
super gedaan, snel en toegewijd, vriendelijk toch doel treffend. De onderhandeling gingen vrij snel en soepel . bedankt De Ruiter Makkelaar, echt een topper :)
Bereikbaarheid en communicatie
10
Deskundigheid
10
Onderhandeling en resultaat
10
Prijs / kwaliteit
10

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.