• Verkocht onder voorbehoud

Hees 35 a 7963 PA Ruinen (Gem. De Wolden) Hees

Omschrijving

Hees 35a, Ruinen

In een fantastische woonomgeving in de buurtschap Hees, net buiten het prachtige Drentse dorp Ruinen, mogen wij u aanbieden een VOORMALIGE LIGBOXENSTAL met erf en ondergrond, in totaal een perceel van 2.585 m². Deze schuur is oud en slooprijp en komt in aanmerking voor de "ruimte voor ruimte' regeling van de gemeente De Wolden. De ligging van het perceel is oprecht prachtig te noemen; u heeft hier een echt riant vrij uitzicht over de velden op Ruinen, in een omgeving met prachtige (monumentale) gerestaureerde boerderijen. Op de fiets staat u in vijf minuten in het centrum van Ruinen en de grote plaatsen Meppel en Hoogeveen liggen nabij, met uitgebreid winkelaanbod, bioscoop, theater, NS station, ziekenhuizen en voortgezet onderwijs. De buurtschap Hees ligt net onder Ruinen in een echt Drents landschap. De provinciale weg N375 ligt niet ver en loopt van Meppel naar Pesse (bij Hoogeveen) en zorgt voor een heel gemakkelijke verbinding naar deze grote plaatsen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u ook heel goed in het sfeervolle Ruinen terecht.

Bestaande opstal:
In de huidige situatie is er sprake van een grote voormalige ligboxenstal met een asbesthoudende dakbedekking. De stal is circa 30 jaar in gebruik geweest als caravanstalling. In de stal is gedeelte een betonvloer aanwezig en gedeeltelijk een vloer van asfalt en grind. Aan de straatzijde is het voorterrein verhard met asfalt, de rest van het terrein is onverhard. De stal verkeert in staat van verval. Het gebruik als kalverschuur en caravanstalling is gestaakt.

Kadaster:
Het te verkopen perceel is kadastraal bekend als gemeente Ruinen, sectie K, nummer 283 ter grootte van 2585 m² eigen grond. In opdracht van de verkopers zijn de grenzen van het perceel door het Kadaster uitgemeten en aangewezen, het perceel is 2585 m² groot en de grenzen worden in het terrein met houten piketpalen aangegeven. In de verkoopdocumentatie is een kadastrale tekening gevoegd waarin het perceel is ingekleurd.

Bouwmogelijkheden:
Op het aangeduide bouwvlak bestaat de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen met een bebouwde oppervlakte van maximaal 200 m². Daarbij is een maximum aan bijgebouwen toegestaan tot ten hoogste 150m². De gemeente De Wolden heeft hiertoe de medewerking toegezegd, u kunt dit terug vinden in de verkoopdocumentatie. Het formaliseren van het bouwrecht via de procedure bij de gemeente, is aan de koper. De gemeente kan een vergunning afgeven wanneer de gemeente alle benodigde stukken en onderbouwing zijn ingediend en getoetst. Dat is een volledig ontwerptraject van de compensatie woning en bijgebouw in samenspraak met de gemeente en toekomstige bewoners. Meer gegevens hierover vindt u in de brochure of via de gemeente De Wolden ( of 140528).

Bodemonderzoek - asbestinventarisatie - sloop opstallen:
Bodem: in opdracht- en voor rekening van de verkopers is door Milieu adviesbureau EcoReest uit Zuidwolde recent een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd (2021). De conclusie uit het verkennend bodemonderzoek is dat er geen aanleiding is tot een nader onderzoek en er geen belemmeringen zijn voor de huidige en toekomstige bestemming van het terrein. Er worden geen verhoogde risico's verwacht voor de volksgezondheid en/of het milieu.

Asbest: Op basis van het verkennend asbestonderzoek is geconcludeerd dat er in bovengrond en toplaag van de bodem ter plaatse van de druppel lijn van het dak aan de oostelijk zijde van de schuur een verhoogd gehalte aan asbest ligt. De kosten voor het saneren van deze zone zijn begroot op € 7.000,- exclusief BTW (indicatie prijspeil 2021). Met deze bijkomende kosten dient koper rekening te houden.

Rapport: het rapport is door EcoReest onder nummer 210672 op 5 oktober 2021 opgesteld en wordt uiteraard ter inzage beschikbaar gesteld. De belangrijkste passages zijn ook ingevoegd in de verkoopdocumentatie. De koper zal het gehele rapport ontvangen voorafgaand aan ondertekening van de koopovereenkomst.

Sloop opstallen: er is in 2021 een begroting gemaakt voor de sloop- en verwijdering van de opstallen, deze kosten zijn begroot op € 14.800 exclusief BTW (prijsindicatie opgesteld in 2021).

Overdrachtsbelasting:
Aangezien er een agrarisch object wordt overgedragen moet de koper rekening houden met het tarief van 8% overdrachtsbelasting (tarief oktober 2021) wat van toepassing is voor niet-wonen.

Aandachtspunten:
- het aanvragen van de omgevingsvergunning (sloop, verwijdering en nieuwbouw) is voor de koper
- de sloop- en verwijderingskosten van de opstal en verharding zijn voor rekening van koper; de schuur is bedekt met asbesthoudende platen
- koper dient uiterlijk binnen 3 maanden na eigendomsoverdracht te zorgen voor aanvang van de sloop- en verwijderingswerkzaamheden van de bestaande opstallen en zal dit in twee maanden (laten) uitvoeren en afronden.
- aansluitingen op nutsvoorzieningen (riolering, telefoon, televisie, internet, elektriciteit, drinkwater, eventueel aardgas) komen voor rekening van de koper

Verkoopprocedure:
Bezichtigingen kunnen uitsluitend op afspraak plaatsvinden, u kunt hiervoor een afspraak maken via ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 300.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.585 m²

Kadastrale gegevens

RUINEN K 283
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.585 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Hees 35 a

€ 300.000 k.k.