Graafsebaan 162 5244 NL Rosmalen Binckhorst

Omschrijving

UNIEK BOUWKAVEL VAN MAAR LIEFST 3.650 M²! GELEGEN AAN DE BOSRAND VAN DE GRAAFSE BAAN 162 IN ROSMALEN!

Droomkavel!
Wilt u genieten van uw vrijheid, en houdt u er van om aan de rand van het bos te wonen en wilt u toch heel snel op de rijksweg zitten, dan is dit uw kans!
Wij bieden u een kavel aan waarbij u alle vrijheid heeft voor de realisatie van uw eigen woning. U bent niet gebonden aan een architect of aannemer.
De kavel die u wordt aangeboden heeft een oppervlakte van circa 3.650 m2, het perceel maakt nog onderdeel uit van een groter perceel, waardoor het nog mogelijk is om eventueel indien gewenst een kleinere kavel af te nemen. Het grootste gedeelte van het perceel is bos.

Uw droomhuis op deze unieke plek!
Uw eigen woning bouwen! U kunt zelf het aantal kamers in uw woning bepalen. U bepaalt waar er geslapen wordt, gewerkt, of waar de grote woonkeuken komt. Maar ook keuzes maken in welke materialen er worden gebruikt. Hoe komt de gevel er uit te zien en welke sfeer ademt straks uw droomhuis uit? Uiteindelijk ontwerpt en bouwt u een woning die helemaal bij u past. U dient wel rekening te houden met reeds bepaalde randvoorwaarden in het bestemmingsplan. Voor de bebouwingsmogelijkheden op deze kavel zijn in deze brochure de randvoorwaarden weergegeven.
De bouwmogelijkheden liggen vast in het vigerende bestemmingsplan, er zijn ruime bouwmogelijkheden, in de brochure vindt u de regels uit het bestemmingsplan vertaald naar de mogelijkheden op de kavel. Naast het realiseren van een mooie vrij gelegen villa met kelder of garage, kunt eventueel u uw eigen bed en breakfast accommodatie realiseren of een prachtig op de zon gelegen zwembad. Kortom de mogelijkheden zijn legio.

De omgeving
De kavel is gelegen op een unieke plek in een landelijke, bos- en lommerrijke woonomgeving. De kavel bevindt zich op fietsafstand van het centrum van Rosmalen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Rustig en vrij wonen met de voorzieningen dichtbij.
Rosmalen beschikt over een NS-station, cultureel centrum “Perron 3”, goede onderwijsvoorzieningen, zoals middelbaar onderwijs met een LOOT-status (sport) en diverse sportaccommodaties. Denk aan hockey- en honkbalvelden, tennisbanen, golfbaan, een buiten- en binnenzwembad en prachtige fietspaden. Daarnaast heeft Rosmalen een uitgebreid winkelbestand, zowel in het centrum als in de Molenhoekpassage.

In de omgeving van de kavel is het heerlijk vertoeven voor liefhebbers van het buitenleven, met het Sparrenburgbos als achtertuin en het bosgebied de Hooge heide en de Nulandse Heide op loopafstand. Ten slotte heeft de locatie een goede aansluiting op het wegennet, met de A59 richting Nijmegen en de A2 richting Utrecht en Eindhoven.
Vanaf de A59 (afslag Autotron) gaat u voor het zorglandgoed Mariaoord linksaf de Graafsebaan op, net voorbij de eerste straat rechts ligt de kavel aan uw rechterhand.

Kavel met geschiedenis.
De kavel maakt onderdeel uit van het Sparrenburgbos, een bos met een rijke geschiedenis. Op de aangeboden locatie bevinden zich nog funderingsresten van de woning die jaren geleden is vergaan. In het verleden lagen op steenworp afstand, de Villa van de familie Lewin en de boerderij Duinsche Hoeve. Twee monumentale gebouwen die helaas verloren zijn gegaan.
Het nabij gelegen Mariaoord is een zorglandgoed voor diverse doelgroepen, maar Mariaoord was van oorsprong een sanatorium voor tuberculose van de Zuster van de Liefde. Tuberculose (t.b.c.), ook wel de tering of de witte dood genoemd, had voor de Tweede Wereldoorlog een status die vergelijkbaar is met de behandeling van aids van enige jaren geleden: een vaak fataal verlopende, nauwelijks behandelbare ziekte. De behandeling bestond uit rust en kuren in sanatoria in gebieden met ‘gezonde lucht’ Het slechte leefklimaat, vooral in de steden, en de hygiëne waren de oorzaak, dat deze bacil zich zo snel kon verbreiden. De enige remedie hiertegen was het afzonderen van de slachtoffers. Antibiotica was toen nog een onbekend geneesmiddel. Na de bevrijding bleek, dat het sanatorium in Gennip totaal leeggeplunderd en verwoest was. De geneesheer-directeur De Kleermaeker, ging op zoek naar een nieuwe locatie in een bosrijke, gezonde omgeving. Hij ontdekte in Rosmalen een prachtig landgoed, de Duinsche Hoeve, 54 ha., met een grote villa en twee pachtboerderijen. De eigenaar, de heer Lewin, verkocht op 2 juli 1945 zijn landgoed aan de Zusters van de Liefde. Enkele zusters gaan direct al in de villa wonen en de boel is grondig schoon gemaakt en opgeknapt. De villa was namelijk voordien bewoond door de Duitsers en direct na de bevrijding door de Canadezen verkocht. Er werd besloten in de bossen naast de villa een nieuw sanatorium met 225 bedden te bouwen.

Aanvullende voorwaarden
- De kavel wordt geleverd met een verkennend bodemonderzoek van Bakker milieuadviezen te Waalwijk dd April 2022, waaruit blijkt dat de bodem geschikt is voor de beoogde woonbestemming.
- De verkoper is bezig met een masterplan voor het hele Sparrenburgerbos, in de koopovereenkomst wordt opgenomen dat koper geen zienswijzen of eventueel bezwaar zal aantekenen, op straffe van een boete, tegen eventuele toekomstige bebouwing in het achter de kavel gelegen bos.
- De kavel wordt geleverd kosten koper, dat wil zeggen dat de kosten voor de notaris en de overdrachtsbelasting van 8% voor rekening van de koper zijn.
- De kavel is onderdeel van een kadastraal grotere kavel, de kavel moet dan ook nog kadastraal gesplitst worden, de kosten hiervan komen voor rekening van de verkoper.

Disclaimer
Deze documentatie heeft een indicatief karakter en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Hoewel alle informatie afkomstig is uit ons inziens betrouwbare bron, kan voor de juistheid ervan niet door Waardevast b.v worden ingestaan.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
3.650 m²

Kadastrale gegevens

ROSMALEN F 4789
Kadastrale kaart
Oppervlakte
Deelperceel
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, beschutte ligging, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Graafsebaan 162

€ 550.000 k.k.