Badhuisstraat 22 4381 LS Vlissingen Scheldestraat e.o.

Uitgelichte kenmerken

  • 145 m² wonen
  • 4 slaapkamers
€ 1.550 /mnd € 287.500 k.k.

Omschrijving

Aerssens & Partners makelaars biedt aan:

Een riant sfeervol bovenhuis met 6 kamers, in een markant herenhuis gelegen op TOP-locatie in de binnenstad van Vlissingen.
U woont hier op de 2e verdieping met de living aan de voorzijde. Deze fraaie ruimte is voorzien van openslaande deuren met een Frans Balkon en heeft aan beide zijden van de openslaande deuren hoge ramen. De vloer is een laminaat vloer (op de houten vloerconstructie gelegd) en er is een markant paneel met glas-in-loodramen. Een riante eetkamer, gelegen aan de achterzijde, met 2 vaste kasten zijn de stille getuigen dat hier ooit een grote kamer-en-suite-indeling was. De kasten, schouw, de houten vloeren, de hoge plafonds en de raampartijen stralen een warme sfeer uit. Vanuit de eetkamer en de keuken kunt u het balkon op. Er is een complete keuken met inbouwapparatuur en een veelvoud aan kastruimte. De landelijke stijl van de keuken met paneeldeurtjes, de grote witte stenen spoelbak met bijpassende kraan en de ouderwetse tegeltjes passen goed bij de warme entourage. Op deze verdieping bevindt zich een toilet en een overloop met een zeer fraai vormgegeven trap.

Op de 3e verdieping beschikt over een ruime overloop die toegang biedt aan de 2 ruime slaapkamers aan de voorzijde van ca.9m², een lange tussenkamer van ca 7,5m² en een grote achterkamer van ca 13m². De ruime en zeer complete badkamer heeft een ligbad met douchegedeelte, wastafelmeubel, 2e toilet en een kast met de wasmachine-aansluiting.

De 4e Verdieping is een zolderverdieping met een opklapbare trap waar zich ook de Cv-installatie bevindt.

Deze woning ligt in de zone waar in beginsel 25% van de straat als 2e woning gebruikt mag worden. Indien u deze woning als 2e woning wilt gaan gebruiken, zal bij de gemeente Vlissingen getoetst moeten worden of dit percentage is bereikt en of er ruimte beschikbaar is om de woning op die wijze te gebruiken. Bij deeltijd wonen maken eigenaren van een woning af en toe gebruik van hun woning, bijvoorbeeld alleen in de weekends of vakanties. Op een andere plaats bezitten zij nog een woning, waar zij het meest verblijven en ingeschreven staan.
De kwaliteiten van Vlissingen zorgen ervoor dat deeltijdwonen een gewilde vorm van wonen is in de gemeente. De gemeente faciliteert dit, maar heeft ook een aantal regels opgesteld waaraan voldaan moet worden, de woning mag bijvoorbeeld niet verhuurd worden als recreatiewoning.
Als u in een andere gemeente staat ingeschreven, kan het zijn dat u in Vlissingen extra belasting moet betalen, afhankelijk van het gebruik van uw 2e woning, is dit toeristenbelasting of forensenbelasting.

Vereniging van Eigenaren
Het kopen van een appartement is anders dan het kopen van een huis. Zo heeft u te maken met
gedeelde eigendom en andere juridische aspecten. Belangrijk om te weten is waar u eigendom van wordt en waarvan u het gebruiksrecht heeft? Hoe is het geregeld met de Vereniging van Eigenaars (VvE)? Hoe zit het splitsingsreglement en de splitsingsakte in elkaar en wat is aanschrijving? Allemaal zaken waarbij een NVM-aankoopmakelaar u kan adviseren.
Op dit moment is er geen actieve Vereniging Van Eigenaren. De VVE is wel opgericht, maar zal verder opgezet moeten
worden. Tot op heden zijn er nog geen bijdragen gedaan in het onderhoudsfonds.

Gedeelde eigendom:
Appartementseigenaren hebben te maken met buren aan weerszijden, maar ook met beneden- en/of bovenburen die delen in het eigendom. Bij appartementen wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds het eigendom, dat aan alle gebruikers gezamenlijk toekomt, en anderzijds de gebruiksrechten. Iedere eigenaar heeft het gebruiksrecht van zijn eigen woning, en het mede gebruiksrecht van de gemeenschappelijke onderdelen zoals het dak en het trappenhuis.
Een koper van een appartement wordt dus mede-eigenaar en medeverantwoordelijk. Daarom is het belangrijk om bij de koop van een appartement verder te kijken dan het appartement zelf.

Rechten en plichten:
De koper van een appartement wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE), die verantwoordelijk is voor het gebouw als geheel. De VvE regelt het onderhoud aan de gemeenschappelijke delen en de gezamenlijke opstalverzekering. Goed inzicht in functioneren en financiële staat van de VvE is daarom belangrijk. Voor dit pand geldt dat het gehele pand nu nog in eigendom is bij één eigenaar en dat een VVE nog niet actief is. Als een appartement verkocht wordt zal de VVE actief worden.

Waarborgsom:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper. Tevens wordt in de koopovereenkomst een extra artikel opgenomen dat verkoper er niet zelf gewoond heeft en daarmee ook aangeeft dat deze wellicht niet op alle vragen antwoord heeft en dat deze mogelijk ook niet alle feiten, informatie maar ook de eventuele gebreken aan het appartement niet kent.

Aan de samenstelling van deze brochure is de grootste zorg besteed, waarbij de beschikbare informatie de huidige situatie zo goed mogelijk weergeven (de maten kunnen afwijkend zijn en gelden slechts als indicatie). Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend, wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in deze brochure.

Huur:
We bieden het appartement te koop aan. Verhuur (gemeubileerd) voor een maximale periode van 2 jaar is eveneens een optie, de eigenaren geven de voorkeur aan verkoop.

Om in aanmerking te komen voor huur van dit appartement, dient u aantoonbaar te beschikken over een netto inkomen uit vast werk van minimaal 3x het huurbedrag. Per ingangsdatum van de huurovereenkomst, dient de arbeidsovereenkomst (of andere bron van inkomsten) nog minimaal één jaar voort te duren. Roken in het appartement is niet toegestaan. Verhuur is alleen mogelijk aan een persoon of stel die een duurzame huishouding voeren (officieel samenwonend of gehuwd). Verhuur aan expats of studenten is niet mogelijk.
Indien u niet over voldoende inkomen beschikt, maar iemand kan financieel garant voor u staan, dient deze persoon dezelfde gegevens over het inkomen aan te leveren.
De verhuurder zal een borg verlangen gelijk aan 2 maanden netto huur.

Indien u, na bezichtiging, tot huur van de woning over wenst te gaan, zal verhuurder onderstaande gegevens van u willen ontvangen.

- Bewijs van inkomen van het afgelopen jaar van alle (mede) huurders;
- Loonstroken van de afgelopen 3 maanden;
- Brief van goed gedrag van de vorige huisbaas;
- Werkgeversverklaring;
- Uittreksel GBA (Gemeentelijke Basisadministratie van Persoonsgegevens);
- Kopie recent bankafschrift;
- Kopie van een geldig legitimatiebewijs;

Na ontvangst van alle bovenstaande documenten zal de verhuurder beoordelen of u in aanmerking komt voor de woning. 

Bezichtigingen:
Uitsluitend in overleg en na telefonische afspraak.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 287.500 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 1.983
Huurprijs
€ 1.550 per maand (geen servicekosten)
Waarborgsom
€ 1.500 eenmalig
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 319.000 kosten koper
Huurovereenkomst
Onbepaalde tijd
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (dubbel bovenhuis)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Soort dak
Schilddak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
145 m²
Overige inpandige ruimte
6 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m²
Inhoud
395 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
2e woonlaag
Voorzieningen
Dakraam, rolluiken en TV kabel

Energie

Energielabel
E Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 1998, eigendom)

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Nee
Periodieke bijdrage
Nee
Reservefonds aanwezig
Nee
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Badhuisstraat 22

€ 1.550 /mnd € 287.500 k.k.