Buitenplaats Rhijnstaete

Leiderdorp Sale started
From € 565,000 to € 1,050,000 v.o.n.

Hightlighted features

 • Number of houses 7 (1 available)
 • Living area 85 to 210 m²
 • Number of rooms 3
 • Plot size 240 m²

Project Buitenplaats Rhijnstaete

IN VERKOOP - INFORMEER NAAR HET BESCHIKBARE AANBOD!
START BOUW APRIL 2023, OPLEVERING EIND 2023 / BEGIN 2024

BUITENPLAATS RHIJNSTAETE
Op een schitterende locatie aan de Oude Rijn, op de grens van Leiden en Leiderdorp, komt Rhijnstaete. Een nieuwe buitenplaats, bestaande uit een monumentale vrijstaande villa uit 1880 en een Koetshuis met daarin 6 royale appartementen, met uniek ruime buitenruimtes en allen gelegen aan een fraai aangelegde gemeenschappelijke tuin. Hier geniet u van het goede leven met de beleving van het water van de Oude Rijn en met hartje Leiden en de voorzieningen van Leiderdorp op loopafstand. Lekker midden in het leven dus, maar dan wel met het comfort en gemak van alles gelijkvloers, een eigen royale buitenruimte én een gemeenschappelijke tuin van maar liefst 1500 m², voorzien van jeu de boules baan, terrassen en een buitenkeuken.

Toplocatie
Rhijnstaete komt aan de Van der Valk Boumanweg, op de hoek waar de Oude Rijn afbuigt naar de Zijl. Een toplocatie, want hier komen indrukwekkende binnenvaartschepen, sloepen en zeilboten voorbij. Hier heeft u altijd een plek op de eerste rang en kunt u genieten van alles wat voorbij vaart.

Daarbij zijn er veel voorzieningen op loop- en fietsafstand, zoals winkelcentra Winkelhof en Santhorst en Park De Houtkamp. Ook het centrum van Leiden is niet ver weg. In de Winkelhof en Santhorst kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen of een middagje winkelen, maar ook vindt u hier bijvoorbeeld een huisarts, tandarts en fysiotherapeut. Mocht u er op uit willen, kan dit ook gemakkelijk. De bus stopt praktisch om de hoek en via de Hoge Ringdijk is de A4 in 5 minuten te bereiken.

Buitenplaats aan de Oude Rijn
Via de stijlvolle oprijlaan komt u elke dag heerlijk thuis. U parkeert uw auto eenvoudig op uw eigen privéparkeerplaats. Alle woningen beschikken over 2 privé parkeerplaatsen en een privéberging.

Gemeenschappelijke tuin
Bewoners en bezoekers van deze unieke buitenplaats genieten van een gezamenlijke tuin, niet zomaar één, maar een tuin van formaat die onder architectuur wordt aangelegd en waarin prachtige, oude bomen staan. De gezamenlijke tuin versterkt tevens de sociale controle en cohesie. Hier kent u uw buren en zoekt u ze op als u er zin in heeft, bijvoorbeeld voor een barbecue of een potje jeu de boules. Ook kunt u hier ideaal terecht voor een gezellige borrel met vrienden en familie en heeft u alle ruimte om met de (klein)kinderen de mooie momenten te vieren. Over het onderhoud van de tuin geen zorgen, dit wordt geregeld via de VvE. Kortom: Wel de lusten, niet de lasten.

Uniek aanbod met riante buitenruimtes!
Het Koetshuis van Rhijnstaete oogt als een vrijstaande villa. Achter de charmante gevels gaan 6 appartementen schuil, verdeeld over 2 woonlagen. Op elke verdieping komen 3 appartementen met 2 slaapkamers. De appartementen zijn ca. 82 tot 101 m² groot en voorzien van fraaie woonkamer met open keuken en een extra hoge verdiepingshoogte, wat resulteert in een ruimtelijke beleving in het appartement.

De appartementen op de begane grond beschikken over een unieke eigen riante privétuin tussen de 50 en 80 m2 (!) met veranda en meerdere aangelegde terrassen. De terrassen worden afgewerkt met fraaie sierbetontegels van groot formaat. De appartementen op de verdieping beschikken over een heerlijk groot balkon. Door de grote hoeveelheid openslaande deuren (met Frans balkon) geniet u ook binnen volop van het leven op deze mooie plek.

De entree van Rhijnstaete wordt gesierd door de fraaie monumentale villa uit 1880, welke aan de buitenkant volledig wordt gerestaureerd. De kopers kunnen de villa, met ca. 210 m² woonoppervlakte, geheel naar eigen wens indelen en inrichten, eventueel samen met de bouwer van het naastgelegen Koetshuis. Het schitterende karakteristiek witte pand is een gemeentelijk monument en rijk aan originele details. Dit is een unieke kans waar u echt iets heel bijzonders van kunt maken.

Gasloos en energiezuinig
Wie een appartement koopt in Rhijnstaete, is verzekerd van veel comfort door de nieuwste bouwtechnieken, uitstekende isolatie en duurzame installaties. Rhijnstaete wordt gebouwd volgens de normen en eisen van BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dat betekent dat u een toekomstbestendig appartement koopt dat gasloos is en beschikt over veel comfort en een gezond binnenklimaat. Warm water en verwarming worden geregeld via een luchtwarmtepomp. Deze warmtepomp vervangt de gasgestookte cv-ketel van vroeger. De vloerverwarming en -koeling voorziet de woningen het hele jaar van een constante temperatuur in huis.

We laten u graag vrij
De appartementen worden behangklaar afgewerkt en opgeleverd met modern en nog volledig naar eigen wens aan te passen sanitair en tegelwerk. Ook bieden wij diverse andere opties aan om van dit huis een thuis te maken. De appartementen worden opgeleverd zonder keuken. Deze ruimte is zo smaakgebonden dat we de keuze liever aan de bewoners overlaten.

Begeleiding van A tot Z
Ziet u zichzelf hier al wonen? Alle kopers worden door de makelaar en kopersbegeleider van A tot Z begeleid en uitgebreid geïnformeerd over het project en het proces. Ook denken wij graag met u mee voor het maken van meerwerkkeuzes en heeft u tot en met de oplevering altijd een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen.

Planning
Op dit moment is de aannemer de bouw aan het voorbereiden. Naar verwachting start de bouw maart 2023 (dit jaar). De oplevering van de appartementen zal naar verwachting eind 2023 dan wel begin 2024 plaatsvinden!

Interesse
Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact op met Drieman Garantiemakelaars voor het meest actuele aanbod en uw mogelijkheden voor de aankoop van een woning binnen het plan.

Photos

360° photos and video

Planning

Project phase: sale started
Start sale November 2022

Residential property types

Of the 7 houses in this project 1 is available

 • Monumentale Villa

  Detached residential property € 1,050,000 v.o.n.
  • living area 210 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Monumentale Villa (Bouwnr. 7) Under option 210 m² living area 3 rooms € 1,050,000 v.o.n.
 • Koetshuis I & IV

  Ground-floor apartment and upstairs apartment € 590,000 v.o.n.
  • living area 95 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Koetshuis I (Bouwnr. 4) Sold under reservation 95 m² living area 3 rooms € 590,000 v.o.n.
  Koetshuis I (Bouwnr. 1) Sold 101 m² living area 3 rooms € 649,500 v.o.n.
 • Koetshuis II & V

  Ground-floor apartment and upstairs apartment € 565,000 v.o.n.
  • living area 85 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Koetshuis II (Bouwnr. 2) Sold under reservation 85 m² living area 3 rooms € 565,000 v.o.n.
  Koetshuis II (Bouwnr. 5) Sold 82 m² living area 3 rooms € 520,000 v.o.n.
 • Koetshuis III & VI

  Upstairs apartment and ground-floor apartment From € 649,500 to € 675,000 v.o.n.
  • living area 88 to 94 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Koetshuis III (Bouwnr. 3) Sold 95 m² living area 3 rooms € 675,000 v.o.n.
  Koetshuis III (Bouwnr. 6) Sold 88 m² living area 3 rooms € 649,500 v.o.n.

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings