De Wachthoeve wonen aan de rand van het landschap

Hekelingen Sale started
From € 325,000 to € 457,000 v.o.n.

Hightlighted features

 • Number of houses 24 (16 available)
 • Living area 70 to 99 m²
 • Number of rooms 2 to 3

Project De Wachthoeve wonen aan de rand van het landschap

De Wachthoeve
Wonen aan de rand van het landschap

Het plan De Wachthoeve in Hekelingen omvat 24 koopappartementen in een boerderijstijl op een unieke groene locatie in de gemeente Nissewaard. Een prachtige plek om te wonen aan de weilanden en aan het water. Met alle voorzieningen van Spijkenisse en de metro naar Rotterdam centrum in nabijheid.

De appartementen worden standaard uitgevoerd met een levensloopbestendig woonprogramma. Het gebouw is ontworpen en geïnspireerd vanuit de landelijke kenmerken van de Zuid Hollandse polders.

De woningen in het plan de Moleneind worden zeer duurzaam gebouwd, zijn ruim van opzet en worden omgeven door veel groen. Er komt een mooie gemeenschappelijke groene patio. Door de beplanting slim te kiezen wordt er direct meerwaarde gecreëerd voor de natuur en de biodiversiteit in het plan. Zowel de woningen als de omgeving zijn helemaal klaar voor de toekomst.

In het plan is gekozen voor een mooie variatie van levensloopbestendige woningen in het middensegment en zijn in basis al super compleet. De woningen zijn zeer praktisch ingedeeld met optimale benutting van de ruimte. Daarnaast zijn er een tal van opties mogelijk in overleg met de bouwer. De indelingen zijn verspreid over drie verdiepingen en alle woningen hebben een berging in de plint van het gebouw. De parkeerplaatsen liggen op het achterterrein.

De schuren (voormalige sportschool) van de bestaande koprompboerderij worden gesloopt en vervangen door twee fantastische gebouwen met totaal 24 koopappartementen in het middensegment. De primaire doelgroepen zijn zowel medioren als senioren.

In basis zijn er zes type appartementen:
Type A (90 m²): appartement op de begane grond, op het noordwesten, met tuinterras
Type B (99 m²): appartement op de begane grond, op het zuidoosten, met tuinterras en uitzicht
Type C (82 m²): appartement op de eerste verdieping, op het noordwesten, met loggia en aan de binnentuin
Type D (91 m²): appartement op de eerste verdieping, op het zuidoosten, met loggia, uitzicht en aan de binnentuin
Type E (70 m²): appartement op de tweede verdieping, op het noordwesten, met loggia en entresol
Type F (77 m²): appartement op de tweede verdieping, op het zuidoosten, met loggia, uitzicht en entresol

Architectuur

De stoere architectuur van het gebouw is geïnspireerd door de historische boerderij stijl van de Zuid Hollandse polders. De gevels zijn uitgevoerd in paars kleurige stenen en zorgen ervoor dat het gebouw op een natuurlijke manier in het landschap opgaat. Met uitzicht op het water of groen en in de nabijheid van de voorzieningen van Spijkenisse woont u hier straks heerlijk!

De gebruikte materialen vinden deels hun oorsprong in lokale polderlandschap. Een rieten deken is gedrapeerd over dak en gevel. Het riet laat zich duidelijk zien in de omgeving waarbij de geleding bestaat uit een afwisselend ritme van dakramen en loggia’s

Appartementen

De verschillende typen appartementen variëren van 70 m² tot 99 m² en hebben allemaal een eigen berging. Het terrein aan de achterzijde van het gebouw biedt met 36 parkeerplaatsen ruime parkeermogelijkheden. Welk appartement u ook kiest, u heeft altijd twee slaapkamers (of entresol als 2e slaapplek) en een riante living met open keuken. De ramen en loggia’s garanderen een altijd licht huis, veel privacy en riant een uitzicht. Zie u uzelf al zitten genietend van het uitzicht op de mooie omgeving? Ook aan het buitenleven is gedacht. De binnengalerij is heerlijk ruim, groen en leent zich perfect voor een relaxte ontmoeting. Verken de plattegronden verderop in de brochure en daarna zoomen we in op de duurzaamheid en afwerking.

De entrees van de appartementen liggen aan een gemeenschappelijke binnengalerij waardoor een fijne plek ontstaat om elkaar te ontmoeten. De twee bouwvolumes staan parallel van elkaar op een prachtig perceel in de Zuid Hollandse polder van Voorne Putten.

Duurzaamheid

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn lastig te integreren in het ontwerp van een woonboerderij en het is daarom een lastige combinatie met een rieten dak. Om deze duurzaamheidsmaatregel toch mogelijk te maken, worden op het achterterrein een aantal parkeerplaatsen gerealiseerd met een pergolaconstructie waarop een aantal zonnepanelen worden aangebracht.

Bijna Energie neutraal
Alle woningen worden zeer energiezuinig gebouwd. Dat houdt in dat de energie, die gebruikt wordt voor verwarming en warm water, duurzaam wordt opgewekt. Alle woningen in dit plan zijn daarom ook helemaal gasloos en voorzien van een individuele warmtepomp. De buitenunit trekt de buitenlucht aan doormiddel van een ventilator. Daarna brengt de warmtepomp met een compressor de buitenlucht op de gewenste temperatuur met behulp van een koelgas. Het opgewarmde koelgas geeft energie af aan de lucht die door de binnen-unit wordt aangezogen. En zo blaast hij warme lucht de woning in. Een lucht/lucht-warmtepomp kan het ook precies andersom doen. Zo kan hij in de zomer de warme lucht binnen onttrekken en fungeren als een koeling. Dit is mooi meegenomen maar kan niet vergeleken worden met airconditioning. Dankzij de vloerverwarming en -koeling heeft de woning dag en nacht dezelfde temperatuur en door een goede isolatie blijft dit ook zo. De systemen zorgen voor minder stof in huis, waardoor de leefomgeving gezonder is.

Woord van de architect

Begin 2021 is ons door opdrachtgever FIT Realestate gevraagd te kijken naar bebouwingsmogelijkheden van de prachtige locatie aan Molendeind 1 te Hekelingen. We zijn gelijk gaan kijken naar deze locatie en troffen hier een gave koprompboerderij aan. Deze bouwvorm is zeer kenmerkend voor dit deze Zuid Hollandse polders. In de loop der jaren zijn achter de schuur op een even groot oppervlak een aantal lagere schuren geplaatst.

De verschijningsvorm van de oude schuur hebben dan ook begrijpelijkerwijs als uitgangspunt gehanteerd voor ons ontwerp. We zijn op zoek gegaan naar een “woonboerderij”. Waarbij de originele historische kopwoning blijft staan.

Twee rietgedekte schuren parallel aan elkaar met het zelfde profiel als de originele schuur, was onze droom. Deze schuren dienden beiden 12 appartementen in van diverse afmetingen te huisvesten.

De zuidelijke schuur heeft 12 prachtige appartementen die ruim uitkijken op de polders ten zuiden van Hekelingen.

Door gebruik te maken van riet (een lokaal product) en een genuanceerde lichte steen hebben we getracht het oude karakter van de schuur op een hedendaagse manier nieuw leven in te blazen. De twee schuren hebben zeer stoere kopgevels die vol in de Hollandse wind zullen komen te staan.

Tussen de 2 schuren is een binnenterrein ontstaan waar op de begane grond de bergingen van de appartementen zullen zijn.

Boven op deze bergingen, op de eerste verdieping is een groen binnenplein. Een patio waar de bewoners in de luwte van de schuren elkaar kunnen ontmoeten. Aan de noordelijke achterzijde is het parkeren ruim in het groen voorzien. Hier zijn ook de met zonnepanelen overdekte carports aanwezig. Zonnepanelen op een rieten dak is esthetisch niet verantwoord. De tuininrichting zal zo inheems mogelijk worden en op een zodanige wijze dat gebouw en tuin een natuurlijk geheel gaan vormen met het polderlandschap.

We zijn overtuigd dat het ontwerp zich perfect zal schikken in het landschap en een heerlijke woon-leef omgeving zal gaan vormen voor jullie, de mogelijk toekomstige bewoners.

We wensen jullie, misschien ietwat voorbarig, nu al een heerlijk leven in deze “woonboerderij”

Ir Guido Goethals
VG Architecten

Photos

Surroundings

Op een unieke groene locatie in de gemeente Nissewaard. Een prachtige plek om te wonen aan de weilanden en aan het water. Met alle voorzieningen van Spijkenisse en de metro naar Rotterdam centrum in nabijheid.

360° photos and video

Planning

Project phase: sale started
Start sale November 2022

Residential property types

Of the 24 houses in this project 16 are available

 • Type E

  Upstairs apartment From € 325,000 to € 339,000 v.o.n.
  • living area 70 m² Living area
  • number of rooms 2 rooms
  House Living area Rooms Price
  Moleneind (Bouwnr. 17) Under option 70 m² living area 2 rooms € 339,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 18) Under option 70 m² living area 2 rooms € 325,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 19) Under option 70 m² living area 2 rooms € 325,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 20) Under option 70 m² living area 2 rooms € 339,000 v.o.n.
 • Type F

  Upstairs apartment From € 369,000 to € 376,000 v.o.n.
  • living area 77 m² Living area
  • number of rooms 2 rooms
  House Living area Rooms Price
  Moleneind (Bouwnr. 22) 77 m² living area 2 rooms € 369,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 24) 77 m² living area 2 rooms € 376,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 21) Under option 77 m² living area 2 rooms € 376,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 23) Under option 77 m² living area 2 rooms € 369,000 v.o.n.
 • Type B

  Ground-floor apartment From € 447,000 to € 457,000 v.o.n.
  • living area 99 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Moleneind (Bouwnr. 7) 99 m² living area 3 rooms € 447,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 8) 99 m² living area 3 rooms € 457,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 6) Under option 99 m² living area 3 rooms € 447,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 5) Sold 99 m² living area 3 rooms € 457,000 v.o.n.
 • Type C

  Upstairs apartment From € 361,000 to € 372,000 v.o.n.
  • living area 82 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Moleneind (Bouwnr. 10) 82 m² living area 3 rooms € 361,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 12) 82 m² living area 3 rooms € 372,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 9) 82 m² living area 3 rooms € 372,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 11) Sold 82 m² living area 3 rooms € 361,000 v.o.n.
 • Type A

  Ground-floor apartment € 394,000 v.o.n.
  • living area 90 m² Living area
  • number of rooms 3 rooms
  House Living area Rooms Price
  Moleneind (Bouwnr. 2) 90 m² living area 3 rooms € 394,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 3) 90 m² living area 3 rooms € 394,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 1) Sold 90 m² living area 3 rooms € 404,000 v.o.n.
  Moleneind (Bouwnr. 4) Sold 90 m² living area 3 rooms € 407,000 v.o.n.

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

De Wachthoeve wonen aan de rand van het landschap

From € 325,000 to € 457,000 v.o.n.