Suffolkweg 26 6002 AC Weert Centrum-Noord

Hightlighted features

  • 130 m² living area
  • 731 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

Let op: de monumentale molen behoort niet tot de verkoop. Het perceel moet in overleg worden gesplitst van de molen zodat er ongeveer 731 m2 bij de woning blijft, zie situatietekening. Tevens zijn de foto's gemaakt in februari 2022, de woning en tuin zijn momenteel niet meer volledig ingericht zoals op de foto's!

- Sfeervolle vrijstaande woning met o.a. een knusse woonkamer, leefkeuken, tuinkamer, 5 slaapkamers, een badkamer, diverse bijbehorende bergingen en een ruime tuin met o.a. een riant terras, zwembad, paardenstal en een achterliggende (op dit moment gepachte) weide van ca. 350 m2.
- Gelegen op een gedeeltelijk (afgesplitst) perceel van ca. 731 m2, op een prachtige verkeersluwe locatie, aan het einde van het doodlopende deel van de “Suffolkweg”, vrijwel direct grenzend aan de Zuid-Willemsvaart.
- Direct gelegen achter de monumentale stenen beltkoren molen, voor vele tevens bekend als ‘’de molen van Nijs’’, die in 1884 gebouwd is.
- Het Weerter stadscentrum, NS- Intercitystation, scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en diverse winkel-, horeca-, zorg-, sport- en recreatievoorzieningen zijn binnen enkele minuten bereikbaar!
- Vanuit de woning is een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen.

Indeling:

Entree woning:
Vanuit de straatzijde is er middels een overdekt looppoortje en een openslaande poort toegang tot het voorterrein. Vanuit het voorterrein is er middels een looppad aan de rechterzijde van de molen toegang tot de overdekte entree aan de voorzijde van de woning. De raampartijen aan de voorzijde zijn voorzien van kenmerkende markiezen. Vanuit de voorzijde van de woning is er tevens toegang tot de tuin.

Ontvangsthal:
De ontvangsthal is afgewerkt met een tegelvloer, heeft een lichte wandafwerking en biedt toegang tot de woonkamer, slaapkamer, toiletruimte en leefkeuken.

Woonkamer:
Knusse woonkamer met diverse indelingsmogelijkheden. De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en heeft grotendeels een lichte wandafwerking. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de tuin. De raampartijen zijn voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing. De woonkamer beschikt over een schouw met haardaansluiting een bijbehorende siermantel. De grote raampartijen en deur zorgen voor veel lichtinval en een optimaal tuincontact.

Toiletruimte:
Grotendeels betegelde toiletruimte met een hangcloset en een fonteintje.

Leefkeuken:
Sfeervolle leefkeuken, bestaande uit een kook- en eetgedeelte. Het kookgedeelte is afgewerkt met een fraaie geblokte plavuizen vloer en beschikt over een landelijke wandopstelling, bestaande uit diverse boven- en onderkasten, lades en een werkblad met spoelbak en 4-pits gaskookplaat. De keuken beschikt verder over een afzuigkap, een oven, koelkast en een vaatwasser. Vanuit het kookgedeelte is er toegang tot de tuinkamer. Vanuit het kookgedeelte zijn tevens de kelder (met sauna) en tussenportaal naar de badkamer, een extra berging en trapopgang naar de verdieping toegankelijk. Het kookgedeelte staat in open verbinding met het eetgedeelte. Het eetgedeelte is afgewerkt met een houten vloer, beschikt over een sfeervolle houtkachel, een praktische muurkast en biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel met stoelen. De raampartijen zijn voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing. De diverse raampartijen en deur met glas zorgen voor een aangenaam contact met de naastgelegen tuinkamer.

Slaapkamer begane grond:
De slaapkamer op de begane grond bevindt zich aan de rechter voorzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met een geschilderde houten vloer, beschikt over een muurkast en biedt ruimte voor een tweepersoonsbed. De raampartijen zijn voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing. Vanuit de slaapkamer is de achtergelegen wasruimte toegankelijk.

Badkamer begane grond:
Moderne badkamer met een klassiek vrijstaand ligbad, een ruime inloopdouche, designradiator en een staande wastafel met een bijbehorend planchet en een spiegel. De badkamer beschikt tevens over een muurkast en is geheel betegeld met donkere vloer- en wandtegels. De inloopdouche wordt afgescheiden van de rest van de badkamer door een fraaie glasbouwstenen wand en beschikt over een rainshower. De grote geïsoleerde raampartij zorgt voor een aangename daglichttoetreding. De badkamer is voorzien van vloerverwarming.

1e Verdieping:

Overloop:
De overloop is afgewerkt met een laminaatvloer en biedt toegang tot 4 slaapkamers, een separate toiletruimte, een berg/stookruimte en de bergzolder. De bergzolder is toegankelijk middels een manluik. De raampartijen op de verdieping zijn voorzien van houten kozijnen en dubbele beglazing.

1e Slaapkamer:
Ruime slaapkamer, gelegen aan de rechter voorzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met een lichte laminaatvloer, heeft grotendeels een lichte wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een bed, een kledingkast en/of een bureau. In het schuine gedeelte bevindt zich een bergkast met veel praktische bergruimte. De slaapkamer kenmerkt zich door het fraaie zichtbare dakspant. Vanuit de kamer is er zicht op de molen

2e Slaapkamer:
Ruime slaapkamer, ditmaal gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met een laminaatvloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een fraaie maatwerk bedstee. De kamer biedt tevens plaats aan een bureau en een kledingkast. De kamer beschikt tevens over inbouwspots en is voorzien van bergkasten in het schuine gedeelte.

3e Slaapkamer:
De 3e slaapkamer is gelegen aan de linker voorzijde van de woning en beschikt over een dakkapel. De kamer is afgewerkt met een laminaatvloer, heeft een lichte wandafwerking en is eveneens voorzien van een maatwerk bedstee. Ook deze kamer kenmerkt zich door de fraaie zichtbare dakspant.

4e Slaapkamer:
De 4e slaapkamer is gelegen aan de zijkant van de woning. De kamer is afgewerkt met een geschilderde houten vloer en beschikt over een groot te openen dakvenster. De kamer is tevens geschikt als kleedkamer, thuiswerkplek of hobbyruimte.

Toiletruimte:
Vanuit de overloop is de separate toiletruimte toegankelijk. De toiletruimte is geheel betegeld en voorzien van een staand closet en een fonteintje.

Stookruimte:
Vanuit de overloop is er toegang tot de stookruimte, hier bevindt zich de CV-ketel; Agpo Ferroli (ca. 2016) en de zonneboiler. De zonneboiler functioneert momenteel niet.

Bergzolder:
Middels een manluik is er vanuit de overloop toegang tot de bergzolder. De bergzolder beschikt over praktische bergruimte.

Tuinkamer:
Vanuit de leefkeuken is er vanuit de woning toegang tot de sfeervolle tuinkamer. De tuinkamer is afgewerkt met bestrating en biedt voldoende ruimte voor een loungeset of een grote eettafel met stoelen. De raampartijen zorgen voor een prachtig contact met de tuin. In de tuinkamer bevindt zich een houtgestookte haardpartij. Vanuit de tuinkamer zijn de tuin en de naastgelegen berging toegankelijk.

Terras:
In het midden van de tuin bevindt zich een riant betegeld terras. Het terras heeft een uitstekende zonligging en geniet optimale privacy. Vanuit het terras zijn de stallen, bergingen, tuinhuis, de achterliggende (gepachte) weide en de rest van de tuin toegankelijk. Vanuit het terras is er fraai zicht op de molen.

Tuin:
De tuin bestaat uit een gazon en diverse borders met volwassen bomen, planten en struiken. De tuin is tevens voorzien van een speelhuisje/boomhut en een zwembad met bijbehorende voorzieningen.

Stallen:
De woning beschikt over een drietal stallen met water, elektra en verlichting.

Tuinhuis:
Multifunctioneel tuinhuis met veel praktische bergruimte, elektra en verlichting. Het tuinhuis is thans in gebruik als zadelkamer.

Weide:
Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een riante weide van ca. 350 m2. De weide wordt momenteel gepacht van de Gemeente Weert voor een jaarlijkse bijdrage van € 69,90.

Ligging:
Het totaal is gelegen op een prachtige verkeersluwe locatie, aan het einde van het doodlopende deel van de “Suffolkweg”, vrijwel direct grenzend aan de Zuid-Willemsvaart. Het Weerter stadscentrum, NS-Intercitystation, scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en diverse winkel-, horeca-, zorg-, sport- en recreatievoorzieningen zijn binnen enkele minuten bereikbaar. Vanuit de woning is een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 425,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,269
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1960
Specific
Renovation project
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
130 m²
Other space inside the building
42 m²
Exterior space attached to the building
26 m²
External storage space
6 m²
Plot size
731 m²
Volume in cubic meters
625 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Sauna, bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Outdoor awning, skylight, optical fibre, flue, sauna, TV via cable and solar collectors

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler, wood heater and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Agpo Ferolli (gas-fired combination boiler from 2016, in ownership)

Cadastral data

WEERT N 4605
Cadastral map
Area
731 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and on navigable waterway
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on gated property and parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Suffolkweg 26

€ 425,000 k.k.