Keenterstraat 27 6006 PW Weert Keent buitengebied

Hightlighted features

  • 170 m² living area
  • 675 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

Verscholen tussen weelderig groen, op één van de mooiste locaties van Weert en onder andere bereikbaar via een ouderwets schoolpad, bieden wij deze zeer authentieke schoolhoofdwoning aan. 

De woning is in 1917 gebouwd als woning ten behoeve van de hoofdmeester van de Juliaschool te Weert. Inmiddels is de Juliaschool gesloopt en wat resteert is dit fantastisch woonobject met weids uitzicht over de landerijen.

Het gebied rondom de Keenterstraat is één van de 12 door de gemeente Weert aangewezen beschermde stads- en dorpsgezichten en de Keenterstraat maakt daarom deel uit van één van de meest authentieke woonlocaties in de omgeving van Weert. Kenmerkend voor deze locatie is de smalle meanderende weg met daaraan diverse langgevelboerderijen gelegen. Ondanks de rustieke ligging zijn de voorzieningen van Weert binnen handbereik! Twee brede basisscholen, het College (Middelbaar Onderwijs) en het Weerter stadscentrum liggen binnen handbereik. Daarnaast ligt er een uitgebreid aanbod aan sportvoorzieningen (waaronder hockey, tennis en atletiek) op steenworp afstand. Dankzij de ligging nabij de Ringbaan snelle verbinding met de A2.

De karakteristieke architectuur aan de buitenzijde met muurankers, siermetselwerk, en rijk gevormde kantpannen staat niet in verhouding tot de vele aanwezige authentieke elementen aanwezig in de woning. Terrazzovloeren, hoge plafonds met verborgen, oude ornamenten, en-suite deuren, zeer oude binnendeuren en een bordestrap. 

Indeling: Vanuit de openbare weg toegang tot de ontvangsthal. Deze centrale hal, voorzien van terrazzovloer biedt toegang tot de woonkamer, werkkamer, keuken en verdieping. De werkkamer beschikt over goede afmetingen. De woonkamer is over de volledige diepte van de woning aanwezig en beschikt over een grenen vloer en verlaagd plafond. Vanuit de woonkamer is een berging bereikbaar. 

De aanwezige keuken is omstreeks 1998 vernieuwd. De keurige rechte keukenopstand is voorzien van diverse apparatuur. Vanuit de keuken is middels een portaal de provisiekelder bereikbaar. 
De aangebouwde bijkeuken is voorzien van een toiletruimte en een badkamer. De toiletruimte is deels betegeld en beschikt over een duoblok toilet en fonteintje. De badkamer beschikt over een ligbad, douche en wastafel. Vanuit de bijkeuken toegang tot de prachtige zijtuin.

Via een bordestrap in de ontvangsthal toegang tot de eerste verdieping. De centrale overloop biedt toegang tot een viertal slaapkamers. Vanuit 1 van de slaapkamers is middels een mangat de bergzolder bereikbaar. 

De tuin beschikt over diverse bomen. Een haag zorgt voor de afscheiding tussen privé en de openbare weg. Middels een poortje is het voormalige openbare schoolpad achter de woning bereikbaar. Vanuit de tuin is een berging bereikbaar. 

Er zijn meerdere oude woningen met karakter te vinden in Weert en omgeving maar de unieke basis welke deze woning biedt tref je maar zelden aan! Wij nodigen je graag uit voor een bezichtiging!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 450,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,647
Listed since
5 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1917
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
170 m²
Other space inside the building
56 m²
Exterior space attached to the building
25 m²
Plot size
675 m²
Volume in cubic meters
861 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Rolldown shutters and flue

Energy

Energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Bosch (gas-fired from 2011)

Cadastral data

WEERT R 169
Cadastral map
Area
675 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and side garden
Back garden
540 m² (30 meter deep and 18 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door and electricity

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Keenterstraat 27

€ 450,000 k.k.