Ten Darperweg 82 2 7983 KN Wapse Wapse

Hightlighted features

  • 141 m² living area
  • 500 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map

Description

EEN GLADDE NEUS VAN DE BOTER. UITEGEBREIDE EN LUCHTIGE LOFT IN EEN GERENOVEERDE ZUIVELFABRIEK (Wapse, Drenthe).

De zuivelfabriek is gelegen in een landelijke en historische omgeving. De fabriek is goed te zien; het is HET karakteristieke herkenningspunt van Wapse. De zuivelcoöperatie van weleer-1887- is in de jaren '50 voorzien van een nieuw, opgetrokken gevel. Daarop is het in de afgelopen jaren herontwikkelt en vanaf 2008 zijn er fantastische lofts in gemaakt. Wat een geweldig, karakteristiek pand om in te wonen en/of werken. Deze loft is geheel begane grond gemaakt, je hoort als het ware nog de melkbussen welke worden ingeladen vanaf de voorzijde van de voormalige melkfabriek.
Zoals al aangegeven: deze loft woning heeft een uitzonderlijk balkon aan de voorzijde; dit was vroeger namelijk het melklaadstation.

Deze historische melkfabriek uit 1887, is na de sluiting van het fabrieksgebouw in gebruik geweest als bedrijfspand met inpandige woonruimte. Vanaf 2008 zijn er drie loft woningen gerealiseerd waarbij werk- en/of woonruimtes zijn gemaakt. In het gebouw wonen en werken creatieve zelfstandigen, wat een unieke combinatie is.

Verder heeft deze zonnige loft twee slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer (met een heerlijke infrarood-sauna), en is er nog een ruimte die uitermate geschikt is als creatieve ruimte, praktijkruimte of als derde slaapkamer. Als laatste is er nog een ruimte welke bijvoorbeeld kan dienen als kantoor of wachtruimte voor degene die deze loft ook willen gebruiken als bedrijfsruimte.

Daarom is deze loft woning zeer geschikt voor een creatief of kleine zelfstandige die wonen en werken wil combineren in een inspirerende woonomgeving. Ook is deze loft woning uitermate geschikt om te gebruiken als praktijkruimte.

De weidse uitzichten over de voorgelegen landerijen zijn vanuit deze loft woning schitterend om te zien door de prachtige raampartijen.

DE TOUR:
Indeling: ZIE PLATTEGRONDEN, WAARBIJ VROLIJK BLAUW, LOFT 2 IS.

Vanuit de centrale hal (loft 1,2 en 3) kom je in de loft terecht. Ook is er aan de voorzijde van het pand een eigen voordeur welke een direct ingang geeft tot deze loft. Entree (centrale hal) met toegang tot de opkamer en woonkamer met aangrenzende eetkamer plus de half open keuken. De keuken is nog voorzien van het originele aanrechtblad van de botermakerij; karakteristiek wonen wordt bevestigd. Vanuit de eetkamer heb je toegang tot de eerste slaapkamer en via de keuken kom je in de hal waar de tweede slaapkamer en ook de badkamer zich bevinden. In de badkamer is een infrarood-sauna, grote doucheruimte, toilet, dubbele wastafel en mogelijkheid voor de wasmachine en/of droger.
Vanuit deze hal is een tweede hal te bereiken welke op haar beurt toegang geeft tot de twee ruimtes die gebruikt kunnen worden als creatieve ruimtes, praktijkruimte/derde slaapkamer of eventueel kantoor of wachtruimte. Laat je niet beperken en wees creatief in het realiseren van je eigen bedachte ruimten.

Tuin:
Ook hier past een heerlijke, royale tuin (265 m2) er natuurlijk bij, welke goed te gebruiken is om te zonnen of een kruidentuin aan te leggen. De tuin ligt verder van de weg af en is dus rustig gelegen, goed voor rust of een lieflijke, geurende bloementuin. Wie doet je wat! De loft heeft twee eigen parkeerplaatsen welke aan de zijkant van het pand zijn.

Deze historische melkfabriek uit 1887, is na de sluiting van het fabrieksgebouw in gebruik geweest als bedrijfspand met inpandige woonruimte. Vanaf 2008 zijn er drie loft woningen gerealiseerd waarbij werk- en/of woonruimtes zijn gemaakt. In het gebouw wonen en werken creatieve zelfstandigen, wat een unieke combinatie is.

Wapse -een zeer mooi en gemoedelijk dorp- ligt tussen Zwolle en Groningen. In de directe omgeving zijn onder andere Diever en Vledder gelegen (5 minuten rij-afstand- beide brinkdorpen) en de omgeving wordt afgewisseld met veel groen, bossen en weidegebieden. Wapse zelf ligt aan de rand van het Nationaal Park “Drents-Friese Wold”. Ook al is het een klein dorp, Wapse heeft een eigen basisschool en dorpshuis ‘Oens Huus’, waar met regelmaat verschillende activiteiten worden georganiseerd. Grotere steden als Meppel, Steenwijk, Zwolle en Hoogeveen liggen op een half uur rijden afstand, dus alle wenselijke voorzieningen zoals scholen, winkels en restaurants, liggen binnen handbereik. De naastgelegen dorpen Frederiksoord en Wilhelminaoord zijn onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid en deze zijn recentelijk uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Lopend, fietsend of hardlopend, het blijft hier genieten. Naast het Nationaal Park “Drents-Friese Wold” liggen er nog veel meer natuurgebieden dichtbij, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld, het Holtingerveld en de Weerribben.

Ben je benieuwd naar deze loft, geheel gelegen op de begane grond van een uniek pand? En zou je graag willen wonen en/of werken in een rustige groene omgeving? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende bezichtiging in te plannen opdat deze manier van wonen is voor mensen die in een karakteristieke en creatieve loft willen wonen. Maak er gebruik van,

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 375,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,660
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1887
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), heritage listed and with carpets and curtains
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
141 m²
Plot size
500 m²
Volume in cubic meters
292 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Sauna and toilet
Number of stories
1 story
Facilities
Passive ventilation system and sauna

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Double glazing
Heating
Hot air heating and heat pump
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

DIEVER F 2533
Cadastral map
Area
500 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In wooded surroundings and rural
Garden
Back garden
Back garden
265 m² (0,01 meter deep and 0,01 meter broad)
Garden location
Located at the northeast

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Commercial property

Commercial property
Not yet present but possible (built-in)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Ten Darperweg 82 2

€ 375,000 k.k.