Lindeseweg 23 7251 NJ Vorden Verspreide huizen Linde, Mossel en Wildenborch

Hightlighted features

  • 385 m² living area
  • 1,500 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

In Linde ligt een prachtige locatie voor een uitspanning, Bed & Breakfast, kamer-restaurant… Of gewoon om heerlijk in te wonen.

Bent u ondernemend en zoekt u een aantrekkelijke locatie in de Achterhoek? Of wilt u gewoon ruimte om te ontwikkelen? Dan is dit voormalige restaurant beslist een bezoekje waard. Deze volumineuze woning met ruimte voor (horeca-/bedrijvigheid aan huis, werd gebouwd in 1935, maar is een voortzetting van de Lindese Bakker die hier halverwege de 19e eeuw gevestigd was. En wat een pittoresk beeld is het toch; de Lindeseweg slingert zich door het prachtige coulisselandschap, uitgestrekte akkers en weilanden, langs de Lindese molen en alle prachtige boerderijen die hier verspreid liggen. Het is feeëriek en één en al rust, dit deel van Nederland; alsof de drukte van alledag niet bestaat hier. Er staan eens wat koeien of er wordt wat geploegd. Het leven heeft hier een ander tempo. Het is precies wat iedereen in deze tijd zoekt. En dit etablissement, ’t Proathuus, was een icoon in deze omgeving. Hier liggen duizenden voetstappen en evenveel herinneringen aan gezellige avonden onder mekaar. Het trok van heinde en verre publiek, maar de gemene deler was dat ze wisten dat het hier goed toeven was. Of het nu een keutje leggen was, meedoen met de pubquiz of een gewoon een biertje drinken; het leven werd hier genoten. Maar dat tijdperk is geëindigd en nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. En wat deze veelzijdige plek zal worden? Door het grote woonoppervlak en het ruime perceel van 1.500 m², is hier eigenlijk alles mogelijk. Het is een uitgelezen plek voor horeca omdat het buitengebied rond Vorden altijd zeer in trek is bij toeristen. Er komen hier jaarlijks veel bezoekers, jong en oud en zowel ‘s zomers als ’s winters: lekker op de fiets, meedoen aan een rally of juist te voet, of om te genieten van de diverse wildarrangementen die in de Achterhoek te vinden zijn. Het object is opgedeeld in een woonhuis en een kleinschalige horeca. Aan de voorzijde een heerlijk overdekt terras achter een rijtje leiplatanen. Aan de voorkant bevinden zich rechts het ijsloketje en aansluitend het restaurantgedeelte, met toegang vanaf het terras. Hier is een fraaie toog, een rondboog en grote glaspartijen rondom. Binnen is ruimte voor ongeveer 40 pax en er staat een biljarttafel. Aan de achterzijde van het restaurant rechts de WC’s en een gang met toegang tot de terrastuin. Links aan de achterzijde van het restaurant de keuken met horeca-apparatuur. In het midden de entree tot de eetkamer annex woonkamer, een grote ruimte die thans in privégebruik is, evenals de belendende woonkamer links. Beide ruimtes zijn helemaal spic & span, met nieuwe vloeren, fris geschilderde muren en plafonds. Deze woon-/ eetkamer heeft een groot oppervlak en een prachtige houten vloer. De zitkamer ernaast is ook keurig, met een laminaatvloer en gashaard.

Beide kamers grenzen aan de ruime hal met de trapopgang naar de verdieping, en respectievelijk de werkkamer, de gezellige woonkeuken en de bijkeuken met de deur naar de tuin. Vanuit de middelste woonkamer is er ook een verkeersruimte met een trap naar de verdieping en een WC met fonteintje. Hier is ook de trap naar de kelder, een grote ruimte voor de houdbare voorraad en uw wijncollectie.

Bovenverdieping
De verdieping is bijzonder ruim. Er zijn vier prima slaapkamers, een kleedkamer en nog een vertrek dat zou kunnen worden omgevormd tot een riante slaapkamer. De overloop zelf is licht en ruim. Dit object werd gedeeltelijk gerenoveerd en de basis staat, wat een fijn canvas biedt voor de koper; enkele kamers zijn reeds aangepakt, de rest wacht nog op hun beurt waaronder het (plat-)dak Er is tevens een dakterras. Op de gang een WC en een badkamer met douche en wastafel.

Bijgebouw
In het bijgebouw is nu een gastenverblijf, ideaal voor familie-uitjes, vergadersessies met bedrijven of teamdagen. Er is een keuken mét tap -kijk, dat is nog eens wat anders dan een kokendwaterkraan- en er is een grote gemeenschappelijke ruimte. Aan de achterzijde van het gebouw WC’s en een berging.

Buitenruimte
Het object wordt aan de voorzijde omgeven door terras en aan de achterzijde is er een terrastuin. Het is goed denkbaar dat vergroening, op de huidige parkeerplaatsen, hier een optie is, om ook de gebruiksmogelijkheid in de zomer te vergroten.

Wat een plek. Linde is zó mooi en nog zo authentiek, dat is best uitzonderlijk in deze tijd. Het is een heerlijke plek om kinderen op te laten groeien, maar ook voor het opzetten van uw eigen bedrijf is dit een perfecte locatie. Of u nu gaat voor een wellness, indoor-speeltuin, een buurtcafé of een plekje in de Gault-Millau: het kan hier allemaal in prachtig Linde. Kortom, ziet u het helemaal gebeuren? We fantaseren graag met u mee tijdens een rondleiding!

Algemeen:
- Bouwjaar : 1935
- Onderhoud : Redelijk
- Isolatie : Gedeeltelijk voorzien van dak-na-isolatie en gedeeltelijk voorzien isolerende
beglazing
- Verwarming : Middels gasgestookte CV AWB (bj. 1998)
- Duurzaamheid : Er zijn 19 zonnepanelen
- Ligging : Bijzonder fraaie locatie in het buurtschap ‘Linde’ bij Vorden
- Parkeren : Voldoende op eigen terrein

Extra: woningruil regio Vorden is bespreekbaar.

Inhoud : 1.977 m³
Woonoppervlakte : 291 m²
Horeca-gedeelte : 98 m² (ook toe te voegen aan de woonruimte)
Bijgebouw : 94 m²
Overig inpandige ruimte : 58 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 52 m²
Perceeloppervlakte : 1.500 m²
Energielabel : Energieklasse F
Aanvaarding : in overleg

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 635,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 1,649
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1935
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles
Quality marks
Bouwkundige keuring

Surface areas and volume

Areas
Living area
385 m²
Other space inside the building
58 m²
Exterior space attached to the building
42 m²
External storage space
94 m²
Plot size
1,500 m²
Volume in cubic meters
1,977 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Skylight, mechanical ventilation, passive ventilation system, flue and solar panels

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler and gas heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Bosch (gas-fired combination boiler from 1998, in ownership)

Cadastral data

VORDEN O 75
Cadastral map
Area
780 m²
Ownership situation
Full ownership
VORDEN O 76
Area
720 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, front garden and side garden
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Lindeseweg 23

€ 635,000 k.k.