Prinses Mariannelaan 41 2275 BA Voorburg Voorburg West zuid

Hightlighted features

  • 137 m² living area
  • 144 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

Charmant herenhuis anno 1921 gelegen op een gewilde locatie in Voorburg. De woning is goed onderhouden en vormt een uitstekende basis om geheel naar eigen wens een droomhuis te realiseren. De woning beschikt over veel privacy en een achtertuin op het zuidoosten.

Omgeving:
Vanaf de woning zijn de Vliet, de 4 parken Arentsburgh, Hoekenburg, Sonnenburgh en Middenburg met daarnaast museum Huygens’ Hofwijck te voet bereikbaar, alsmede de pittoreske Herenstraat met leuke winkels, restaurants en gezelligheid. De uitvalswegen (A12, A13 en A4) zijn binnen mum van tijd bereikt en ook het openbaar vervoer ligt direct om de hoek (o.a. station Voorburg, intercity- en metrostation Den Haag NOI en diverse busverbindingen). De trambaan doet vermoeden dan hier tevens een tram rijdt, maar deze lijn wordt louter gebruikt door een rijdend tramrestaurant. Het centrum van Den Haag is ook eenvoudig te bereiken met de fiets en op de warmere dagen is het een leuke fietstocht naar het Scheveningse strand. De prestigieuze ontwikkelingen op de nabijgelegen Binckhorst zullen eveneens aan het woongenot bijdragen. In de directe omgeving bevinden zich verschillende lagere- en middelbare scholen op loop- en fietsafstand. Tevens bevindt zich aan het begin van de Prinses Mariannelaan het alom geliefde ‘’Opa’s veldje’’; een omheind voetbalveld(je) met klimtoestellen voor kinderen en wijkcentrum Agora.

Indeling:
Diepe voortuin met een pad naar de voordeur. Entree woning aan de voorzijde onder de luifel. Ruime hal met garderoberuimte, vaste provisiekast onder de trap en losse toiletruimte. Ruime woonkamer met een mooie brede maatvoering (ca. 3,8 x 11,0 m) en de originele plafonds met indrukwekkende plafondhoogte. De woonkamer heeft een sfeervolle erker aan de voorzijde en aan de achterzijde een kleine aanbouw welke is voorzien van elektrische zonwering en Luxaflex schuifhordeur. Naast de aanbouw is een tuinkast. Tevens is de muur naar de keuken aan de achterzijde doorgebroken resulterend in een bijzonder prettige open structuur en – indeling. De keuken is netjes en voorzien van de gebruikelijke apparatuur. Vanuit de keuken en eveneens vanuit de aanbouw is de achtertuin bereikbaar. Ook de keuken is voorzien van elektrische zonwering en Luxaflex schuifhordeur. De achtertuin ligt besloten en beschikt over veel privacy. Dankzij de ligging op het zuidoosten schijnt de zon hier in de ochtend en een groot deel van de middag. Aan de achterzijde van de tuin bevindt zich een vrijstaande stenen schuur met veel bergruimte.
1e verdieping: Ruime overloop met toegang tot alle vertrekken. Tweede separate toiletruimte. Ruime slaapkamer aan de voorzijde (ca. 3,7 x 4,5 m) met eveneens de karakteristieke erker en een vaste kast. Openslaand raam voorzien van inzethor. Hoofdslaapkamer aan de achterzijde (ca. 4,3 x 3,7 m) met vaste kast en schuifpui naar het achterbalkon met gegalvaniseerd robuust balkonhek. De hoofdslaapkamer is voorzien van zonwering en Luxaflex schuifhordeur. Derde beknopte doch goed bruikbare slaapkamer aan de achterzijde (ca. 3,2 x 1,9 m) voorzien van zonwering. De badkamer ligt aan de voorzijde en beschikt over een hoekdouche en wastafelmeubel en wasmachineaansluiting.
2e verdieping: De zolderverdieping is zeer praktisch ingedeeld met twee volwaardige slaapkamers dankzij de dakkapel aan zowel de voor- als achterzijde. Op de overloop is de technische ruimte, wasmachine aansluiting en extra afvoer voor droger, twee Velux ramen en een (kleine) bergvliering. Hiervandaan zijn beide slaapkamers toegankelijk. Slaapkamer aan de voorzijde (ca. 4,0 x 2,7 m) en slaapkamer aan de achterzijde (ca. 4,7 x 2,3 m). Beide slaapkamers zijn voorzien van inzethorren. De slaapkamer aan de achterzijde is bovendien voorzien van zonwering.
De woning heeft reeds een dakkapel aan zowel de voor- als achterzijde waarmee de zolder thans een volwaardige woonverdieping is, maar indien gewenst is het met een vergunning mogelijk een dakopbouw te realiseren voor nóg meer oppervlakte (zoals bij beide buurhuizen gedaan is).

Extra informatie:
- Eigen grond
- Bouwjaar 1921
- Ca. 137 m2 woonoppervlakte
- Ca. 144 m2 perceeloppervlakte
- Energielabel C
- Rondom hardhouten kozijnen voorzien van dubbele beglazing (m.u.v. een aantal kamers) en een hardhouten voordeur
- Remeha Tzerra CV-combiketel (2020)
- Verkoper niet-bewoners clausule van toepassing
- Gezien het bouwjaar wordt ook een materialen – en ouderdomsclausule opgenomen

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 675,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,927
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1921
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
137 m²
Exterior space attached to the building
5 m²
External storage space
8 m²
Plot size
144 m²
Volume in cubic meters
492 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Tzerra (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

VOORBURG F 3353
Cadastral map
Area
144 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
53 m² (8,7 meter deep and 6,1 meter broad)
Garden location
Located at the southeast
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Prinses Mariannelaan 41

€ 675,000 k.k.