• Sold

Dorpsstraat 176 2712 AR Zoetermeer Dorp

Hightlighted features

  • 130 m² living area
  • 272 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 625,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 2, 2022
Date of sale
October 14, 2022
Term
4 months

Description

Deze unieke vrijstaande woning aan de Dorpsstraat is in 2006 benoemd tot gemeentelijk monumentaal pand vanwege de architectuurhistorische waarde! Een zorgvuldig ontworpen woonhuis met elementen van de Amsterdamse School Stijl waarin alle originele details zijn bewaard. Het ligt op een vanuit de Pilatusdam in het zicht liggend punt en heeft daardoor ook situeringswaarde.

Deze woning is werkelijk bijzonder te noemen en er zijn dan ook veel originele details bewaard gebleven. Zo zijn er naast de glas-in-loodramen, de cassetteplafonds en de terrazzovloer zelfs de en suite deuren nog beschikbaar. Een toegevoegde waarde wordt gevormd door de aanwezigheid van de poort, bestaande uit deur en pijlers, naast het huis; dit komt in de Dorpsstraat niet meer voor. Naast de jaren '30 charme is de woning de afgelopen jaren ook flink verduurzaamd. De woning is o.a. voorzien van 11 zonnepanelen, gedeeltelijk v.v. HR+++ glas, spouw, dak- én vloerisolatie en daarmee een energielabel C verkregen. De ligging in de Dorpsstraat is heel aantrekkelijk, dichtbij leuke winkels, gezellige terrasjes en restaurants. Ook het Wilhelminapark, de RandstadRail en het Stadshart liggen op loopafstand.

Verkoper aan het woord:
"Als 3e bewoner/eigenaar hebben wij met plezier, ruim 28 jaar, in deze bijzondere woning gewoond. Een vrijstaand huis met bijzondere details en in alle vier muren ramen waardoor veel lichtinval.

Wonen in het oude dorp waar de buren elkaar kennen en er altijd wel aanspraak is.

De keuze kunnen maken om er niet echt “op uit te hoeven” voor de directe benodigdheden, deel te nemen aan de gezellige en regelmatige georganiseerde (Dorpsstaat) activiteiten of genieten van de rust in o.a. de stille achtertuin die je doet vergeten dat je midden in de Randstad woont.

Daarnaast een bijgebouw met eigen toegang voor ….eigen plek voor oudere kinderen….Kangaroe wonen….kantoor…atelier ….mogelijkheden ten over."

INDELING

BEGANE GROND
De entree wordt bereikt vanuit een inpandig portiek met de originele paneeldeur. De paneeldeur is v.v. een verticale vensterstrook met glas-in-loodvulling en bovenlicht. De hal met toilet ruimte, trapkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Het portiek, de hal, het toilet en de keuken zijn voorzien van de originele terrazzovloer. Het toilet heeft de originele stortbak en wandtegels. Vanuit de hal, met de prettige lichtinval door de glas in lood ramen vanuit de zijmuur, is er toegang tot de woonkamer en de keuken.

Zowel in de woonkamer als in de hal is het originele cassetteplafond nog aanwezig . De woonkamer is voorzien van een fraaie eiken parketvloer en een strakke marmeren schouw met openhaard. Van origine werd de woonkamer verdeeld middels en suite deuren, maar de kamer is nu één grote ruimte. De originele deuren zijn bewaard en kunnen desgewenst worden teruggeplaatst. Vanwege de unieke ligging kunt u vanuit de woonkamer mooi ver wegkijken. Vanuit de achterkamer kijkt u uit over de fraai ingerichte 14 meter lange achtertuin en het achtergelegen bijgebouw. De achterkamer is voorzien van een wastafel en een vaste kast. De woonkamer biedt middels de openslaande deuren eveneens toegang tot de naastgelegen kunststof muurkast.

Vanuit de hal is de keuken bereikbaar. De keukenwand is voorzien van leemisolatie met muurverwarming en de originele schouw met wandtegels. In de schouw is een 70 cm 5-pitsgasfornuis met elektrische oven geplaatst. Achter de keuken bevindt zich de achtergang met toegang tot de tuin en de bijkeuken met stalramen en opstelplaats voor de wasmachine, droger en CV ketel (2014).

In de privacy volle achtertuin bevindt zich een waterput met dompelpomp en een waterloop De tuin, onder architectuur aangelegd, is keurig onderhouden en voorzien van veel groen. Het hele jaar staat er wel iets in bloei

De tuin kan via de poort aan de voorzijde van de woning en een deur aan de achterkant van de tuin, de zogenoemde brandgang, worden bereikt. Voor dit laatste is er een ‘recht van overpad’ vastgelegd.

EERSTE VERDIEPING
Vanaf de hal is er toegang tot de 4 kamers, de vaste inbouwkast, de badkamer en de vliering. De kamer aan de voorzijde circa 19 m2 is voorzien van een tweetal glas-in-loodraambovenlichten en aansluitmogelijkheden voor een wastafel. De eerste verdieping is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van HR+++ glas in de in 2021 nieuw geplaatste schuiframen De slaapkamer aan de achterzijde circa 9 m2 is voorzien van een vaste kast, een nette laminaatvloer en heeft mooi uitzicht op de achtertuin. De tussengelegen kamers beschikken over de Velux dakramen. Een van deze kamers is voorzien van een inbouwkast en een aanrechtje met gootsteen.

De moderne badkamer is voorzien van vloerverwarming, ruime inloopdouche, zwevend toilet, wastafelmeubel, designradiator en een vrijstaand bad.

BIJGEBOUW
Vanuit de tuin en de zijpoort is het bijgebouw bereikbaar. Dit bijgebouw was een voormalig kaas- en botermakerij. Het gebouw is o.a. voorzien van een eigen CV ketel, een keuken en badkamer en drie kamers Naast het gebouw is er nog een fietsenberging aanwezig en aan de voorzijde voorzien van overkapping. Vanuit de hal is de eerste ruimte bereikbaar waar er via de schuifpui, met zicht op de

tuin, is er een prettige lichtinval. De ruimte is voorzien van stalramen, een klassiek houtplafond en een vaste trap naar de eerste verdieping.

Een opkamer met keuken en badkamer is bereikbaar middels de trap en licht zogezegd boven de voormalig kaasmakerij. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasmachine, oven en een 4-pits gasfornuis. Vanuit de keuken is ook de badkamer bereikbaar welke voorzien is van een zwevend toilet, een ligbad, douche en een wastafelmeubel. De houten trap kan naar boven worden gehaald waarna er toegang is tot de kelder, in de voormalige kaasmakerij, waar de originele plavuizenvloer en kaasplanken nog aanwezig zijn.

Via de vaste trap is de eerste verdieping bereikbaar. Vanaf de trapopgang komt u in een open ruimte met een vaste kast en een frans balkon met uitzicht over de achtertuin. Daarnaast bevindt zich hier ook een aparte slaapkamer. De slaapkamer is voorzien van een wastafel, vaste kast en een Velux dakvenster met zonwering en een hor.

GEMEENTELIJK MONUMENT
Mate van bescherming

Het casco (het geheel van voor-, zij- en achtergevels en kapvorm), de voorgevel (indeling en metselwerk), originele deuren en vensters, de poort naast het huis.

Gemeentelijke subsidie voor onderhoud kan verkregen worden.

Exterieur

Het woonhuis is een laag hoog, opgetrokken uit baksteen in kruisverband met knipvoeg, en heeft een mansardekap, gedekt met rode dubbel verbeterde Hollandse golfpannen. Er zijn eenvoudig geprofileerde houten bakgoten. De asymmetrische voorgevel heeft op de begane grond links een inpandig portiek, afgesloten met een grind betonnen latei met een trapeziumvormige uitsnede. De originele paneeldeur heeft een verticale vensterstrook met glas-in-loodvulling, en een bovenlicht. Links is een sleufvenster eveneens met glas-in-lood. De stoep heeft een terrazzovloer. Rechts is een groot venster in driedelig kozijn, en bovenlichten van glas-in-lood. Aan weerszijden bevindt zich een lager overhoeks geplaatst smal venster onder grind betonnen latei. Op zolderniveau zijn twee symmetrisch geplaatste vensters met bovenlichten van glas-in-lood. De geveltop, die aan weerszijden iets uitkraagt, heeft een trapeziumvorm. De gevellijn is verlevendigd met een rollaag waaronder uitspringende koppen en strekkenlagen. De geveltop is trapsgewijs beëindigd met verticaal verwerkte baksteen. In de middenas zit een ondiep nisje. De rechterzijgevel heeft rechts uit de middenas dubbele openslaande tuindeuren onder een tweedelig bovenlicht met glas-in-lood. Staafankers.

De linkerzijgevel heeft links een tweetal hoog geplaatste vensters van liggend formaat met een verticale mede in het raam. Rechts daarvan zijn een klein vierkant venstertje en een groter venster.

De belijning van de symmetrisch opgezette achtergevel volgt de vorm van de mansardekap met een eenvoudig baksteen fries. Op de begane grond zijn twee vensters met schuiframen en bovenlicht. Rechts is een aanbouw onder een plat dak. Op zolderniveau twee vensters.

BIJZONDERHEDEN
- Uniek woonhuis gelegen in de gezellige en sfeervolle Dorpsstraat;
- Bouwjaar 1930;
- Voorzien van vele originele jaren 30 details;
- Woning is voorzien van dakisolatie, spouwisolatie en vloerisolatie;
- Voorzien van 11 zonnepanelen;
- Achter de woning gelegen bijgebouw met 3 kamers, keuken en badkamer met een eigen CV ketel;
- Het buitenwerk is eind 2020 geschilderd;
- Oplevering; in overleg.

TOELICHTINGSCLAUSULE NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

KOOPOVEREENKOMST PAS RECHTSGELDIG NA ONDERTEKENING
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 625,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,808
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1930
Specific
Monumental building
Type of roof
Mansard roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
130 m²
Other space inside the building
22 m²
External storage space
82 m²
Plot size
272 m²
Volume in cubic meters
295 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 baths, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Alarm installation, skylight and solar panels

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, mostly double glazed, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Avanta (gas-fired combination boiler from 2014, in ownership)

Cadastral data

ZEGWAARD B 5149
Cadastral map
Area
272 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Balcony/roof garden
French balcony present

Parking

Type of parking facilities
Resident's parking permits

Involved real estate agents

Mr. Meijer
Dorpsstraat 176
9.5
I would recommend this agent.
Makelaar van Herk was 1 van de 3 makelaars bij wie wij een offerte voor de verkoop van onze woning hebben aangevraagd. Hier kwam een hogere vraagprijs uit en daar hebben wij voor gekozen. Makelaar van Herk heeft het waargemaakt met een verkoopprijs €25.000,- hoger dan de vraagprijs van de makelaar met het middelste waarde als voorgestelde vraagprijs. De service was altijd enthousiast en vakkundig. Van Herk heeft kennis van de lokale markt, kennis van oudere woningen en een juiste taxatie gevoerd. Wij hebben een woning van 1930 en het betreft een gemeente monument in een winkelstraat. De woning valt dus niet binnen de gebruikelijke markt en toch heeft van Herk binnen korte tijd een koper voor ons gevonden. Ook na vele bezichtigingen bleef de makelaar met verve ons huis tonen en gaf altijd een terugkoppeling. Ook als ik onaangekondigd binnen liep op het kantoor werd ik uitermate vriendelijk behandeld. Zelfs als ik iets wilde wat buiten de gebruikelijke diensten valt. Tot de afronding bij de notaris heeft van Herk ons vakkundig en klantvriendelijk bijgestaan.
Expertise
10
Knowledge of the local market
9
Price / quality
9
Service and guidance
10
Reaction of Van Herk Makelaardij Zoetermeer
Hartelijk bedankt voor de mooie beoordeling! Wij hebben het contact en de samenwerking altijd als zeer prettig ervaren. Jullie enthousiasme en vriendelijkheid blijft ons zeker bij. Wij wensen jullie veel (woon)geluk toe! Team Van Herk Zoetermeer

NVM buying agent

WVK Makelaars

Call 070-3861210
A funda user (targeted buying)
Dorpsstraat 176
10.0
I would recommend this agent.
De deskundigheid van de makelaar heeft ons erg geholpen bij de aankoop. Hij heeft de onderhandelingen zeer deskundig gevoerd met een voor ons goed resultaat.
Availability and communication
10
Expertise
10
Negotiation and result
10
Price / quality
10
Reaction of WVK Makelaars
Wat een mooie beoordeling, hartelijk dank! Met vriendelijke groet, Het WVK Team

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.