• Sold

Brielse Meer 32 1509 GJ Zaandam Kalf

Hightlighted features

  • 126 m² living area
  • 120 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 349,900 k.k.

Sales history

Listed since
November 5, 2022
Date of sale
January 9, 2023
Term
2 months

Description

Deze hoekwoning aan de Brielse Meer in Zaandam ligt op een geweldige plek in de als verkeersveilig en kindvriendelijk te boek staande woonwijk het Kalf. Vooral het Meren-deel is ongekend populair onder gezinnen. Hier zijn overal speelpleintjes en grasveldjes waar kinderen de ruimte krijgen om buiten te spelen. Zowel kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal als 2 basisscholen liggen aan hetzelfde wandelpad, zonder enge oversteken!

Deze woning met separate berging is bedacht, ontworpen en gebouwd voor gezinnen. De drie slaapkamers op de bovenste twee woonlagen zijn megagroot. Waar je maar wil, kan met een tussenwand een splitsing worden gemaakt voor meer vertrekken. En dan zijn ze nog steeds ruim! Op de tweede verdieping komt dat deels door de nokhoogte in combinatie met de gevelramen. Licht en lucht stromen hier overvloedig naar binnen. Een etage lager wordt de zonlichtinval naar wens getemperd met een gevelbreed scherm. Deze slaapkamer beslaat, net als de andere twee, de volle woningbreedte. Datzelfde geldt voor de badkamer, die uit twee delen bestaat. Een kant waar zowel een ligbad met douche als een dubbele wastafel zijn. Aan de andere zijde zijn de inloopdouche en het tweede toilet met een eigen fontein. Zo slim om een slaapvertrek bij de badkamer te betrekken, zo worden de spitstijden van een gezin het hoofd geboden!
De woonkamer beneden is open gehouden met een raampartij van dorpel tot aan plafond. Daarnaast zorgen dubbele openslaande deuren voor verbinding met de achtertuin op het westen. Deze is volledig omheind en biedt lekker veel privacy. De open keuken in hoekopstelling kijkt op het speelveld achter het wandelpad. De klassieke uitvoering biedt hedendaagse huishoudapparatuur. Door het wegbreken van de wand zijn living en leefkeuken nu ????n ruimte: hier komt het gezin samen.

Je kan deze woning moderniseren en deze helemaal naar je eigen smaak maken.
Rigoureus, door wanden te plaatsen of verplaatsen, of de keuken en het sanitair te vervangen. Het kan gerust ook een tandje minder. Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Deze woning geeft juist de kans om fijn te wonen en gaandeweg te verbeteren en verder naar de zin te maken.
Deze woning is destijds in erfpacht uitgegeven waarvoor maandelijks een canon wordt geheven. Na verkoop komt de woning geheel in eigendom!

De opbouw van de Meren in het Kalf, zoals de Zaankanters deze buurt kennen, is gericht op rust, ruimte en privacy. Dat valt niet mee met rijwoningen en toch is het ontwerp van de buurt in alle opzichten geslaagd. Je kijkt niet recht bij de buren naar binnen en er zijn geen auto's voor de deur.
Deze leuke wijk bezit o.a. een gezellig winkelcentrum, een sporthal en sportvelden en zelfs de middelbare school ligt op maar 15 minuten fietsen.
De uitvalsweg naar de snelwegen A7 en A8 brengt je snel de wijk uit maar met de fiets kom je ook overal. Het Kalf ligt centraal tussen platteland en stad, tussen cultuur en historie.
Het openbaar vervoer is in de nabije omgeving en met ca 20 minuten sta je in hartje Amsterdam!

De omliggende natuur en de cultuur-historische waarde van de omgeving zijn belangrijke redenen om hier neer te strijken. Fietsroutes leiden binnen een paar minuten naar het vrije veld en het veenweidegebied. Natuur- en recreatiegebied Het Jagersplas vormt een goede tegenhanger van de stadse genoegens aan de kant van Zaandam. Hier kun je wandelen, joggen, met de kinderen naar de strandjes en zwemwatertjes, uren met de hond lopen en vooral, totaal ontspannen!

Indeling:
Begane grond: entree met meterkast en bergkast. Gesloten trapopgang met bordes. Toilet met fontein. Tuingerichte woonkamer met laminaatvloer. Gevelhoog raam en dubbele openslaande deuren met zijlichten naar achtertuin op het westen. Achterom. Rustiek uitgevoerde open keuken in hoekopstelling, voorzien van spoelbak met eengreeps douchemengkraan. Ingebouwde gaskookplaat met wasemkap, combi-oven, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. L-vormige ouderslaapkamer (mogelijk 2) met laminaatvloer. Geheel betegelde badkamer in twee vertrekken, door een boog verbonden. Douche, tweede toilet en wastafel. Boog. Nis met aansluitingen wasmachine en -droger. Ligbad/ douche. Dubbele wastafel met laden- en kastmeubel plus spiegelkast.
Tweede verdieping: overloop met diepe berging. Opstelling CV-installatie. Tweede slaapkamer (bijna 20 m2) met volledige nokhoogte en grote raampartijen. Derde slaapkamer (ruim 8 m2), eveneens met volledige nokhoogte en grote gevelramen. Eigen wasplaats met warm en koud stromend water. Houtlaminaatvloeren.
Berging: geclusterd in stenen gebouw naast de woning.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 126m2;
- inhoud 414 m3;
- perceeloppervlakte 120 m2, wordt geleverd in vol eigendom
- mogelijkheid tot herindelen van twee woonlagen voor meer slaapkamers;
- volledig beschutte achtertuin op het zuidwesten;
- aan autoluw hofje met speelveld en schoolplein in kinderrijke wijk Het Kalf;
- Project notaris Dijkhuis Koeman
- oplevering per direct.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 349,900 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,777
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1974
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
126 m²
External storage space
16 m²
Plot size
120 m²
Volume in cubic meters
414 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 1999, in ownership

Cadastral data

ZAANDAM B 3324
Cadastral map
Area
120 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Sheltered location and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
42 m² (8,3 meter deep and 5 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

NVM selling agent

Thijssen Makelaardij

Call 075-6168669

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.