Tuurkesweg 12 6006 SG Weert

  • Sold
€ 800,000 k.k.

Description

Met veel enthousiasme presenteren wij dit fraaie herenhuis op een heerlijk rustige plek en aan de rand van de Tungelerwallen!

De Tuurkesweg is een karakteristieke omgeving waar veel historie ligt, het is dan ook niet voor niets een beschermd stads- en dorpsgezicht.

Het woonhuis is ruim van opzet met een vrij gelegen open stallingsruimte in het achterterrein. Daarnaast staat er een vrijstaand bakhuis welke is aangemerkt als een gemeentelijk monument.

Met de vrije ligging, de snelle verbinding met de uitvalswegen en de Tungelerwallen in de achtertuin woon je hier ideaal! Ook de dorpskern van Tungelroy (met een basisschool) is vanuit de Tuurkesweg goed bereikbaar.

Begane grond: Ontvangsthal, meterkast. Slaap-/speel-/hobbykamer. Woonkamer met parketvloer en houtkachel. Leefkeuken met keukenopstand voorzien van een koelkast, keramische kookplaat, afzuigkap, combi-oven en vaatwasser. Vanuit de keuken is de grote provisiekelder bereikbaar. Bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine, wastafel met warm en koud water, provisiekast. Geheel betegelde badkamer met douchecabine, wastafel met meubel. Toiletruimte met toilet en fonteintje. Ruime, inpandig bereikbare garage met elektrische openslaande deuren. Plaatsing CV-ketel (november 2020). Vanuit de garage is de grote voormalige hooizolder bereikbaar. Grenzend aan de garage bevindt zich een beugelbaan met toiletruimtes. Vanuit de bijkeuken is het overdekt terras bereikbaar. Grenzend aan de woning bevinden zich de voormalige dierenstallen welke momenteel dienen als opbergruimtes. De woning is rondom voorzien van tuin welke grotendeels omsloten is middels een beukenhaag. Er is bestrating, gazon, beplanting, een moestuin en een dierenweide aanwezig. In de tuin bevindt zich een overkapping met bestrating. Voorts is er een bakhuis aanwezig waar zich de grondwaterput bevindt. Tevens is er een open schuur aanwezig welke ideaal is voor het stallen van meerdere auto’s.

Eerste verdieping: Vanuit de ontvangsthal is de eerste verdieping bereikbaar. Overloop, vier ruime slaapkamers met bergruimtes. Badkamer met ligbad, toilet en wastafel met meubel.

Tweede verdieping: Middels losse trap via mangat bereikbaar. Deze ruimte wordt niet gebruikt.

Kenmerkend voor deze woning zijn de hoge plafonds en de grote raampartijen op de begane grond. Het fraaie torentje aan de voorgevel van de woning is dé knipoog naar de benoeming van dit woongebied “Op ’t Torentje”.

De woning is gelegen in beschermd stads- en dorpsgezicht “X. Tramtracé Tuurkesweg”. Tussen de gemeenten Weert en Stramproy reed vanaf 18 januari 1910 een stoomtramlijn (de "leegloper") die Weert via Stramproy verbond met Maaseik. De lijn werd opgeheven op 23 juli 1934. De lindeboom naast de woning is aangemerkt als waardevolle boom.

Vanaf Tuurkesweg 12 ben je in no-time in het gezellige stadshart van Weert. Weert is op allerlei manieren te bereiken door de ligging aan de snelweg A2 en het NS-intercity station. Weert is een interessante stad met veel bedrijvigheid en het onderwijs is er goed. Als middelgrote stad biedt Weert alle wenselijke voorzieningen.

Je loopt vanaf de achterzijde van je eigen perceel rechtstreeks naar de Tungelerwallen.
De Tungelerwallen is een natuurgebied dat zich bevindt ten westen van Tungelroy en ten oosten van Altweerterheide. Ongeveer 22 hectare van dit gebied is in eigendom van Stichting Natuurmonumenten. De Tungelerwallen behoren tot het Grenspark Kempen-Broek waar mooie wandelingen zijn uitgezet. Ook is dit natuurgebied uitermate geschikt voor mountainbiken, hardlopen, paardensport en spelen met kinderen.

Bent u op zoek naar een unieke woonlocatie? Maak dan snel een afspraak want dít is riant wonen op een heerlijk rustige plek!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 800,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,658
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1908
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
301 m²
Other space inside the building
283 m²
Exterior space attached to the building
11 m²
External storage space
13 m²
Plot size
2,431 m²
Volume in cubic meters
2,090 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Mechanical ventilation, passive ventilation system, rolldown shutters, flue and TV via cable

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant Eco Tec (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

WEERT AF 23
Cadastral map
Area
2.431 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, alongside a quiet road, sheltered location, outside the built-up area, In wooded surroundings, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, loft, electricity and running water
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property