Diesterbaan 1 6006 TB Weert

  • Sold
€ 750,000 k.k.

Description

Wonen op een toplocatie in een bosrijke omgeving met een koninklijk tintje. Deze riante bungalow ligt op een prachtige positie op de hoek van de Diesterbaan en de Altweerterkapelstraat. Omgeven door groen. Het royale perceel kent een oppervlakte van 2.550 m2 en is parkachtig door de aanwezigheid van volwassen bomen en veel beplanting. Rondom het perceel staat eveneens veel volwassen groen. De situering van de woning kent een belangrijk voordeel. Iets verhoogd ligt de woning centraal op het perceel waardoor in combinatie met de goed gekozen beplanting de nodige privacy wordt geboden. Vanuit elk deel van de bungalow is er direct contact met de groene omgeving en ervaar je de rust en ruimte waar deze villawijk bekend om staat. Voorzieningen zoals scholen, sportverenigingen en het centrum van Weert ligging dichtbij. Daarnaast is Eindhoven in circa 30 minuten te bereiken met de auto en/of het openbaar vervoer!

De bungalow is in 1957 gebouwd en is in de afgelopen jaren door de huidige bewoners sterk verbeterd. Hierbij is de aandacht niet alleen uitgegaan naar de afwerking van het interieur, dat in 2020 nog smaakvol geschilderd is. Zo is de bungalow in 2018 voorzien van kunststof kozijnen met inbraak werend glas (HR++), een nieuw dak met isolatie en nieuwe dakbedekking, zinken hemelwater afvoeren en onderhoudsarme boeiboorden. De huidige bewoners hebben er dan ook met zorg en liefde gewoond. Nu de woning voor hen te groot wordt geven ze het woonplezier graag door aan nieuwe bewoners.

De entree van de woning geeft toegang tot de riante living. Deze voorziet in een zithoek met gracieuze haardpartij, een leeshoek en een studeerhoek. Thans is de living voorzien van een ingebouwde houtkachel, echter is deze ook weer eenvoudig om te bouwen tot een sfeervolle open haard. De parketvloer en gladde stucwerk wanden zorgen voor een fraaie afwerking. Zowel de zithoek als de aanwezige leeshoek bieden optimaal zicht op de bosrijke omgeving. De tuin en het terras kan eenvoudig bereikt worden via de schuifpui.
Vanuit de woonkamer is er een licht verdiept gelegen kantoor/atelier bereikbaar. De riante afmeting en optimale lichtinval garandeert de gebruiker een fantastische plek om te recreëren en of te werken met een ‘koninklijk tintje’.
Vanuit de woonkamer is de riante leef keuken bereikbaar. De keukenopstelling is voorzien van een hardstenen blad en de nodige inbouwapparatuur die recent vernieuwd is. De keukenopstelling biedt via de bandramen een fraai zicht op de tuin. De keuken is voorzien van een plavuizenvloer en gladde stucwerk wanden. Deze ruimte heeft passende afmetingen voor een ruime eethoek en biedt een fraai tuincontact. Via de schuifpui is het terras (met zonneluifel) te bereiken.

Vanuit de leefkeuken is via een trap de kelder te bereiken. Hier treft u naast de technische ruimte met verwarmingsinstallatie veel opbergruimte en een wijnkelder aan.

De slaapvleugel is bereikbaar vanuit de woonkamer. Voorzien van 4 slaapkamers en 2 badkamers biedt dit deel van de woning ruim voldoende slaapgelegenheid. Alle slaapkamers hebben direct tuincontact, de hoofdslaapkamer kent naast een prachtig contact met de achtertuin een en-suite badkamer.

De tuin is voorzien van prachtige borders, volwassen bomen, een vijverpartij en een tuinhuis. De tuin is in de afgelopen jaren met zorg deels opnieuw beplant. Voorzien van een beregeningssysteem met grondwaterput waardoor de tuin ook in warme periodes mooi groen blijft. Het perceel is volledig omheind en is voorzien van poorten bij zowel de oprit als het pad naar de entree. De woning is voorzien van een royale carport (2019) die geschikt is voor het parkeren van 2 auto’s.

Algemeen: De woning is in 2018 voorzien van kunststof kozijnen met inbraak werend glas (HR++). De dakbedekking, hemelwaterafvoeren en boeiboorden zijn in 2018 vernieuwd. De woning wordt verwarmd door een comfortabele hete-lucht verwarming, Brink Allure HR, bouwjaar 2019.

Wilt u meer weten over deze bungalow en het ‘koninklijke tintje’ die deze uitzonderlijke woning biedt? Bel voor een afspraak, 0495-537599, of reageer via het contactformulier.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 750,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,976
Status
Sold

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1957
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
252 m²
Other space inside the building
44 m²
Exterior space attached to the building
6 m²
External storage space
15 m²
Plot size
2,550 m²
Volume in cubic meters
1,083 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
1 story and a basement
Facilities
Alarm installation and TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and energy efficient window
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Brink Allure HR (2019)

Cadastral data

WEERT P 5642
Cadastral map
Area
2.550 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In wooded surroundings
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Carport

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property