• Sold

Laan van Swaensteijn 18 2271 VB Voorburg Voorburg Oud noord

Hightlighted features

  • 176 m² living area
  • 176 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 850,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 30, 2022
Date of sale
October 14, 2022
Term
14 days

Description

Buitengewoon stijlvol en verrassend ruim herenhuis met ruime voor- en achtertuin (v.v. achterom) met gunstige zonligging op een perfecte plek middenin Oud Voorburg. Het pand is in 1924 gebouwd en met behoud van de authentieke sfeer en originele details waaronder glas-in-lood bovenlichten, granitovloer, paneeldeuren en schuifseparatie compleet gemoderniseerd. De woning is op de begane grond uitgebouwd en beschikt over een dakkapel aan zowel de voor- als achterzijde. Laat u verrassen door de sfeer en indeling van deze parel!

OMGEVING:
Deze woning is ideaal gelegen aan een rustige en kindvriendelijke laan in het voorname oude gedeelte van Voorburg. Ook de kenmerkende elementen van de bouwperiode van de woning (bouwjaar 1924) en deze woonwijk dragen bij aan de prettige woonsfeer. De woonwijk wordt gekenmerkt door de breed opgezette straten met voornamelijk bestemmingsverkeer en kleinere pleintjes met veel groen en speelgelegenheden, wat het ook voor kinderen een uitermate leuke plek maakt om op te groeien. Vanaf de woning zijn zowel het oude- als nieuwe centrum van Voorburg met winkels en horecagelegenheden te voet bereikbaar. De alom geliefde Herenstraat met al haar gezelligheid en de markt op zaterdag aan het Oosteinde zullen tot wekelijkse routine gaan behoren. Om de hoek van de woning ligt het Juliana-Bernhardpark, dat deel uitmaakt van de eeuwigdurende groenstrook tussen Huis ten Bosch en Park Vreugd & Rust. Tevens is de woning zeer gunstig gelegen t.o.v. diverse uitvalswegen (Prins Clausplein, A12 en A4) en openbaar vervoer (Station Voorburg, station Den Haag Laan van NOI en diverse bus-, tram- en Randstadrail verbindingen). Diverse scholen (zowel lager- als middelbaar onderwijs) bevinden zich op loopafstand. Een aantal sportfaciliteiten waaronder tennisbaan Vreugd & Rust, voetbalvereniging Forum Sport en hockeyvereniging Cartouche zijn in de buurt. Ook liefhebbers van rust en natuur kunnen hun hart ophalen in de omgeving rijk aan stadsparken, polders, bossen en uiteraard het strand.

INDELING:
Voortuin met pad naar de voordeur. Entree woning. Direct bij binnenkomst in het huis vallen de authentieke details op, waaronder de glas-in-lood panelen, granitovloer in de gang, de authentieke wandtegels en de originele paneeldeuren. Vestibule met garderoberuimte en deur naar de gang. Ruime provisiekast onder de trap en separate toiletruimte met eveneens een granitovloer en de originele wandtegels. De woonkamer is indrukwekkend ruim (in totaal bijna 15 meter diep!), maar dankzij de schuifseparatie verrassend knus. De woonkamer is voorzien van een fraaie visgraat gelegde houtenvloer, hoge plafonds (ruim 2,9 meter), originele marmeren schouwen met een hoog rendement inzethaard en een bijna 4 meter diepe aanbouw aan de achterzijde. De voorkamer (ca. 5,2 x 3,6 m) met de erker voorzien van glas-in-lood bovenlichten is ideaal in te delen als zitkamer. De achterkamer (ca. 4,7 x 3,6 m) heeft eveneens een mooie maatvoering en is perfect in verhouding met de later gerealiseerde aanbouw. De aanbouw is voorzien van een grote lichtkoepel die de ruimte extra hoogte, lucht en vooral heel veel lichtinval geeft. Over de volledige lengte (ruime 7 meter) bevindt zich de elegante woonkeuken. De luxe keuken is rijkelijk voorzien van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en op stijlvolle wijze het hart van de ruimte. In de aanbouw zijn 2 openslaande deuren naar de tuin aangebracht. De tuin is ruim 10 meter diep en heeft een uitstekende zonligging richting het zuidoosten (en weinig obstakels richting het westen). Tevens staat er een vrijstaande schuur achterin de tuin en is er een achterom.

1e verdieping: Overloop met toegang tot alle vertrekken. Tweede separate toiletruimte met fontein. Slaapkamer aan de voorzijde (ca. 4,0 x 3,6 m) met vaste kasten en openslaande deuren naar het balkon. Tweede beknopte doch bruikbare slaapkamer (of werkkamer) aan de voorzijde (ca. 2,2 x 2,0 m). Hoofdslaapkamer aan de achterzijde (ca. 4,7 x 3,6 m) met vaste kasten. De badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche en dubbele wastafel.

2e verdieping: Dankzij de dakkapel aan zowel de voor- als achterkant is hier thans 1 grote ruimte gecreëerd (ca. 7,8 x 4,0 m) met vaste kasten en extra bergruimte. Indien gewenst kan deze ruimte relatief eenvoudig worden opgesplitst in 2 slaapkamers van goed formaat. De 2e badkamer beschikt over een douche, wastafel en aansluiting voor de wasmachine en droger.

EXTRA INFORMATIE:
- Eigen grond
- Bouwjaar 1924
- Ca. 176 m2 woonoppervlakte
- Ca. 176 m2 perceeloppervlakte
- Energielabel D
- Aanbouw en keuken in 2015 gerealiseerd
- Uitgebreide werkzaamheden aan dak in 2018 uitgevoerd
- Voorzien van dubbele beglazing

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 850,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,830
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1924
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
176 m²
Exterior space attached to the building
4 m²
External storage space
9 m²
Plot size
176 m²
Volume in cubic meters
657 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and 2 showers
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, flue and TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Atag (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

VOORBURG E 3878
Cadastral map
Area
176 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden
Back garden
59 m² (10,2 meter deep and 5,75 meter broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

NVM selling agent

C&D Makelaardij B.V.

Call 070-7620090
A funda user
Laan van Swaensteijn 18
10.0
I would recommend this agent.
In eerste instantie heb ik 3 makelaars in Voorburg aangeschreven om aan te geven ons huis in de verkoop te zetten. C&D Makelaardij reageerde onmiddellijk (van de andere 2 makelaars heb ik nooit iets gehoord). Tom Cees Doorschodt was die week niet aanwezig, maar Danielle van der Reijden regelde dat Tom Cees de volgende dag een bezoek aan ons huis bracht om een taxatie te doen. Vervolgens ontving ik binnen een dag het taxatierapport. Dat is klasse. Ook de verkoop van het huis ging razendsnel. Rik Doorschodt schreef een goede tekst voor de folder. Uit alles blijkt dat C&D Makelaardij op elkaar is ingespeeld, Tom Cees en Jasper kennen elkaars dossiers, dat betekent korte lijntjes in de communicatie en daardoor verlenen ze een uitstekende service.
Expertise
10
Knowledge of the local market
10
Price / quality
10
Service and guidance
10

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.