• Sold

Rode Klaver 125 1422 SL Uithoorn Legmeer

Hightlighted features

  • 117 m² living area
  • 176 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 415,000 k.k.

Sales history

Listed since
April 26, 2022
Date of sale
May 19, 2022
Term
3 weeks

Description

Rustig gelegen tussenwoning met garage en een kantoor/atelierruimte aan huis! Deze lichte woning met zonnige achtertuin op het noordwesten ligt aan de rand van de kindvriendelijke woonwijk Legmeer, op loopafstand van winkels en een bushalte.

Indeling
Begane grond: Entree/hal met meterkast en toilet met fonteintje. Ruime woonkamer met een grote raampartij aan de voorzijde en uitzicht op groen. Het eetgedeelte en de open keuken zijn gelegen aan de tuinzijde. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast, combi stoomoven en een vaatwasmachine (2019). Via de open wenteltrap bereikt u de eerste verdieping.

Eerste verdieping: Afgesloten overloop. Hal met een nis voor de opstelplaats van de cv-ketel en een vaste kast met de aansluiting voor de wasmachine.
Aan de voorzijde van de woning zijn twee slaapkamers te vinden, waarvan één voorzien is van een wastafel en vaste kasten. Er is een royale L-vormige slaapkamer aan de achterzijde welke een grote kastenwand heeft met spiegelschuifdeuren. Deze kamer was voorheen opgesplitst in twee kamers.
De nette en volledig betegelde badkamer is voorzien van een ligbad met douche, een tweede toilet en wastafelmeubel.

Tuin
De nette voortuin is speels aangelegd met plantenborders, grind, staptegels en een kleine siervijver. De voortuin kijkt uit op een verhoogde groenstrook.
De keurig aangelegde achtertuin is gelegen op het westen, waardoor u grotendeels van de dag volop van de zont kunt genieten. De achtertuin is grotendeels betegeld en heeft een diversiteit aan planten en bloemen. Achterin de tuin is een garage en een atelier te vinden.

Kantoor/atelier
Aan de achterzijde van de achtertuin bevindt zich een ideale thuiswerkplek! Deze ruimte van circa 20 m2 is voorzien van water en elektra. De ruimte is momenteel in gebruik als atelier en afgewerkt met een keurige leistenenvloer en twee lichtkoepels. Het atelier is toegankelijk via achtertuin en tevens via de loopdeur aan de achterzijde van het atelier.

Garage
De bij de woning behorende garage is circa 16 m2 groot en voorzien van een lichtkoepel en elektra. Deze is bereikbaar middels een loopdeur vanuit de achtertuin en via de kanteldeur aan de straatkant.

Locatie
De woning is gelegen aan een doodlopende straat in de groene en kindvriendelijke woonwijk Legmeer met een eigen buurtwinkelcentrum. Op steenworpafstand is een speeltuin te vinden. De winkels en een bushalte met rechtstreekse verbindingen naar Amstelveen en Amsterdam liggen op loopafstand van de woning. Op korte afstand vindt u tevens het grote winkelcentrum Zijdelwaard. Vanaf het nabijgelegen busstation zijn er tevens verbindingen naar o.a. Aalsmeer, Hoofddorp, Haarlem, Mijdrecht, Breukelen en Alphen aan den Rijn. Daarnaast zijn diverse (basis)scholen, kinderopvang, vele sportvoorzieningen en de uitvalsweg N201 op korte afstand gelegen.

De Uithoornlijn is naar verwachting actief vanaf het jaar 2024. Er zal een halte in De Legmeer komen, hierdoor kunt u met het openbaar vervoer station Amsterdam Zuid binnen 30 minuten bereiken. Meer informatie over de Uithoornlijn vindt u op uithoornlijn.nl.

Bijzonderheden:
• Fijne gezinswoning met een werk- en/of hobbyruimte aan huis;
• Keurig onderhouden voor- en achtertuin;
• Mogelijkheid om een vierde slaapkamer te creëren;
• Het raam aan de voorzijde van de woning heeft condensvorming;
• De dakbedekking van het woonhuis is vernieuwd in 2011 en van het atelier en de garage in 2021;
• Rustig gelegen in de woonwijk Legmeer nabij diverse voorzieningen;
• In de koopovereenkomst wordt een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen.

Datum oplevering
In overleg, vanaf half augustus.

Ouderdomsclausule
Bij oudere woningen dient u er als koper rekening mee te houden dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager kunnen liggen dan bij nieuwe(re) woningen. In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen, inhoudende dat koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak niet nieuw is, dat de koper alle risico’s aanvaardt ten aanzien van de gehele bouwkundige staat en dat de koopsom daarop is afgestemd.

Asbestclausule
Het is verkoper wel bekend dat er asbesthoudende materialen in de woning aanwezig zijn, te weten: gevelplaten voor- en achterzijde. Gezien de bouwperiode is het mogelijk dat er meerdere asbesthoudende stoffen aanwezig zijn, voor zover bekend bij bewoners zijn er geen andere asbesthoudende materialen aanwezig. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen moeten speciale maatregelen worden getroffen, die staan beschreven in de Milieuwet. In de koopovereenkomst zal een asbestclausule worden opgenomen, inhoudende dat de koper verklaart dat hij hiermee bekend is en daarmee de verkoper vrijwaart van iedere aansprakelijkheid als er asbest wordt gevonden.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 415,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,547
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1970
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
117 m²
External storage space
35 m²
Plot size
176 m²
Volume in cubic meters
391 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation and mostly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired from 1998, in ownership)

Cadastral data

UITHOORN D 3546
Cadastral map
Area
176 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
48 m² (8,8 meter deep and 5,51 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.