• Sold

Kerkplein 5 4001 MX Tiel Binnenstad

Hightlighted features

  • 129 m² living area
  • 116 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 300,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 16, 2022
Date of sale
October 7, 2022
Term
3 weeks

Description

Aan een schilderachtig plantsoen met eeuwenoude bebouwing staat deze te renoveren rijksmonumentale stadswoning met voortuin aan het Kerkplein en een bescheiden gevel aan de Achterweg.

Entree met toilet, tuingerichte keuken, kamer met hogere zithoek en een berging op de begane grond.
Zitkamer met zicht op de Sint Maartenskerk en een badkamer op de eerste verdieping.
Drie slaapkamers en een bergzolder op de tweede verdieping.

Rijksmonument

Bruto-inhoud: 515 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 129 m²
Perceeloppervlak: 116 m²
(waarvan circa 46m2 gehuurde voortuin)
Bouwperiode: 18e eeuws

Hanzestad Tiel telt ruim 42.000 inwoners en kent als regiostad van de Betuwe een groot winkel- en horeca-aanbod. Daarnaast is er een bloeiend verenigingsleven. Nagenoeg voor elke sport is er een club; zelfs basketballen, rugbyen en duiken is er mogelijk. Door de ligging langs de Waal is Tiel ook bij watersportliefhebbers erg in trek. Daarnaast vormt de stad voor recreanten een uitstekende uitvalsbasis voor eindeloze wandel, fiets- en vaartochten. Vanaf het Kerkplein is het slechts 10 minuten lopen naar de jachthaven. In Tiel is een keur aan basisscholen, waaronder een vrije school, Montessorischool en ook voor voortgezet onderwijs kan je er uitstekend terecht.
Tiel is gelegen aan de autosnelweg A15 met uitstekende verbindingen met Nijmegen en Rotterdam. Er zijn twee NS-stations, waardoor ook de Randstad uitstekend bereikbaar is. De Achterweg is een straat met eenrichtingsverkeer en het Kerkplein is groen wandelgebied; de woning is ook met auto bereikbaar.

Indeling begane grond:
Aan de zijde van het Kerkplein hebben aanwonenden ontheffing om de auto voor de woning te parkeren. De voortuin leidt naar de entree. Achter de voordeur ligt de hal die toegang geeft tot de keuken aan de rechterkant, en de berging en het toilet links. Achter in de hal is een grote muurkast. De grote berging is eveneens van buiten te bereiken en biedt -naast ruimte voor de wasmachine- ook plaats voor de fietsen of gereedschap.
De keuken heeft een balkenplafond en is ingericht met een eenvoudige hoekkeuken, Door de twee 9-ruits vensters is zicht op de tuin en het schilderachtige Kerkplein. Aansluitend op het niveau van de keuken bevindt zich daarachter een aparte ruimte die toegang geeft tot de opkamer aan de zijde van de Achterweg. Deze aparte ruimte is van de keuken gescheiden door een -voor zover zichtbaar- niet dragende wand. Door verwijdering van deze wand kan er een gezellige tuingerichte woonkeuken ontstaan. Via enkele treden is de opkamer bereikbaar waar in het verleden een schouw stond. In deze opkamer zorgen de hoge 18-ruits vensters voor een zee aan licht.

Indeling eerste verdieping:
De zitkamer (boven de keuken) kijkt uit op de opkamer en is heerlijk licht. Enerzijds door de hoge ramen aan de kant van de Achterweg en anderzijds door de 9-ruits vensters aan de tuinzijde. Vanaf hier is een magnifiek uitzicht op het Kerkplein en de Sint Maartenskerk. In de zitkamer is het plafond verlaagd en uitgevoerd met schrootjes. Naast deze kamer is een gang met trapopgang en de badkamer. Deze te moderniseren ruimte is ingericht met een ligbad, douche, wastafel en toilet.

Indeling tweede verdieping:
Op deze verdieping zijn drie tweepersoons slaapkamers. Twee bevinden zich aan de zijde van het Kerkplein, waar het pand bijna twee keer zo breed is als aan de Achterweg.
In beide kamers zijn vaste kasten en boven deze slaapkamers is een bescheiden vliering. Aan die zijde van de Achterweg is een derde slaapkamer; met een op de vloer geplaatste dakkapel en een vaste kast.

Bijzonderheden:
Op hemelsbreed 300 meter van de rivier de Waal staat tegenover het gemeentehuis en nabij het theater dit unieke stadspand. Aan de zijde van het Kerkplein imposant en aan de zijde van de Achterweg bescheiden. Werkelijk alle voorzieningen liggen ‘om de hoek’, zoals het Cultureel Centrum, waarin o.m. openbare bibliotheek en muziekschool huizen.
Op loopafstand bevinden zich diverse restaurants, winkels, boetiekjes en zelfs het station is in 10 wandelminuten te bereiken. Het betreft een prachtig stadspand op nagenoeg de mooiste en historisch bijzondere locatie van Tiel. Daarom verdient het pand het om volledig te worden gemoderniseerd en verduurzaamd. De ruimte is meer dan verrassend en de mogelijkheden zijn legio. De woning is niet of nauwelijks geïsoleerd en wordt verwarmd door een Nefit Smartline HR ketel in combinatie met radiatoren. Van de woning is door de Monumentenwacht een uitgebreid inspectierapport opgemaakt dat op verzoek is in te zien. Gelet op de omstandigheid dat de huidige eigenaren/erven de woning niet hebben bewoond zal er bij de verkoop een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen.
De buitenruimte betreft een voortuin, die door de eigenaar jarenlang voor € 223,00 per jaar is gehuurd van de gemeente Tiel. De gemeente heeft aangegeven dat het mogelijk is om de tuin te kopen voor een schappelijk bedrag. Meer info via ons kantoor.
Zoekt u een pand waar de handen uit de mouwen moeten om een droomhuis op een droomplek te realiseren, kom dan kijken.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 300,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,326
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1750
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations), renovation project, listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles
Quality marks
Bouwkundige keuring

Surface areas and volume

Areas
Living area
129 m²
Other space inside the building
9 m²
Plot size
116 m²
Volume in cubic meters
515 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight and passive ventilation system

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Smartline basic (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

TIEL E 3844
Cadastral map
Area
70 m²
Ownership situation
Full ownership
TIEL E 4456
Area
46 m² (part of parcel)
Ownership situation
See deed

Exterior space

Location
Alongside park, alongside a quiet road, sheltered location and in center
Garden
Front garden
Front garden
46 m² (5,75 meter deep and 8 meter broad)
Garden location
Located at the south

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity and running water
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

A funda user
Kerkplein 5
9.5
I would recommend this agent.
Bij eerste kennismaking al viel direct de deskundigheid, interesse en betrokkenheid op. Er is doelgericht gewerkt en goed gecommuniceerd. Ontvankelijk ook voor wensen, vragen en onze gedachten over aanpak en voortgang van het proces. Makkelijk in het contact met heldere communicatielijnen. Voor ons een verademing in makelaarsland.
Expertise
10
Knowledge of the local market
9
Price / quality
9
Service and guidance
10
Reaction of Bijzonder Wonen Makelaardij | Baerz & Co.
Fijn dat wij voor jullie een verademing in makelaarsland mochten zijn. Het was een mooi traject en willen u en uw zus hartelijk danken voor de plezierige contacten.

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.