Past Woutersstraat 5 6017 BV Thorn

  • Sold
€ 280,000 k.k.

Description

In het 'Witte stadje' Thorn ligt deze fraaie vrijstaande woning gebouwd omstreeks 1958 met vrijstaande garage (ca. 1968). De woning beschikt aan de achterzijde over een royale uitbouw met zolder.
De woning is voorzien van charmante glas-in-loodramen en is uitgerust met rolluiken. De woning kan nog geheel naar eigen smaak gerenoveerd worden.

Indeling:
Kelder:
De kelder is respectievelijk 8 m². Te bereiken via vaste trap vanuit de hal en ideaal als opslagruimte.

Begane grond:
Via de voordeur aan de voorzijde van de woning betreedt u de entree. De entree met meterkast en houten trap naar de eerste verdieping geeft toegang tot de woonkamer en de kelder.
De woonkamer is heerlijk ruim en licht en is voorzien van een eiken visgraatparketvloer en sierschouw. In de woonkamer is ruim voldoende plek voor het plaatsen van een zithoek en eethoek. Vervolgens komt u in de tussenhal met lichte tegelvloer en tuindeur. Tevens is hier het apart toilet gesitueerd voorzien van een staand toilet. De royale keuken heeft een L-vormige hoekopstelling met koelkast, oven, gasfornuis en afzuigkap. Ook hier is plek voor het plaatsen van een eethoek. Vanuit de keuken is middels een vlizotrap de zolder te bereiken. Deze ruimte is ideaal als opbergruimte. Tevens is hier de CV-ketel (bj. 2010, in 2022 onderhouden) gesitueerd.

Eerste verdieping:
Via de trap in de hal bereikt u de overloop. De overloop is voorzien van vloerbedekking en zorgt voor de verdeling tussen 3 slaapkamers en de badkamer. Tevens bereikt u via een mangat vanuit de overloop de vliering. De slaapkamers zijn circa 13 m², 11 m² en 8 m² groot en zijn voorzien van vloerbedekking. Bovendien zijn de overloop en twee slaapkamers uitgerust met muurkasten. De badkamer is betegeld en beschikt over een zitbad en wastafel.

Zolder:
Middels een mangat is de vliering te bereiken. Deze beschikt niet over vloerafwerking en wordt momenteel niet gebruikt. Deze ruimte leent zich tot het creëren van een bergruimte.

Tuin:
De voortuin van de woning is ingericht met boompjes en beplanting. Rechts naast de woning ligt de oprit welke leidt tot de vrijstaande garage en de vrije achterom naar de achtertuin. De garage is enkelsteens gemetseld en voorziet in openslaande houten deuren. Het plat dak is naar schatting 15 jaar geleden vernieuwd. De achtertuin is gelegen op het Westen en is voorzien van een gazon en beplanting. Tevens is er een houten tuinhuis aanwezig voor het opbergen van uw tuingereedschap.

Ligging:
Thorn behoort tot de plattelandsgemeente Maasgouw, die in 2007 is ontstaan na een fusie. Thorn (in het Limburgs Thoear), staat bekend als 'Witte Stadje' en is een van de parels van Limburg. Het stadje staat bekend om de witgeschilderde huizen, monumentale panden en authentieke geplaveide straatjes. Het beschikt over een prachtige abdijkerk en net buiten Thorn ligt de Kapel onder de Linden met Barok interieur. De omgeving is werkelijk prachtig. Rondom het witte stadje ligt onder andere natuurgebied de Koningssteen met gallowayrunderen en konikpaarden. Tevens is Thorn gelegen aan de Maasplassen en Rivierpark Maasvallei. Aan recreatie- en watersportmogelijkheden geen gebrek. Er zijn diverse fietsroutes, wandelrouters en tevens zijn er rondvaarten door het prachtige Maasplassen-gebied en de Grensmaas mogelijk. Een uitstap naar België behoort tevens tot de mogelijkheden. Bovendien is er een actief verenigingsleven, bestaande uit onder andere harmonieorkesten, schutterijen en sportverenigingen.
Thorn voorziet in de dagelijkse voorzieningen zoals een basisschool, supermarkt, bakker, slager kapper, etc.. Voor uitgebreide voorzieningen kan men in steden zoals Weert of Roermond te recht. Deze zijn zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 280,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,353
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1958
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
119 m²
Other space inside the building
8 m²
External storage space
22 m²
Plot size
397 m²
Volume in cubic meters
517 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Hipbath
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Optical fibre and rolldown shutters

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Daalderop (gas-fired combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

THORN A 2754
Cadastral map
Area
397 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden and front garden
Back garden
96 m² (8 meter deep and 12 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property