Zandheuvel (Bouwnr. 11) 7064 GD Silvolde

  • Sold
€ 323,000 v.o.n.
Part of project Rivierduinen, Silvolde

Description

Zandheuvel 11 te Silvolde

Indeling appartementen Etage:
Entree; hal die toegang geeft tot slaapkamer één van circa 13 m2, slaapkamer twee van circa 7 m2, het toilet en de luxe
badkamer met wastafel, douche en (optioneel) ligbad. De royale woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van circa 41 m2. De berging met opstelling voor de wasmachine/droger wordt via de keuken bereikt. Een schuifpui geeft toegang tot de overdekte loggia van circa 7 m2, gericht op het zuiden. Kenmerkend van de appartementen zijn de fraaie verdiepingshoge ramen die naast veel lichtinval een prachtige uitkijk bieden over de nieuwe rivierduin

3 unieke punten, als koper wordt u mede eigenaar van de:
- Gemeenschappelijke tuin (tuin,moestuin en kas).
- Hal 11 (gemeenschappelijke werkruimte).
- Het zonneplan met 590 zonnepanelen.

Gemeenschappelijke tuin:
Een prachtige rivierduin met alle ruimte voor flora en fauna zorgt voor een gezonde woon en leefomgeving. Met het ontwerp en inrichting van de nieuwe rivierduin krijgen niet alleen de bewoners een fraaie woonomgeving, maar heeft Silvolde een stuk rivierduin weer terug. Binnen de rivierduin wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plant- en boomsoorten die origineel op deze gronden en klimaat voorkomen. Planten die van nature in de Oude IJsselstreek staan. Bedenk dat deze planten en bomen eeuwen geleden hier terecht kwamen zonder de hulp van mensen en zich hebben aangepast aan ons klimaat. Deze planten dienen hierdoor als basis voor het ontwerp van de rivierduin, een plek waar men graag komt en geniet van de natuurlijke omgeving. De huizen staan hier te gast, met de voeten in het groen. Bij Rivierduinen is in basis vanuit het landschap gewerkt door verschillende planten met elkaar te combineren en te positioneren. Zo is er een bijzonder geheel ontstaan dat klimaat- en biodiversiteitbestendig is. Waar mens en dier kunnen genieten van elk seizoen. Binnen Rivierduinen hebben we rekening gehouden met de standplaats, grondsoort, vorm, hoogtes, bloeikleuren én natuurlijk de bloeitijden.De rivierduin wordt voor de bewoners aangelegd en de eerste twee jaar onderhouden. We betrekken hierbij uiteraard de bewoners die actief mee willen doen met het onderhoud. Zo leren de bewoners te genieten van hun rivierduin en dragen we op een natuurlijke manier de zorg over aan de bewoners.

Hal11:
In Rivierduinen woont u met elkaar. Daarom komt er voor de bewoners van Rivierduinen een gemeenschappelijke ruimte: HAL 11. De nieuwe functie van HAL 11 is een overdekte en deels afgesloten buitenruimte en werkplaats, nabij de groentetuin. Hier kan gereedschap worden opgeslagen voor het bewerken van de tuin en een kopje koffie worden gepakt nadat de ingrediënten uit de eigen naastgelegen moestuin zijn geoogst. Uw fiets of gereedschap repareren kan hier ook. In het middelste, rustige deel is een individuele oefenruimte voor bijvoorbeeld muziek, of het maken van een schilderij. Onder de overkapte buitenruimte staan picknicktafels en is er ruimte voor een gesprek met de naobers.

Zonneplan:
Als koper van een woning in het plan wordt u voor een gelijkwaardig deel eigenaar van de 590 PV panelen welke verspreid over de daken van het project.

Leef, woon en geniet:
Rivierduinen wordt geen ‘gewone’ wijk. Al was het maar omdat een deel van de oude rivierduin wordt teruggegeven aan
het dorp. Rivierduinen wordt een toekomstbestendige buurt met duurzame woningen, een gemeenschappelijke buitenruimte, een kas en een moestuin. Het hart van Rivierduinen is dus voor de bewoners, hier ontmoet je elkaar en spelen de (klein)kinderen vrij in de natuur. De buitenrand van Rivierduinen krijgt een meer gesloten karakter mee door beplanting en bomen. Auto’s worden op deze manier buiten het zicht gehouden.

Duurzame omgeving:
In Rivierduinen sluit straks de bebouwing aan op de natuurlijke omgeving. Faunavoorzieningen als groene daken en passende beplanting in de buitenruimte maken het hier mogelijk om soorten die onder druk staan een thuis te geven. In Rivierduinen wordt de biodiversiteit gericht gestimuleerd. De rivierduinen die hier van oorsprong liepen worden weer hersteld, waardoor de oorspronkelijke flora en fauna terugkeren. Rivierduinen wordt een voorbeeld waar wonen en
natuurherstel perfect samengaan.

Op energiegebied worden de woningen met de zogenaamde BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normering gebouwd. Op de nieuwe daken wordt een zonneproject gerealiseerd met circa 600 PV-panelen. En bij een hevige regenbui staan straten niet meteen blank, maar vindt het regenwater direct zijn weg naar de bodem door de speciale waterdoorlaatbare verhardingen en wadies. We kunnen dan ook trots melden dat Rivierduinen in Silvolde het NL Greenlabel A heeft ontvangen!

Locatie en bereikbaarheid:
In het hart van de Oude IJsselstreek ligt het goed bereikbare dorpje Silvolde. Wie er eenmaal woont, zal er niet zo snel meer weggaan. Hier vindt u alles wat u dagelijks nodig heeft… en nog veel meer. Van mooie winkels tot uitstekende horecagelegenheden, een rijk verenigingsleven en goede scholen. Prettig!

In Rivierduinen woont u op een zeer centrale plek, u bent zo in Doetinchem, Aalten, Bocholt of Emmerik. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de N317 of de A18. Arnhem centrum is te bereiken in 45 minuten via de A12. Wilt u met de trein, dan kunt u bij station Terborg opstappen. Dit station is in 10 minuten met de fiets te bereiken vanaf uw nieuwe woning in Rivierduinen.

Het project in een notendop:
De nieuwbouwlocatie betreft een inbreidingslocatie tegen de kern van het dorp. tussen de Prins Bernardstraat en de Berkenlaan. Met de nieuwste bouwmethodieken worden de woningen in prefab houtskeletbouw (en deels circulair) gerealiseerd. Naast prachtige woningen wordt middels een natuurinclusieve benadering de oorspronkelijke rivierduin waarop Silvolde is gebouwd, weer tot leven gebracht. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en circulariteit zijn in dit project geen loze woorden.

Aan de noordkant van Silvolde, tegen de kern van het dorp, bevindt zich het terrein van de voormalige buizenfabriek. Er is initiatief genomen om dit terrein te transformeren tot een prettige en groene woonomgeving. Een woonomgeving waarin duurzaamheid en betaalbaarheid het uitgangspunt zijn. De woonconcepten zijn modulair, circulair en energiezuinig.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Daar waar mogelijk worden bouwmaterialen die vrijkomen uit de sloop van de fabriek hergebruikt, maar delen van het bestaande fabriekscomplex kunnen ook buiten het plan een tweede leven vinden. Nieuwe woningen worden circulair gebouwd: ze zijn herbruikbaar en waar mogelijk van bio-based materialen gemaakt.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 323,000 vrij op naam
Asking price per m²
€ 4,038
Status
Sold

Construction

Type apartment
Galleried apartment (apartment)
Building type
New property
Year of construction
2022
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
80 m²
External storage space
6 m²
Volume in cubic meters
260 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Number of stories
1 story
Located at
2nd floor
Facilities
Solar panels

Energy

Energy label
A+++ What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating and heat pump
Hot water
Central facility

Exterior space

Location
Unobstructed surrounding view
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation and completely insulated

Garage

Type of garage
Parking place

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking