• Sold

1e Pijnackerstraat 38 G. 3036 GJ Rotterdam Oude Noorden

Hightlighted features

  • 107 m² living area
  • 3 bedrooms
Map
€ 525,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 1, 2022
Date of sale
October 20, 2022
Term
2 weeks

Description

Wonen in project Noorderlicht Lofts is wonen in een voormalig schoolgebouw met de sfeer van voorheen maar het comfort van nu.

Alle 12 appartementen zijn uniek, beschikken over een tuin, groot balkon of een geweldig dakterras. Ze zijn gasloos, beschikken over een eigen warmtepomp, zijn voorzien van vloerverwarming, geheel v.v. van dubbel glas en goede isolatie. Alle appartementen hebben een A++ of A+++ label en worden turn-key opgeleverd met glad gestucte wanden, een complete keuken en badkamer.

Het prachtige gebouw wordt omringt door een fijne gemeenschappelijke tuin, er worden fietsenstallingen gerealiseerd en in de onderbouw bevindt zich voor elk appartement een eigen berging.

Type Raephorst - W9
Misschien toch wel het allermooiste appartement is type Raephorst...... Heerlijk licht appartement met ruim 107 m2 gebruiksoppervlakte wonen, zeer hoge plafonds en prachtige hoge ramen. De imposante hal biedt toegang tot de waskast met ook de warmtepomp en boiler, separaat toilet, ruime slaap-/werkkamer, een luxe badkamer met een ligbad, een royale inloopdouche en wastafelmeubel. Tevens is er in de hal meer dan voldoende ruimte voor je garderobe en een uitgebreide meterkast.

Royale woonkamer met open keuken met een ruim 4 meter hoog plafond en een moderne keukeninrichting met ondermeer een inductiekookplaat, afzuiging in het blad, combioven, vaatwasser en een koelkast. Vanuit de woonkamer is er middels een houten trap toegang tot een fantastisch dakterras van bijna 40 m2. Voor een optimaal gebruik van de ruimte is er een entresol gerealiseerd met een 2 ruime slaapkamers en een 2e badkamer met een inloopdouche, 2e toilet en wastafelmeubel.

Parkeren
Mocht een parkeerplaats wenselijk zijn dan kunt u contact met de gemeente om een parkeerplaats te huren in parkeergarage Benthuizerstraat aan de Bloklandstraat 154.

Een rijke historie
Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, verwijst in dit geval niet naar het groene feeërieke lichtschouwspel dat zo kenmerkend is voor de streken rond de noordpool. Alhoewel het een mooie verwijzing zou kunnen zijn naar het groene, duurzame karakter en de fraaie architectuur van dit gebouw, is de naam ontleend aan de vroegere bestemming. Rond 1911 werd het gebouw als openbare school met 12 lokalen voor lager onderwijs gebouwd in de volkswijk het Oude Noorden. De school droeg de naam “het Noorderlicht” maar stond in de volksmond ook bekend als “de Pijnackerschool”. Zoals te doen gebruikelijk in die tijd werden dergelijke scholen gebouwd in binnenterreinen van de omringende woningen. De reden hiervoor was dat een binnenterrein de school voorzag van een rustige buitenruimte en leeromgeving en daarnaast was de aankoop van deze grond simpelweg goedkoper. Een aantal jaren geleden is het gebruik als school beëindigd en heeft het gebouw meerdere tijdelijke bestemmingen gekend. Het bijzondere is dat nagenoeg alle voor een school uit de vroege twintigste eeuw zo kenmerkende authentieke details behouden zijn gebleven, tot en met de schoolbel in het trappenhuis aan toe. Toen de school door de gemeente Rotterdam werd verkocht met als doel een woonbestemming, is bij de ontwikkeling naar wonen een uiterst subtiele combinatie gezocht tussen de oude details en moderne duurzame woningen. Het resultaat is een project met ongekend karakteristieke doch moderne en duurzame woningen met veel buitenruimte in groene stadse oase.

De wijk - Het Oude Noorden
In Noord, daar moet je wezen. Deze uitgestrekte lappendeken van een stadsdeel barst van de wijken en buurten met ieder een eigen verrukkelijk karakter. Rotterdam Noord is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt, zoals dat in zoveel steden gebeurt, maar zonder zijn ouderwetse glans te verliezen. Oude en nieuwe Noorderlingen, gezinnen en studenten, jongeren en ouderen en mensen uit talloze culturen leven hier vredig naast elkaar en dat brengt een sfeer met zich mee zoals nergens anders in de stad. Noord is mondain en rauw tegelijk. Een potpourri aan stijlen en smaken.

Het oude Noorden met als bruisende smeltkroes de Zwart Janstraat, het volkse Noordplein en de levendige Bergweg wordt begrenst door de statige Noordsingel, de Rotte, Bergpolder en het Noorderkanaal met haar vele woonboten. Oude bruine kroegen, hippe concept stores, toko’s, ambachtelijke winkels en toffe koffiezaakjes zijn overal te vinden.

Het Oude Noorden was jarenlang rauw, te rauw, maar door een snelle reeks aan stadsontwikkelingsprojecten – sommigen zorgvuldig gecalculeerd, anderen spontaan vanuit bewoners – trekt de wijk meer mensen van buitenaf. De Hofbogen zijn daarvan wel het meest bekende voorbeeld. Deze oude, verhoogde, kilometerslange spoorlijn, dwars door noord, verstopt onder het spoor talloze nieuwe winkels, speciaalzaken en horeca. De komende jaren wordt het dak waaronder deze zaakjes schuilen, omgetoverd tot een kilometerslang stadspark. De Noordsingel herbergt een van Rotterdamse meest beruchte gevangenissen, een prachtig neoclassicistisch pand, inmiddels moderne stadswoningen. In beide gevallen wordt voldaan aan de behoeften van de moderne tijd, maar zonder de oude glorie teniet te doen.

Noord is niet langer ‘die plek achter Centraal Station’ waar de stad weinig oog voor had. Noord is Noord met een uniek patina. Een trotse habitat voor Rotterdamse vogels van verschillend pluimage, sjiek en volks, jong en oud, dwars door elkaar, met een fijne, eindeloze energie en tegelijkertijd uitgestrekte bakens van rust. Kortom: Noord, daar moet je wezen!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 525,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,907
Status
Sold

Construction

Type apartment
Upstairs apartment (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1911
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
107 m²
Other space inside the building
3 m²
Exterior space attached to the building
38 m²
External storage space
2 m²
Volume in cubic meters
498 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories
Located at
3rd floor
Facilities
Balanced ventilation system and mechanical ventilation

Energy

Energy label
A++ What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating and heat pump
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

ROTTERDAM W 6214
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Sheltered location and in residential district
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Storage box

Parking

Type of parking facilities
Paid parking

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
No
Annual meeting
No
Periodic contribution
No
Reserve fund present
No
Maintenance plan
No
Building insurance
No

Involved real estate agents

NVM selling agent

Baljon makelaars

Call 010-4223000

NVM buying agent

Von Poll Real Estate

Call 020-2159988

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.