• Sold

Visserweert 40 6116 AM Roosteren Illikhoven en Visserweert

Hightlighted features

  • 105 m² living area
  • 450 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map
€ 375,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 17, 2022
Date of sale
September 21, 2022
Term
4 months

Description

Deze charmante woning, anno omstreeks 1860, gelegen in het gehuchtje Visserweert is volledig gerenoveerd(2018-2020) en voorziet u in alle comfort. De woning beschikt onder andere over 2 ruime slaapkamers, nette badkamer, keuken en een sfeervolle woonkamer met parketvloer en vloerverwarming. Het geheel is in de loop der jaren grondig gerenoveerd en beschikt over een stalen dakconstructie en vernieuwde binnenmuren. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De woning is deels uitgerust met nieuwe kunststof kozijnen en is volledig voorzien van dubbele beglazing. Daarnaast is er dak-, muur-, vloerisolatie aanwezig. Tevens is er een nieuwe C.V.-ketel geplaatst in 2021. Dit resulteert dan ook in een B-energielabel.

Indeling:
Begane grond:
Via het charmante straatje Visserweert komt u binnen in de fraaie entree met meterkast. Deze geeft toegang tot de woonkamer. De sfeervolle woonkamer heeft een open indeling en beschikt over parketvloer met vloerverwarming. Aan de voorzijde van de woning zitten nog drie houten kozijnen met dubbele beglazing. De muren en plafonds zijn voorzien van stucwerk en zijn geschilderd in witte kleurstellingen. In de woonkamer bevindt zich tevens de houten trap naar de verdieping. De open keuken beschikt over een keukenblok in hoekopstelling, voorzien van diverse inbouwapparaturen: inductie kookplaat met afzuiging, oven, koelkast, vriezer en vaatwasser. Het geheel is afgewerkt met donkergroene wandtegels en vloertegels. Tegenover de keuken bieden twee landelijke deuren toegang tot de bijkeuken met witgoedaansluitingen en CV-opstelling(2021) en het ruime apart toilet. De ruimtes zijn voorzien van een donkere tegelvloer en blauwe wandtegeltjes. Het apart toilet is voorzien van een zwevend toilet en wastafelmeubel in landelijke stijl. De openslaande tuindeuren geven toegang tot de achtertuin.

Verdieping:
De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. De overloop en slaapkamers zijn uitgerust met parketvloer en de muren en plafonds zijn voorzien van stucwerk en geschilderd in witte kleurstellingen. De plafonds zijn afgewerkt tot aan de nok wat de slaapkamers ruimtelijk maken. De slaapkamer aan de achterzijde is tevens voorzien van muurkasten. De slaapkamer aan de voorzijde heeft uitzicht op de Maas. De nette badkamer is gerealiseerd in een voormalige slaapkamer en beschikt over een zwevend toilet, inloopdouche met glazen wand, wastafelmeubel in landelijke stijl, muurkasten. Het geheel is afgewerkt met een donkere tegelvloer en witte wandtegels.

Buitenruimte:
Om de hoek biedt een openbare parkeerplaats diverse parkeervakken. Tevens bestaat er een mogelijkheid om op eigen perceel parkeergelegenheid te realiseren. De tuin is aangelegd met een vijver, houten tuinhuis, gazon en diversiteit in bomen en beplanting. Op slechts enkele meters is de Maas gelegen, een prachtig plaatje natuur, hetgeen voor rust en ontspanning kan zorgen.

Bijzonderheden:
- De woning is gerenoveerd en gemoderniseerd omstreeks 2018-2020.
- Karakteristieke elementen aanwezig: muurtekeningen in vorm van tegeltjes.
- De woning is gedeeltelijk voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en een deels van houten kozijnen met
dubbel glas.
- Het dak is volledig gerenoveerd(ca 10 jaar geleden) en is voorzien van stalen constructie en geïsoleerde platen met
pannen.
- Dak-, muur-, vloerisolatie en vloerverwarming(begane grond) aanwezig.
- C.V.-ketel van 2021.
- Mogelijkheid realiseren parkeerplaats op eigen perceel.
- In juni 2021 is er wateroverlast(hoog water) geweest in Limburg. Echter is Visserweert niet overstroomd.
Zie meer info: Grensmaasproject: Visserweert is aangeduid als beschermd dorpsgezicht.

Ligging:
Roosteren is een kerkdorp in de provincie Limburg, in de gemeente Echt-Susteren. Het dorp ligt aan de Maas, tegenover het Belgische stadje Maaseik. Roosteren is een kleine, maar complete woonplaats met alle voorzieningen op loopafstand, pittoreske buurten en veel groen. ook is het Roosterborch Castle te bezoeken. De inwoners van Roosteren zijn divers: je vindt er veel kinderen die in het dorp naar de basisschool gaan, maar ook voldoende 65+-ers die van de omgeving en hun oude dag genieten. Het voortgezet onderwijs is te vinden in Sittard, Echt of Maaseik, welke eenvoudig per auto of openbaar vervoer is te bereiken. De bereikbaarheid met de auto is goed. Binnen enkele minuten is de A2 te bereiken en ook de A73 biedt een goede bereikbaarheid naar steden zoals Venlo. Aan de andere zijde van de Maas ligt België. Het stadje Maaseik is dan ook op relatief korte afstand(4km) te bereiken en biedt een divers winkelaanbod.

Visserweert is een gehucht aan de Maas en verwijst naar de geschiedenis van een 'weerde' in de Maas, bewoond door vissers. Visserweert heeft een rijke historie en beschikt over charmante woningen en idyllische straatjes. Hedendaags wonen in Visserweert ca 30 inwoners en is het een beschermd dorpsgezicht. Van ca 2016-2018 heeft men de oude Maasarm ten oosten van het gehucht geopend, in het kader van het Grensmaasproject. Zodoende wordt bij hoogwater het gehucht omsloten door het Maaswater, zoals dat vroeger het geval was. Visserweert is circa 120 dagen per jaar een 'eilandje in de Maas'. Een forse stroomgeulverbreding ter hoogte van Illikhoven en de aanleg van een nevengeul langs Visserweert ten oosten van het dorp zijn de belangrijkste ingrediënten van de uitvoering van het Grensmaasproject in Visserweert. Door de verlaging van de oevers aan weerszijden van de geul ontwikkelt zich een natuurlijk rivierlandschap. Visserweert en Illikhoven zijn in 2016 met elkaar verbonden door een hoogwaterbrug. Die brug levert een van de mooiste Maaspanorama’s in Zuid-Limburg op. Beide dorpen worden inmiddels omzoomd door nieuwe natuur.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 375,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,571
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property (dyke house)
Building type
Resale property
Year of construction
1860
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
105 m²
External storage space
9 m²
Plot size
450 m²
Volume in cubic meters
366 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2021

Cadastral data

ROOSTEREN F 466
Cadastral map
Area
450 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Rural
Garden
Back garden and side garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.