Ringdijk 1 2441 ZA Nieuwveen

  • Sold
€ 895,000 k.k.

Description

Ringdijk 1, 2441 ZA NIEUWVEEN

Volg ook onze live stream op Instagram op 24 maart a.s. om 11.30 uur

Bekijk de woning alvast van binnen via deze virtuele tour (kopieer deze link en plak in een ander browser):

Voormalige watermolen op een prachtige, unieke locatie met aan alle kanten vrij, weids uitzicht!

- Gelegen op een perceel van maar liefst ca. 2.800 m2
- Riante tuin met echt aan alle kanten vrij uitzicht
- Voorzien van 12 zonnepanelen
- Ruim bijgebouw/atelier/studeerkamer, voor diverse doeleinden te gebruiken
- Glasvezelkabel aanwezig
- Gedeelde zwemsteiger aan De Amstel

Dit is nou zo’n plek en woning die echt met geen pen te beschrijven is. Je moet deze woning én plek met eigen ogen komen bewonderen! Toch gaan we ons best doen..
In het buitengebied aan de rivier De Amstel tussen Vrouwenakker en Nieuwveen in de gemeente Nieuwkoop staat deze historische, voormalige watermolen. Het centrum van Nieuwveen, Uithoorn en Aalsmeer liggen op korte afstand en beschikken over diverse openbare voorzieningen zoals scholen, winkels en restaurants. De grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag en ook Schiphol zijn met ca. 30-50 autominuten te bereiken. Recreëren kunt u in de omgeving naar hartenlust en in diverse vormen: fietsen, varen en wandelen in mooie natuurgebieden of een balletje slaan op de golf- en countryclub Liemeer.

De met riet gedekte molen ligt midden in het Groene Hart te midden van een adembenemend polderlandschap met grasland en uitzicht over de weilanden. In dit bijzondere object kunt u optimaal genieten van het weidse uitzicht en van uw privacy! Via een smalle toegangsweg bereikt u de bij de woning behorende parkeerplaats voor 3 of 4 auto’s. Vervolgens legt u het laatste stukje naar de molen te voet af. Wie landelijk wil wonen, zit hier dus helemaal goed!
Rond 1924 kwam er een elektrisch gemaal in de Zevenhovense polder en werden de molens van de Zouthuissluisgang verkocht aan de oud-molenaars. De molens werden afgetopt (wieken eraf) en tot woningen verbouwd. Beide molens aan de Zouthuissluisgang worden nog steeds bewoond.
Vooruitlopend op uw vrijblijvende bezichtiging geven wij u alvast een korte omschrijving van de indeling van de woning:

Begane grond:
Entree met garderobe, toilet en een aparte ruimte met wasmachine- en drogeraansluiting. Via een opstapje en een boerendeur in 2 delen, stapt u de ruime, sfeervolle woonkamer in. Vooral de kachel, houten vloer en houten balken aan het plafond dragen bij aan een knusse, landelijke sfeer.
Aansluitend aan de woonkamer, is er de aangebouwde serre, nu in gebruik als lounge gedeelte/zitkamer. Via de openslaande deuren in de woonkamer is ook één van de drie terrassen toegankelijk.
Vanuit de woonkamer bereikt u ook de woonkeuken met ruimte voor een gezellige eethoek. De woonkeuken beschikt over diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, combi-oven, 4-pits kookplaat en een afzuigkap.
Door de vele ramen in de diverse vertrekken komt er van zes kanten licht binnen en geniet u van het vrije uitzicht rondom en van de nooit vervelende, Nederlandse wolkenluchten.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is bereikbaar via een open, houten trap. Vanuit de overloop kunt u naar drie slaapkamers en de badkamer. De badkamer beschikt over een zeer fraaie muurschildering (fresco), een douche, bad, dubbele wastafel en toilet. In de drie slaapkamers komen ook de plafondbalken prominent naar voren. Ze zijn ook alle 3 voorzien van dakramen en vliegenhorren.

Kelder:
In de woonkamer bevindt zich de deur naar de kelder, ideaal als extra bergruimte voor proviand etc.

Tuin:
De riante tuin is echt een verhaal op zich: voor de molen vindt u een heerlijk tuinhuis/studeerkamer, momenteel in gebruik als werkruimte. Dankzij de aanwezige elektra en verwarming een comfortabel onderkomen. Uitdaging daarbij is om niet te veel afgeleid te worden door de natuur buiten. Doordat er verwarming en isolatie aanwezig is, is deze ruimte meegenomen in de totale woonoppervlakte.

Ook is er op dit moment een kippenhok voor de dagelijkse verse eieren. Ook aan deze zijde liggen de zonnepanelen strategisch, verdekt opgesteld zodat deze niet het aanzicht van de woning of het uitzicht verstoren. De zonnepanelen leveren overigens voldoende stroom voor het huidige huishouden. Jaarlijks kan de eigenaar een kleine teruggave tegemoet zien.

Aan de andere kant van de molen is het uitgestrekte gazon met een trampoline, diverse fruitbomen en een zeer riant bijgebouw (voorheen atelier). Thans in gebruik als tuinberging/ontspanningsruimte maar voor vele doeleinden te gebruiken!

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere plek én deze bijzondere molen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen ! Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging. U bent van harte welkom, wij leiden u met plezier rond.

Van de verkopers:
Wat gaan we het hier missen! Deze plek, midden in de Randstad en toch zó in de natuur. De hazen die rondrennen over de velden en in de tuin, de lammetjes in het voorjaar en de roep van de grutto’s, de koeien in het weiland, buiten zitten met een wijntje in de zon of bij de vuurkorf als het koud is, zwemmen in de Amstel (bijna) voor de deur. Maar boven alles dit huis, deze oude molen. Een rond huis met aan alle kanten licht en uitzicht, altijd voelt het hier als thuis, als gezellig. Door de ronde vorm en de historische uitstraling heeft het een hele fijne sfeer, maar daarbij is er het comfort van nu. In 2011 hebben we aan de woonkamer een serre gebouwd. Lekker om je even terug te trekken, maar met de deuren open hoor je er gewoon bij.
We hebben hier ruim 30 jaar gewoond en het hele huis en de tuin in de loop van de jaren opgeknapt en verbeterd. Met het ouder worden trekt nu toch de stad. Die nieuwe stap zetten we met vreugde, maar deze plek blijft voor altijd in ons hart.

Disclaimer
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie minimaal 10% van de koopsom. Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Drieman Garantiemakelaars Nieuwkoop opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Alle genoemde maten zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 895,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,967
Status
Sold

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property (windmill/watermill)
Building type
Resale property
Year of construction
1822
Specific
Partly furnished with carpets and curtains and monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
150 m²
External storage space
73 m²
Plot size
2,845 m²
Volume in cubic meters
590 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Alarm installation, skylight, optical fibre, passive ventilation system, flue and solar panels

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation and mostly double glazed
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired combination boiler from 2019, in ownership)

Cadastral data

NIEUWVEEN A 124
Cadastral map
Area
2.000 m²
Ownership situation
Full ownership
NIEUWVEEN A 1674
Area
760 m²
Ownership situation
Full ownership
NIEUWVEEN A 2737
Area
85 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, surrounded by garden, front garden and side garden
Back garden
2.856 m² (42 meter deep and 68 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property