• Sold

Rozeboom 32 1541 RK Koog aan de Zaan Westerkoog

Hightlighted features

  • 145 m² living area
  • 260 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 650,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 6, 2022
Date of sale
June 1, 2022
Term
3 weeks

Description

Deze heerlijk ruime en lichte eengezinswoning aan de Rozeboom in Koog aan de Zaan heeft gezinnen met opgroeiende kinderen enorm veel te bieden. Wie het volle potentieel van de inpandige garage ziet, krijgt al snel inspiratie voor een salon, studio of praktijk. Met een eigen ingang en ruimte voor twee auto's op de oprit. Denken we echter aan een 'gewone' thuiswerkplek, kom dan maar eens verder kijken...

Want wie goed kijkt, ziet dat overal in deze woning voor hoogte is gekozen. Voor licht, lucht en ultieme verbinding tussen binnen en buiten. Natuurlijk, dit levert veel vierkante meters woonplezier op. De drie slaapkamers benutten ieder een eigen stukje van de bovenste etage, met een vide waar kasten kunnen staan, of een bed, misschien een bureau... Kibbelen om de mooiste kamer hoeft niet, want alledrie de slaapkamers hebben zo'n vide. Daarnaast voeren ze ook alledrie naar een balkon, aan de achterkant op het zuiden. Dit balkon ligt boven de fraai aangelegde tuin, die grenst aan het water. De zuidligging strekt zich over de hele breedte van deze dwarskap uit, het zou zonde zijn geen gebruik te maken van de zon als element. Geen zorgen, er liggen al zonnepanelen op de zuidelijke dakhelling. Een belangrijke asset in barre brandstoftijden, want de zon schijnt gratis en voor niks!

Bij deze woning hebben alle vertrekken, behalve de fijne badkamer met ligbad en separate douche, contact met de buitenruimtes voor en achter. De keuken kijkt uit over het hofje. Modern huishoudgemak is in een praktische hoek opgesteld. Aansluitend de eetkamer, met een vrijwel glazen gevel en schuifpui naar het beschutte zonneterras. De living is een oase van glas, met volledige nokhoogte en een vide. Hier en vanaf die extra leefplek in de lucht kijk je uit over de fantastische tuin, waar zon- en schaduwrijke plekjes afgewisseld worden met volwassen groeiers en bloeiers.

Indeling:
Begane grond: brede oprit (twee auto's) en inpandige garage met betonvloer, spoelplaats en aansluitingen wasmachine en -droger. Kanteldeur, loopdeur en binnendoor.
Overkapt entree woning. Hal met plavuizenvloer. Meterkast. Fris betegelde toiletruimte met keramieken duoblok met fontein. Geschakelde woonkamer met fraaie houten vloerdelen, met V-groef gelegd. Lichte living met volledige nokhoogte. Eveneens tuingerichte eetkamer. Vrijwel geheel glazen gevel met schuifpui naar zonneterras en achtertuin op het zuiden.
Aansluitend keuken met plavuizen vloer. Werkblad in hoekopstelling, met dubbele spoelbak met eengreeps mengkraan. RVS elementen. Ingebouwde inductiekookplaat met wasemkap, combi-oven/ magnetron, koelkast en vaatwasser. Trap naar aan weerszijden geopende omloop op vide.
Eerste verdieping: tweede (gesloten) overloop. 3 Slaapkamers (allemaal >14 m2 en met toegang tot de balkon aan de voor- en achterzijde), elk is voorzien van een vaste trap naar vide met berg- of verblijfsruimte. Geheel betegelde badkamer met ligbad, separate inloopdouche, luxe wastafelmeubel en tweede toilet (wandcloset).
Tweede verdieping: overloop. Opstelling CV-installatie, mechanische ventilatie en omvormer zonnepanelen.

Woonwijk Westerkoog is al vanaf de oplevering rond de jaren tachtig populair, vooral onder gezinnen met opgroeiende kinderen. Door de woonerven aan elkaar te verbinden met voet- en fietspaden, maar het snelverkeer te leiden naar de doorgaande weg staat Westerkoog qua verkeersveiligheid op eenzame hoogte. Elke woning heeft ruimschoots parkeerplekken voorhanden, alleen is de meeste ruimte voorbehouden aan spelende kinderen en ontspannende volwassenen. De wijk is omgeven door een natuurpad en het vrije veld is altijd dichtbij.
Basisscholen, sportaccommodaties en natuurlijk een winkelcentrum zijn voorhanden binnen Westerkoog, net als een eigen NS station en aansluiting op het streekvervoer. Autoforenzen rijden binnen een paar minuten naar de snelweg. Het kost bijvoorbeeld nog geen kwartier om in Amsterdam te komen.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 145 m2 plus;
- inhoud 604 m3;
- perceelgrootte 260 m2 eigen grond;
- inpandige garage met mogelijkheden voor praktijk, salon of studio;
- tuin op het zuiden, aan het water;
- op loopafstand van basisschool en winkelcentrum Westerkoog;
- snelweg en NS station dichtbij;
- aanvaarding in overleg.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 650,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,483
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1976
Type of roof
Shed roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
145 m²
Other space inside the building
38 m²
Exterior space attached to the building
10 m²
External storage space
1 m²
Plot size
260 m²
Volume in cubic meters
604 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Outdoor awning, skylight, mechanical ventilation, passive ventilation system, sliding door, TV via cable and solar panels

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Quinta (gas-fired from 2005, in ownership)

Cadastral data

KOOG AAN DE ZAAN B 3118
Cadastral map
Area
260 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
98 m² (13 meter deep and 9 meter broad)
Garden location
Located at the south
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, electricity, heating and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Involved real estate agents

NVM selling agent

Thijssen makelaardij

Call 075-6168669
A funda user (finding and buying)
Rozeboom 32
8.8
I would recommend this agent.
Ondanks het onverwachte snelle schakelen zijn we heel goed geholpen door Brantjes Makelaars. We hebben lang gezocht, en altijd zijn ze mee geweest en hebben ze ons goed geholpen.
Availability and communication
9
Expertise
10
Negotiation and result
8
Price / quality
8

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.