• Sold

Stadhuisring 4 4791 HS Klundert Klundert

Hightlighted features

  • 281 m² living area
  • 850 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 950,000 k.k.

Sales history

Listed since
December 15, 2022
Date of sale
December 27, 2022
Term
12 days

Description

Unieke kans! Groots, karakteristiek en instapklaar, voorzien van A+ label op slechts 20-30 minuten rijden van Rotterdam en Breda en 40 minuten van Antwerpen.

Prachtig gelegen 18e-eeuws woonhuis, destijds gebouwd in opdracht van het toenmalige hof, het voormalig koetshuis en rentmeesterwoning. Gelegen aan een groen stadspleintje met uitzicht op het renaissance raadhuis. Aan de achterzijde vrij gelegen, uitkijkend over de wallen van het vestingstadje. Klundert beschikt over alle voorzieningen, winkels en scholen zijn binnen steenworp afstand bereikbaar.

Het huis bevat prachtige stijlelementen zoals 18e eeuwse gebinten, een geweldige zandstenen schouw en magistraal trappenhuis. De muren zijn tweeënhalf steens dik gebouwd (26 cm) uit vele tienduizenden gele IJsselsteentjes. De woning bergt een zee aan ruimte met een inhoud van 1100 kuub en een woonoppervlakte van 281m2. De enorme woonkamer heeft hoge plafonds. Er zijn 2 badkamers en er zijn 6 slaapkamers mogelijk.

Aan de voorzijde, net buiten het perceel van maar liefst 850m2, staan eeuwenoude lindebomen. In de sprookjesachtige beschutte tuin staat een grote garage/ schuur met een voormalige gevangenis.

Wilt u een van de mooiste woningen van west Brabant aanschouwen, we maken graag een afspraak met u.

Indeling
Begane grond:
Entree, prachtige en statige hal met volledig gemoderniseerde meterkast (16 groepen, een kookgroep, 4 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar), een sfeervolle houtkachel, de fraaie brede trap naar de eerste verdieping met vide, toegang tot de woonkamer/eetkamer, de filmkamer, de keuken, het kantoor, het toilet en de achterhal.

De hal kenmerkt zich als echt centraal punt in deze heerlijke woning. De wanden zijn glad gestuct, op de vloer ligt een eiken parketvloer, er is een fijne garderoberuimte (een kast voor schoenen, jassen en accessoires) en opbergmogelijkheden onder de trap. Direct in het oog springt de prachtige eiken staander naast de houtkachel.

Woonkamer:
Aan de voorzijde van de woning is over de gehele breedte de unieke woonkamer met aangrenzend de eetkamer gesitueerd. De authentieke houten balken, de eiken parketvloer, de schitterende schouw om de houtkachel, het uitzicht richting het Rijksmonumentale stadhuis, het trouwlaantje en de prettige lichtinval geven een fantastische woonbeleving. De mooie oude hoge kasten met paneeldeuren in de eetkamer maken dat gevoel compleet.

Zowel vanuit de eetkamer, als de achterhal is het kantoor bereikbaar. Een mooie werkplek met een schuifpui direct naar de tuin. Lekker licht en het ronde stalen bloemkozijn zorgt voor het prettige contact met de eetkamer.

Via de achterhal is het toilet met wandcloset en fontein bereikbaar. Ook bevindt zich daar een grote schoenenkast. Via de zijdeur is de tuin bereikbaar.

De filmkamer is een heerlijke plek om rustig te genieten van de leukste films en series. Vroeger was dit een kamer met aansluitend een badkamer. Dus indien gewenst, kan dat weer gerealiseerd worden. De aansluitingen zijn nog aanwezig.

Keuken:
Eenmaal binnen in de woonkeuken, is het direct genieten van de royale achtertuin met uitzicht over de monumentale vestingwallen.

De keukeninrichting is voorzien van een vrijstaand compleet gasfornuis met 7 pitten, 2 ovens, een grill en een opbergruimte. Boven het fornuis prijkt een afzuigschouw afgewerkt met oude witjes. Uiteraard zijn ook de koelvriescombinatie en de vaatwasmachine geïntegreerd.

De keuken is in 2017 geplaatst, voorzien van een keramieken werkblad, paneel frontjes (in stijl van het huis) en de verzonken spoelbak is zwart wit betegeld.

Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Deze is volledig in dezelfde stijl als de keuken met een extra diep keramieken werkblad. De bijkeuken is tevens voorzien van een grote kast voor de schoonmaakspullen en twee ruime voorraadkasten. Ook hier ligt de eiken parketvloer en zijn de wanden glad gestuct. De aansluitingen voor de wasapparatuur ontbreken niet, evenals de combimagnetron.

Ook is hier de kastruimte met de CV ketel gesitueerd. Dit is een moderne Remeha Calenta Ace HR combiketel in samenwerking met de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp (2022).

Tot slot is vanuit de bijkeuken de achtertuin bereikbaar middels de tuindeur.

Eerste verdieping:
De bovenhal is ook uniek in zijn soort. Dat houten balken “vertellen” vol trots over de historie en het Velux dakraam zorgt voor de mooie lichtinval. Ook de vaste kastenwand met paneeldeuren, in de stijl van de andere deuren van het huis, is ideaal.

Vanuit deze overloop met sierlijke houten balustrade zijn direct 3 slaapkamers te bereiken, alsmede de moderne luxe badkamer. Tevens is middels een vaste trap de tweede verdieping bereikbaar.

De hoofdslaapkamer is gelegen aan de achterzijde. Opstaan in de ochtend met uitzicht over de eigen tuin en de vestingwallen. Een prachtig plaatje. Elke dag opnieuw!
Vanuit de hoofdslaapkamer is de ruime inloopkast bereikbaar. Ideaal voor hem, maar vooral ook haar ;-)

Beide ruimtes hebben een oud origineel glas in lood raampje, wat ideaal is om deze ruimtes te luchten.
Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers gesitueerd waarvan één in gebruik als werkkamer en voorzien van vaste kasten met paneeldeuren.

De andere kamer is bijzonder (thans in gebruik als sportkamer). Vooral omdat deze een mooie doorloop biedt naar een extra kamer. Deze speelse kamer is uitgevoerd met 2 Velux dakramen en een wastafelmeubel. Leuk voor wat oudere kids die bijvoorbeeld slapen, gamen en studeren een klein beetje willen scheiden.

De luxe badkamer is van alle gemakken voorzien. In de dakkapel aan de zijkant van de woning is deze complete ruimte uitgerust met een ligbad, een inloopdouche met 2 douches en een handdouche, inbouwspots in het plafond, een dakraam, een designradiator, spiegel met licht en verwarmd, een wandcloset en niet te vergeten het wastafelmeubel met 2 wastafels. Met uitzondering van de betegelde douche is de badkamer geheel afgewerkt met betonciré.

Tweede verdieping:
Middels de vaste trap is een compacte overloop bereikbaar met vaste kasten en een dakraam. Van hieruit stap je direct in een riante 4e slaapkamer met een geweldige lichtinval dankzij het Velux daglichtsysteem aan beide zijden van het dak.

Deze kamer biedt niet alleen een mooie tweepersoons bedstee en bergruimte, maar ook toegang tot de tweede badkamer welke geheel is betegeld en uitgevoerd met een douche, wandcloset en wastafel. Via een deur is de aangrenzende speelkamer bereikbaar.

De 3 Velux dakramen verzorgen ook hier het mooie lichtinval. Deze kamer is voorzien van een vaste bank met opberglades, een vast bureau en een vaste boekenkast. In het plafond zijn spots verwerkt. Ook deze verdieping is dus compleet en perfect voor kinderen die van ruimte houden.

Achtertuin:
De verzorgde en mooi aangelegde achtertuin is voorzien van gazon, terrassen, bomen, borders met beplanting dat jaarrond sierwaarde heeft, een begroeide pergola en een veranda waar het heerlijk toeven is. De veranda is voorzien van een zit- en eethoek met buitenkeuken waar plaats is voor je buiten servies, een koelkast en een bbq. Over het bewateren van de tuin hoef je ook niet na te deken, hiervoor is een automatisch beregeningssysteem aanwezig. Ook aan privacy geen gebrek. De tuin is volledig omsloten.

Wat thans in gebruik is als stenen berging, is eigenlijk een speciale plek. Vroeger werd deze gebruikt als gevangenis. Leuk historisch detail.

Via de achterzijde zijn de garage en de berging bereikbaar met een elektrische poort. In deze garage kan 1 auto geplaatst worden. Aan de zijkant van het huis, op de oprit kunnen twee auto’s staan. Zo is er altijd plaats op eigen erf voor tenminste 3 auto’s.

Algemeen:
- Label A+; 28 zonnepanelen, geïsoleerd en hybride warmtepomp;
- Instapklaar binnen en buiten;
- Geen status (noch monumentaal, noch beschermd stads- dorpsgezicht);
- Pand onder toezicht van Monumentenwacht Noord-Brabant onderhouden; 4 inspecties in laatste 6 jaar liggen ter inzage op ons kantoor;
- 4 basisscholen, Albert Heijn, warme bakker, 2 drogisterijen, slijterij, 2 bloemisten, keurslager, et cetera, op loopafstand;
- Actief verenigingsleven (tennis, voetbal, korfbal, judo, et cetera) alsmede groot zwembad en jachthaven;
- Rotterdam en Breda binnen 30 autominuten
- Een 3D beleving van deze woning vindt u onder het kopje 3D tour. Veel kijkplezier gewenst!

Historie:
Nog maar enkele jaren nadat Klundert ter verdediging tegen de Spanjaarden van stadswallen was voorzien, liet Prins Maurits in 1621 het nu nog bestaande fraaie stadhuis bouwen. In dezelfde periode liet hij, zo de overlevering wil als jachtslot, het Princehuys bouwen, vlak bij het stadhuis gelegen, bestemd als woning voor de rentmeester die namens hem een der in zijn bezit zijnde landgoederen, domeinen genoemd, in dit geval het rentambt Niervaert, beheerde.

Deze rentmeesterswoning bevatte in die periode ook de stalling voor de paarden, koetsen e.d. Rond 1776 moet het toenmalige Princehuys zijn afgebroken en vervangen zijn door een nieuwe woning, Kastelenij genaamd(= woning van een slotvoogd).

Pal naast deze Kastelenij, heden ten dage Prinsenhof geheten, werd een 'stalling en houthuis' van negen bij negen 'ellen' gebouwd, het pand dat nu de naam Klein Kastelenij draagt. Het is gebouwd als een robuuste boerenschuur met 26 cm dikke massieve voor-, achter- en zijgevels en twee forse houten spanten die deels nog origineel, deels 'in hersteld verband' in het pand aanwezig zijn. Het gebouw had een houten toegangspoort van 3 1/2 meter hoog en slechts 1 1/2 meter breed, kennelijk toch breed genoeg om de toen blijkbaar zeer smalle rijtuigen toegang tot de stalling te verschaffen.

Verder was het gebouw voorzien van een loopdeur en een of twee ramen. Zoals de naam al zegt, in het gebouw waren de paarden en de koetsen ondergebracht en erin werd stookhout opgeslagen. Bovendien werd er de was gedaan en en werd tenslotte de ruimte erbinnen benut om er het eigen brood te bakken. In 1824 was de toenmalige rentmeester kennelijk van mening dat er met het gebouw meer gedaan kon worden. Aan de achterkant werd namelijk een stuk van vier meter diep bijgebouwd en er werden meer ramen aangebracht. Daardoor kon de voorkant van het gebouw worden benut als kantoor voor het personeel van de rentmeester.

In 1901 werd de rentmeesterswoning zelf, de kastelenij, enigszins en zijn eigen kantoor daarin zodanig bouwvallig dat hij uitkeek naar andere werkruimte. Geen nood. Het vroegere stalling en houthuis, vanaf 1824 het Domeinenkantoor geheten, kon gemakkelijk worden uitgebreid en zodoende werd het gebouw van inmiddels 9 bij 13 m. aan de zuidwestkant 5 bij 5 m groter. Het bijgebouwde deel werd 'het kantoor voor den rentmeester' en is grotendeels nu nog in oude staat aanwezig.

Er werd in de tweede wereldoorlog in 1943 nog maar weinig gebouwd, maar kennelijk had de dienst der Domeinen, onder Duits toezicht, van de toen geldende beperkingen weinig last. Want in dat jaar is het ontbrekende gedeelte van de bebouwde rechthoek volgebouwd, zodat in totaliteit een vloeroppervlak van rond 200 m2 ontstond.

Behalve de dienst der Domeinen heeft het Waterschap een plaats in het gebouw gevonden, heeft het vlak na de oorlog de politieke opsporingsdienst gehuisvest en had de plaatselijke politie er haar domicilie. Uit die periode resteert nog de achter het pand gelegen, thans in oude staat teruggebrachte gevangeniscel, in de volksmond het 'kotje' genoemd.

In de zeventiger jaren heeft het pand als peuterspeelzaal gediend en tenslotte heeft daarna een kerkuil het twee jaar lang als woonruimte in beslag genomen. Vervolgens is het gebouw tot woning omgebouwd en in de negentiger jaren is het uitgebreid tot de huidige omvang. Kortgeleden is de uitbreiding en de renovatie, onder zo veel mogelijk behoud van het 'oude', de oorspronkelijke materialen met de daarbij behorende sfeer, voltooid.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 950,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,381
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1776
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
281 m²
External storage space
49 m²
Plot size
850 m²
Volume in cubic meters
1,100 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and 2 toilets
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, rolldown shutters and TV via cable

Energy

Energy label
A+ What does this mean?
Insulation
Roof insulation, energy efficient window, insulated walls and secondary glazing
Heating
CH boiler, electric heating, wood heater and heat pump
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Calenta HR combi (gas-fired combination boiler from 2022, in ownership)

Cadastral data

KLUNDERT H 3433
Cadastral map
Area
850 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside park, alongside a quiet road, in center, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
508 m² (21,9 meter deep and 23,2 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Parking place and detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door, loft and electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

NVM selling agent

Van Wensen Makelaars

Call 0168-401467
Mr. D.B. Boon
Stadhuisring 4
9.5
I would recommend this agent.
Wat een geduld en aandacht voor ons als verkopers! Het hele team heeft ons, op verschillende momenten, altijd prettig te woord gestaan. Eerlijk is eerlijk, de snelle verkoop hielp ook mee, maar los daarvan voelde we ons nooit te veel. Terwijl we best veel contactmomenten opzochten ;-). Zeker voor deze regio, moet je écht bij van Wensen zijn als je prettig je huis wilt verkopen!
Expertise
9
Knowledge of the local market
10
Price / quality
9
Service and guidance
10
Reaction of Van Wensen Makelaars
Super fijn dat jullie onze werkwijze als zeer prettig hebben ervaren! Dat is waar het voor ons om draait. Klant is koning en dat mag ook zo ervaren worden. Hartelijk bedankt voor de prachtige woorden en beoordeling. Het was een leuk traject samen en het snelle resultaat helpt natuurlijk ook. Succes met de nieuwe plannen! Groeten, Katarina, Shera, Erwin & Pieter

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.