• Sold

Monnickendammerrijweg 53 1452 PN Ilpendam Ilpendam

Hightlighted features

  • 112 m² living area
  • 700 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 700,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 14, 2022
Date of sale
September 27, 2022
Term
13 days

Description

Absolute toplocatie ten noorden van Amsterdam. In Ilpendam, aan vaarwater en nagenoeg grenzend aan Natura 2000 gebied 'Varkensland', wordt in opdracht van de eerste bewoners deze in 1966 gebouwde vrijstaande semi-bungalow met garage verkocht. Staand op een perceel van 700m² eigen grond en met een waanzinnig uitzicht! Eindeloos wonen onder de rook van Amsterdam, maar niet erin!!

De woning is goed onderhouden, maar intern gedateerd. De beschoeiing aan de waterkant is een aantal jaren geleden vernieuwd. De c.v. combiketel is uit 2021. Op het erf zijn nog de funderingsrestanten van een voormalige hooiberg te zien. Vroeger stond op deze plek namelijk een boerderij.

De begane grond is thans ingedeeld met woonkamer, keuken, drie slaapkamers en badkamer; op de verdieping is nog een slaapkamer en bergruimte. Aan de rechterkant van de woning is de garage v.v. elektrische bediende deur gesitueerd. Parkeren kan je uiteraard op eigen erf; plek genoeg.

Een prachtige locatie die overigens prima bereikbaar is met zowel eigen als openbaar vervoer. Met de auto ben je met enkele minuten op de Jaagweg richting de Ring A10. Op diezelfde Jaagweg is met vijf fietsminuten de bushalte bereikbaar waar vandaan de hoogfrequente busverbindingen vertrekken met Metrostation Noord, tien reisminuten, en Amsterdam Centraal, vijftien reisminuten.

In Ilpendam vind je twee basisscholen, een gezellige dorpswinkel en het sfeervolle Wapen van Ilpendam waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Voortgezet onderwijs is in Purmerend en Amsterdam-Noord beschikbaar.

Het hoeft geen betoog dat de omgeving prachtig is om te fietsen én te varen. Ilpendam is onderdeel van de gemeente Waterland met plaatsen zoals het idyllische Broek in Waterland en jachthavenstad Monnickendam. Landelijk Noord van de gemeente Amsterdam met o.a. Ransdorp, Zuinderdorp en Durgerdam sluit daar naadloos op aan. Zo ga je nog meer genieten van je unieke woonplek!

Bij de aanwijzing van Varkensland tot Natura 2000 gebied schreef het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwailteit het volgende: "Het Ilperveld, Oostzanerveld, Varkensland en Twiske vormen tezamen het grootste uitgeveende laagveencomplex ten noorden van Amsterdam. De veenterreinen zijn van internationale betekenis vanwege het voorkomen van de Noordse woelmuis, veenmosbegroeiingen met Gewone dophei en een naar verhouding grote oppervlakte aan overgangs- en trilvenen. Daarnaast zijn de gebieden van belang voor voedselrijke, zoomvormende strooiselruigten en voor dieren als Bittervoorn, Grote modderkruiper, Kleine modderkruiper, Rivierdonderpad en Meervleermuis."

Met absolute toplocatie zeggen we niets teveel!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 700,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,250
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property (dyke house)
Building type
Resale property
Year of construction
1966
Specific
Partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
112 m²
External storage space
19 m²
Plot size
700 m²
Volume in cubic meters
465 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
2 stories
Facilities
Passive ventilation system and TV via cable

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2021, in ownership

Cadastral data

WATERLAND H 43
Cadastral map
Area
700 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, on navigable waterway, alongside water, outside the built-up area, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door and electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agents

A funda user
Monnickendammerrijweg 53
10.0
I would recommend this agent.
Arthur en Jelle hebben ons fantastisch geholpen met de verkoop van de woning. Ze waren altijd bereikbaar en gaven een duidelijk en eerlijk advies. Ook op kantoor waren de dames altijd zeer vriendelijk en meedenkend. Kortom, een top team!!!
Expertise
10
Knowledge of the local market
10
Price / quality
10
Service and guidance
10

NVM buying agent

nemassdeboer

Call 0299 200999

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.