• Sold

Heidetuin 86 3994 PH Houten Tuinen

Hightlighted features

  • 144 m² living area
  • 156 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 599,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 25, 2022
Date of sale
June 13, 2022
Term
2 weeks

Description

Hoe fijn wil je wonen?! Stel je eens voor. Een degelijk gebouwde hoekwoning, fraai van uitstraling op een uitstekende locatie. De recreatieplas de Rietplas aan de ene kant en het centrum van Castellum met o.a. station aan de andere kant. Met de trein sta je binnen circa 10 minuten op Utrecht centraal. Gelegen in een kindvriendelijke wijk, autoluw en een brede groenstrook voor de deur.
Van binnen lekker ruim van opzet met een mooie woonkamer en keuken, maar liefst vier fijne slaapkamers en een riante voorzolder waar de voorzieningen al zijn getroffen om er eenvoudig een 5e (slaap)kamer van te maken.
En wat dacht je van de tuin op het zuiden en ook hier meer dan genoeg ruimte en een stenen berging. Het is een hoekwoning, de laatste woning van de rij waardoor je maar één buur hebt. Dat is toch lekker. Het geeft je meer lucht en ruimte als je in de tuin staat en ook in huis heb je daar een ander gevoel bij.

Indeling
Begane grond:
Als je over de drempel van de voordeur stapt krijg je al dat gezellige gevoel, de sfeervolle afwerking met o.a. de fraaie houten vloer. Gelijk naast de voordeur tref je de meterkast en daar tegenover het toilet. Vervolgens komen we bij de woonkamer. De woonkamer is voorzien van een uitbouw waardoor er een mooie tuingerichte woonkamer is ontstaan. Alles staat lekker ruim, je kan een grote eethoek kwijt en door de openslaande tuindeuren heb je een heerlijke verbinding met de tuin. Aan de voorzijde tref je de open keuken. Een lichte Bruynzeel keuken met spoeleiland en uiteraard meerdere ingebouwde A-merk apparaten met een bar. De erkerpartij aan de voorzijde draagt bij aan het extra lichtinval in de woning en je kunt genieten van het vrije uitzicht op het groen aan de voorzijde van de woning. Ter plaatse van de keuken heb je vloerverwarming.

1e Verdieping:
Praktisch zoals we gewend zijn. Twee ruime slaapkamers en een derde kleinere kamer. Zo zijn er dus naast de overloop drie slaapkamers en een badkamer als indeling. De slaapkamers zijn voorzien van een moderne multiplankvloer.
De badkamer is keurig en compleet met een ligbad, separate douche, vaste wastafel en een 2e toilet en een raam voor natuurlijk daglicht.

2e Verdieping:
Ook hier een volwaardige verdieping die optimaal is ingedeeld met een overloop met de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Aan de achterzijde is de woning voorzien van een grote dakkapel met rolluik en is er ook nog eens veel praktische kastruimte gerealiseerd. De ouderslaapkamer vinden we aan de voorzijde met ook een dakkapel. Daarnaast is er ook nog toegang tot een vliering, aan opbergruimte heeft deze woning geen gebrek. Ook deze etage is voorzien van een moderne multiplankvloer.

Kortom een huis gericht op de toekomst: volledig geïsoleerd (label A) en geen gasaansluiting, 5 zonnepanelen die ook nog eens bijdragen aan een lagere energierekening maar mede door de zonligging op het zuiden komt dat zeker goed.

De populaire wijk De Tuin kenmerkt zich door de ruimtelijke maar vooral ook kindvriendelijke opzet. Diverse basisscholen zijn op loopafstand bereikbaar. Maar ook op een paar wandelminuten ben je bij recreatieplas "De Rietplas" waar je terecht kunt voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik, schaatsen in de winter maar vooral in de zomer genieten op het strandje, zwemmen en suppen.

Aanvaarding: in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Jouw NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Houten vind je op Funda.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 599,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,160
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
2007
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
144 m²
External storage space
8 m²
Plot size
156 m²
Volume in cubic meters
515 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories and a loft
Facilities
Outdoor awning, optical fibre, mechanical ventilation, rolldown shutters and solar panels

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
District heating and partial floor heating
Hot water
District heating

Cadastral data

HOUTEN B 2755
Cadastral map
Area
156 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
56 m² (7,57 meter deep and 7,4 meter broad)
Garden location
Located at the southwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.