• Sold

Zuideinde 28 1843 JP Grootschermer Grootschermer

Hightlighted features

  • 97 m² living area
  • 210 m² plot size
Map
€ 375,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 21, 2022
Date of sale
October 19, 2022
Term
4 weeks

Description

Het doodlopende Zuideinde, net voorbij het pittoreske raadhuis uit 1639, is vanwege zijn rust, prachtige ligging aan het water én uitzicht over de polder wellicht wel het mooiste stukje van het charmante lintdorp Grootschermer.

Op dat begerenswaardige stukje staat een wel heel bijzonder huis, met een bekend gezicht. De jaren '30 polderwoning met garage, fraai gevelwerk en mansardekap, beter bekend als Zuideinde 28, staat helemaal klaar voor de toekomst en is door zijn thans open karakter met gemak te verduurzamen! Hij is op zoek naar een liefhebber van licht, ruimte, vrijstaand wonen, groen en blauw. Iemand die geen zetje in de juiste richting nodig meer heeft, maar een eigen invulling kan geven aan dit lieve vrijstaande huis.

Dat zetje is namelijk al gegeven. Zo is in 2018 de fundering van het woonhuis al hersteld en is er op de betonvloer vloerverwarming en een dekvloer aangebracht. In 2022 is er aan de achterzijde een geweldige pui met openslaande deuren aangebracht wat resulteert in een schilderachtig uitzicht op de tuin, een eigen steiger, het vaarwater dat leidt naar de Eilandspolder en de vergezichten op de polders van de Schermer.

Door de zelfdragende constructie van de mansarde kap, zijn draagmuren overbodig, waardoor je compleet vrij bent om het naar hartenlust in te delen. Zo kan de bovenverdieping worden ingericht met een drietal kamers, al dan niet met een badkamer (deze bevond zich op de parterre).

Een woning die je gemakkelijk kan verduurzamen (waarbij je bovendien nog gebruik kan maken van een subsidieregeling bij verduurzamende maatregelen). Bij de noordzijde van de woning is reeds een geïsoleerde voorzetwand aanwezig.

Aan een huis kun je alles doen, maar aan de plek niet. Deze plek is werkelijk subliem en met een kleine afbouw heb je een geweldig vrijstaand polderhuis!

Onze makelaars staan graag paraat om je rond te leiden in deze fraaie woning! Voor meer informatie en een goede indruk van de woning en de omgeving kijk je onze bezichtigingsvideo. Voor alle ins&outs kun je de brochure downloaden, hier tref je ook de lijst van roerende zaken en de vragenlijst van de woning. Tot snel!

PS. Ons nieuwe aanbod als eerste zien? Volg ons dan op social media, dan zit je pas eersterangs in de markt! Ons werkgebied beslaat een groot gebied grofweg tussen Landsmeer en (Wester)-Koggenland en alles daartussen. Benieuwd wat jouw huidige woning waard is? Onze makelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek met gratis waardebepaling!

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 375,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,866
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1933
Type of roof
Mansard roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
97 m²
Other space inside the building
19 m²
Plot size
210 m²
Volume in cubic meters
343 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms
Number of bath rooms
1 bathroom
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Insulated walls
Heating
Partial floor heating

Cadastral data

SCHERMER V 569
Cadastral map
Area
190 m²
Ownership situation
Full ownership
SCHERMER V 1608
Area
20 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, on navigable waterway and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden
Back garden
72 m² (9 meter deep and 8 meter broad)
Garden location
Located at the west accessible via the rear

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Loft and electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.