• Sold

Zuidrand Goirle, Van Besouw (BNR 143) (Bouwnr. 143) 5051 LA Goirle Abcoven

Hightlighted features

  • 144 m² living area
  • 4 bedrooms
Map
€ 570,000 v.o.n.

Sales history

Listed since
March 6, 2021
Date of sale
June 30, 2021
Term
3½ month

Description

Op een prachtige locatie, tussen het centrum van Goirle (met alle voorzieningen op loopafstand) en het prachtige beekdal in, werkt Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van de Van Besouw-locatie. Op de plek van de voormalige tapijtfabriek komt een wijk die zich kenmerkt door enerzijds een industrieel karakter en anderzijds door de beleving van het weldadige groen van de Oude en Nieuwe Leij die door de aangrenzende groene natuurparel lopen.

Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door een meer dorpse vormgeving. Waarbij niet alleen de woningen en appartementen kwalitatief hoogwaardig worden uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte van bijzonder hoge kwaliteit is. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Ook de gevel van het voormalig hoofdkantoor van Van Besouw blijft bewaard en de voormalige portiersloge.

Kenmerkend voor het plan Van Besouw Goirle is de brede verscheidenheid aan woningtypes. Voor ieder wat wils, voor jong en ouder. Tweekappers, rijwoningen, getransformeerde woningen met bijzondere indelingen, gelijkvloers wonen met slapen op de begane grond, platte daken of juist met kap. Een bijzondere en diverse mix aan woningen die de twee architectenbureaus Mulleners+Mulleners en Bedaux de Brouwer zorgvuldig hebben ontworpen. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare biedt ruimte aan circa 190 woningen en appartementen.

Na een succesvolle verkoop van Fase 1 is thans Fase 2 in verkoop. Een fase die bestaat uit een nieuwbouw appartementencomplex met 32 appartementen alsmede 16 vrijstaande woningen en tweekappers. Met deze fase erbij komt het aantal woningen in de wijk Van Besouw op 149. Iedere woning en appartement heeft zijn eigen kwaliteit met een ligging aan een (autovrij) plein, groene brink, het beekdal, de lanen of het nieuwe Fabrieksplein. De zonnige tuinen, balkons en loggia’s, privacy en bijzondere architectuur zorgen voor een tijdloos en prachtig plan.

TYPE STEEHUIS
Grenzend aan en gelegen tegenover de Dreefwoningen liggen de tweekappers van het type Steehuis met hun fraaie raampartijen tot op de grond. De royale woonkamer, keuken, slaapkamers en parkeren op eigen terrein maken dit woningtype, met hun dorpsachtige karakter, een waar genot om in te wonen.

• Royale twee onder een kap woning met 3 slaapkamers
• Badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel
• Aparte, 2e toiletruimte op de 1e verdieping
• Voorzien van een garage met eigen oprit en parkeergelegenheid
voor 1 auto (nr. 141, 142) en parkeergelegenheid voor 2 auto’s (nr. 143 t/m 148)
• Ruime achtertuin
• Koeling/ verwarming middels bodemwarmtepomp
• Keukencheque t.w.v. € 7.500,-

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 570,000 vrij op naam
Asking price per m²
€ 3,958
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
New property
Year of construction
After 2020

Surface areas and volume

Areas
Living area
144 m²
External storage space
21 m²
Volume in cubic meters
551 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
Not available
Hot water
Geothermal heating and electrical boiler

Exterior space

Garden
Back garden

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.