• Sold

Floralaan Oost 102 5643 JD Eindhoven Kruidenbuurt

Hightlighted features

  • 138 m² living area
  • 135 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 575,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 25, 2022
Date of sale
August 29, 2022
Term
3 months

Description

Karakteristiek en charmant. Maar ook instapklaar. Deze kenmerken vindt u terug bij deze mooie jaren ’30 woning met een royale living gesplist in een zit- en eetgedeelte, een gesloten keuken, een souterrain, een badkamer en maar liefst vijf slaapkamers. De fijne achtertuin met een berging is op het noorden gelegen.

Er zijn diverse karakteristieke elementen in de woning aanwezig zoals een authentieke terrazzo vloer en paneeldeuren met glas in lood ramen.

De woning is gelegen in de gewilde en karakteristieke Kruidenbuurt in Stratum, schuin tegenover een speeltuintje en op loopafstand de Stratumse Heide. Op korte afstand liggen tevens winkels, scholen en sportaccommodaties en door de ligging nabij het Floraplein is er een goede ontsluiting richting de snelweg en het stadscentrum.

INDELING:
BEGANE GROND:
Via de aangelegde voortuin betreedt u de prachtige vestibule, welke is voorzien van een originele terrazzo vloer en wandbetegeling. Vanuit hier heeft u toegang tot de hal die tevens voorzien is van een terrazzo vloer. In de hal treft u de toiletruimte, de meterkast, de trapopgang naar de eerste verdieping en heeft u vanuit hier toegang tot het souterrain. De deels betegelde toiletruimte is voorzien van een wandcloset, een laminaatvloer en een fonteintje.

Aan de voorzijde van de woning is de sfeervolle woonkamer gesitueerd, welke middels originele glas in lood ensuite deuren wordt gesplitst van het eetgedeelte dat is gesitueerd aan de achterzijde van de woning. De gehele woonkamer en het eetgedeelte zijn voorzien van een extra hoog plafond, een massieve eikenhouten vloer en stucwerk wanden. Vanuit het zitgedeelte heeft u middels openslaande deuren toegang tot de fijne achtertuin.

De gesloten keuken is vanuit de hal te bereiken. De keuken is voorzien van een pvc vloer, een oven, een vaatwasser, een inductiekookplaat, een RVS spoelbak en een afzuigkap. De diverse kasten en lades bieden voldoende opbergruimte. Vanuit de keuken heeft u via een loopdeur toegang tot de achtertuin.

SOUTERRAIN:
Het 55 m² grote souterrain kent een nette afwerking en kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. In het souterrain treft u tevens de aansluiting voor de wasmachine aan en is er een wasbak/gootsteen aanwezig.

EERSTE VERDIEPING:
De eerste verdieping biedt toegang tot drie ruime slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamer 1 van circa 13 m² is gelegen aan de achterzijde van de woning en is voorzien van een lichte laminaatvloer, stucwerk wanden en een praktische inbouwkast. Via openslaande deuren biedt deze kamer toegang tot het heerlijke balkon.

Slaapkamer 2 is tevens circa 13 m² en is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze kamer kent nagenoeg dezelfde afwerking als slaapkamer 1.

Slaapkamer 3 is gelegen aan de voorzijde van de woning en is circa 5,5 m². De kamer is tevens voorzien van een laminaatvloer.

De nette betegelde badkamer is voorzien van een ligbad met douchescherm, een wastafel, een wandcloset en een designradiator.

TWEEDE VERDIEPING:
Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Hier bevinden zich de c.v.-ruimte met de opstelling van de cv-ketel en twee ruime slaapkamers.

Slaapkamer 4 en 5 zijn ruim van formaat en zijn beide voorzien van een nette laminaatvloer. Door de aanwezigheid van een groot dakkapel genieten de kamers veel lichtinval. Daarnaast is slaapkamer 5, die gelegen is aan de achterzijde van de woning, voorzien van een eigen wastafel. Vanuit slaapkamer 4 is er middels een luik toegang tot de ruime bergvliering.

TUIN:
De fijne en onderhoudsvriendelijke achtertuin met een achterom is voorzien van sierbestrating, een prachtige Japanse Esdoorn en diverse borders. Achterin de tuin bevindt zich de stenen berging welke is voorzien van elektra.

ALGEMEEN:
- Gemoderniseerde vooroorlogse woning;
- Er zijn diverse originele karakteristieke elementen aanwezig;
- De woning is voorzien van HR-glas en dakisolatie;
- In 2020 is het dakleer vernieuwd;
- Centrale en gewilde ligging;
- Energielabel C;
- Snelle aanvaarding is mogelijk.

WERKWIJZE:
Graag even uw aandacht voor onze werkwijze en voorwaarden bij de verkoop van deze woning:

De eigenaar van deze woning heeft ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning maar ook over de financieringsmogelijkheden en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning. Uiteraard is het aan te bevelen de deskundige hulp van een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Wij helpen u graag bij uw keuze voor een eigen aankoopmakelaar die uw belangen als koper optimaal zal behartigen.

Het verkopen van een woning is voor de verkoper een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen n.a.v. uw bezichtiging, zodat wij de verkoper over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na de totstandkoming van de koopovereenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom. Verkoper beroept zich ten allen tijde op het schriftelijkheidsvereiste bij de verkoop van zijn woning. Tevens is het bedrag voor een financieringsvoorbehoud wat in de koopovereenkomst opgenomen kan worden, niet hoger dan de vraagprijs van de woning.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Een mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en een particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als een particuliere verkoper en een particuliere koper een koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Wanneer er onderhandelingen worden aangegaan met een professionele partij en er wordt een mondelinge overeenstemming bereikt, wordt eveneens vastgehouden aan het schriftelijkheidsvereiste.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 575,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,167
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1939
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
138 m²
Other space inside the building
59 m²
Exterior space attached to the building
12 m²
External storage space
9 m²
Plot size
135 m²
Volume in cubic meters
637 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
3 stories, a/an attic and a basement
Facilities
Mechanical ventilation, passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing and energy efficient window
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2018, in ownership

Cadastral data

STRATUM D 4405
Cadastral map
Area
135 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and front garden
Back garden
55 m² (10 meter deep and 5,5 meter broad)
Garden location
Located at the north accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

NVM selling agent

Hypodomus Makelaars

Call 040 8200020

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.