• Sold

Veenderweg 98 6712 AD Ede Indische buurt

Hightlighted features

  • 107 m² living area
  • 443 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 400,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 5, 2022
Date of sale
October 24, 2022
Term
2 weeks

Description

Enorm diepe tuin met veel privacy

Wat je vanaf de straat niet ziet, is dat deze twee-onder-een kapwoning een ruim 38 meter diepe tuin heeft. Het tuingedeelte achter de siertuin is zeer geschikt als moestuin, als speelveld voor de kinderen of voor bijvoorbeeld de bouw van een mantelzorgwoning. Parkeren kan op de oprit (ruimte voor twee auto's) of in de ruime garage. De woning is keurig onderhouden, aan de achterzijde uitgebouwd en heeft vaste trappen naar alle verdiepingen. Hier kun je naar eigen smaak gaan moderniseren en stylen totdat dit jouw droomhuis is.

Het is fantastisch wonen aan de Veenderweg. Na een korte wandeling sta je in het centrum, bij het treinstation en het Proosdijpark. Voor dagelijkse boodschappen kun je niet alleen terecht in Ede centrum, maar ook bij winkelcentra Rozenplein, Soembaplein, Bellestein en bij de winkels aan de Veenderweg zelf. Met de trein ben je binnen een half uur op Utrecht Centraal en Ede heeft een uitstekende ligging ten opzichte van de A12 en A30 en diverse natuurgebieden, waaronder de Veluwe.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Aan de rechterzijde, bij de oprit, is de overdekte entree van deze uitgebouwde woning. De ruime hal geeft toegang tot de woonkamer, de keuken en de toiletruimte. Aan de rechterzijde zijn de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de wijn-/provisiekelder met stahoogte. De nette toiletruimte is ingedeeld met een wandcloset en een fonteintje.
De woonkamer is zeer licht door de grote ramen en de ligging op de zuidzijde. Omdat er een separate eetkamer aan de achterzijde is, kan de woonkamer geheel als zitkamer worden ingericht. De woonkamer is voorzien van een schouw met een rookkanaalaansluiting. De eetkamer is een lichte ruimte dankzij de lichtkoepel, schuifpui en de hoge ramen in de zijgevel.
De verrassend ruime keuken staat, als centrale ruimte op de begane grond, in directe verbinding met de woonkamer en de eetkamer. De keuken is voorzien van een massieve houten wandopstelling met een inductiekookplaat, afzuigkap en een koelkast.

Eerste verdieping:
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping heeft deze woning veel bruikbare ruimte en lichtinval. Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers te bereiken, alle voorzien van vaste kasten.
De badkamer bevindt zich aan de achterzijde en is voorzien van een douchruimte en wastafel. Het is mogelijk om de badkamer te verplaatsen naar onder meer de slaapkamer aan de rechter voorzijde, waarna de doucheruimte als toilet- en/of wasruimte kan worden gebruikt.

Tweede verdieping:
Er is een vaste trap naar de tweede verdieping, die is verdeeld in twee ruimtes en plek biedt aan de cv-ketel. De ruimte aan de linkerzijde is ingedeeld als slaapkamer en voorzien van een Velux dakraam. De van een gevelraam voorziene overige ruimte kan voor diverse doelen worden ingezet, waaronder voor opslag, als thuiswerkplek of hobbyruimte.

Exterieur:
De palmboom in de voortuin trekt direct de aandacht. Verder is de voortuin aangeplant met coniferen en diverse, deels groenblijvende beplanting. Op de oprit naar de garage is ruimte voor twee auto’s. Daarnaast biedt de oprit via de poortdeur toegang tot de achtertuin.
Schuin achter de woning staat bijna 8 meter diepe garage voorzien van houten, openslaande deuren naar de oprit en een pangedekt zadeldak dat ruimte biedt aan een bergzolder. Meerdere ramen zorgen voor voldoende lichtinval en er zijn twee deuren naar de tuin.
Verrassend is de diepe, mooi aangelegde en veel privacy biedende achtertuin die door zijn enorme diepte op alle uren van de dag volop zon biedt. De tuin bestaat uit twee gedeeltes, die ieder op zich een riante oppervlakte hebben. Het gedeelte direct achter het huis is ingericht als siertuin en is voorzien van een op de zon uitgericht Brandola tuinhuis met openslaande deuren. Dit tuingedeelte is volledig omheind door een recent geplaatste schutting met betonnen palen en houten schermen. Het tweede gedeelte van de tuin is ingericht als moestuin, maar kan ook uitstekend worden ingezet als bijvoorbeeld een speelveld voor de kinderen of voor de bouw van een mantelzorgwoning (in overleg met Gemeente Ede).

Bijzonderheden:
- De woning is rond 2000 aan de achterzijde uitgebouwd;
- De buitengevels (woning en uitbouw) zijn geïsoleerd;
- Alle kozijnen van de woning zijn vervaardigd van hardhout (kelderraam en dakraam uitgezonderd);
- Vrijwel alle ramen in de woning zijn voorzien van isolerende beglazing. Alleen de openstaande ramen op de eerste verdieping, het zolderraam in de zijgevel en het kelderraam zijn uitgevoerd in enkel glas;
- Het buitenschilderwerk is in 2017 uitgevoerd en in 2019 heeft een periodieke schilderwerk-controlebeurt plaatsgevonden;
- Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Trendline HRC25 CW4, ca. 2013);
- Zonwering aan de voor- en achterzijde van de woning, op zowel de begane grond (woonkamer en eetkamer, beide elektrisch) als op de eerste verdieping (alle slaapkamers);
- Glasvezel-internet zal vermoedelijk begin 2023 worden aangelegd;
- Rookmelders op iedere verdieping, aangevuld met een CO-melder op de eerste verdieping;
- Energielabel C;
- Volgens de NEN 2580 certificering bedraagt het woonoppervlak van de woning circa 92 m2. Door het wegnemen van het verlaagd plafond in de slaapkamer op de tweede verdieping, kan het NEN 2580 gecertificeerde woonoppervlak vergroot worden naar circa 107 m2.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 400,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,738
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1966
Specific
Partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles
Quality marks
Energie Prestatie Advies

Surface areas and volume

Areas
Living area
107 m²
Other space inside the building
21 m²
Exterior space attached to the building
1 m²
External storage space
30 m²
Plot size
443 m²
Volume in cubic meters
385 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Skylight, rolldown shutters, flue, sliding door and TV via cable

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2013, in ownership)

Cadastral data

EDE K 15841
Cadastral map
Area
443 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
151 m² (18,9 meter deep and 8 meter broad)
Garden location
Located at the northwest

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity and running water
Insulation
No cavity wall

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Involved real estate agents

NVM selling agent

Domicilie Makelaars

Call 0318-693502

NVM buying agent

KOEN Makelaar Ede

Call 0318-482366

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.