• Sold

Huylckensteinstrjitte 2 8835 XM Easterlittens Easterlittens

Hightlighted features

  • 126 m² living area
  • 343 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 225,000 k.k.

Sales history

Listed since
February 6, 2022
Date of sale
March 2, 2022
Term
3 weeks

Description

Charmant vrijstaand woonhuis gelegen pal naast de kerk van Easterlittens. Het geheel staat op een passend perceel van 343m2 eigen grond. Aan de achterzijde is een privacy biedende tuin. Vanuit de tuin is er prachtig zicht op de naastgelegen kerk. Links grenst het perceel, van voor naar achter, aan het kerkpad. Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig. Deze woning is in de jaren '80 deels verbouwd en sindsdien voornamelijk op de begane grond bewoond geweest. De verdieping is eenvoudig ingericht en behoeft een moderniseringslag. De kap leent zich er goed voor om deze in het zicht te laten na een verbouwing. Dit geeft een ruimtelijke beleving en is daarnaast zeer stijl- en sfeervol.

Easterlittens telt ca. 470 inwoners en is gelegen midden in de Greidhoeke. Gunstig is de ligging van dorp op 15 minuten rijden van de grote kernen Franeker, Bolsward, Leeuwarden en Sneek. De vaarwateren Bolswardertrekvaart en de Franekervaart kruisen elkaar bij Easterlittens. De aangelegen camping, met horecagelegenheid en dorpshaven, dankt daaraan haar naam 'It Kruswetter'. Het dorpsplein, voor de kerk en het café/herbergh 'Het wapen van Friesland', wordt zomers veel gebruikt voor Jeu de Pelote, een gezellig samenkomen van mensen, ook van ver buiten het dorp. Met een heus sportcomplex, café/restaurant en het naastgelegen dorp Winsum, met de alledaagse voorzieningen en een basisschool, is het heerlijk wonen in Easterlittens.

De Greidhoeke is een prachtige woonomgeving met landelijke vergezichten, mooie wandel-, fiets- en vaarroutes, historisch vastgoed, nostalgische herbergen en zo meer. Ontdek en beleef de Greidhoeke!

INDELING

BEGANE GROND
De entree met aansluitend de hal/gang is aan de zijkant van de woning. De gang biedt toegang naar; de woonkamer, het toilet, de badkamer, de slaapkamer en de bijkeuken. De woonkamer met de half open keuen is aan de voorzijde gesitueerd. Vanuit de woonkamer is er mooi zicht op de voortuin en via het zijraam in de gevel is er zicht op het pad naast de woning. De schouwpartij is voorzien van een sier gashaard (niet aangesloten), deze diende als bijverwarming. De muren zijn er in de jaren tachtig aan binnenkant voorgezet en daarmee is er een spouwmuur gecreëerd. De woonkamer is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. De keuken is recent nog gemoderniseerd met een nieuw keukenblok in hoekopstelling welke is voorzien van inbouwapparatuur te weten een koel-/vriescombinatie, inductiekookplaat en een wasemkap. Vanuit het raam in de keuken is er zicht op de kerktoren. De vloer in de woonkamer en keuken zijn bedekt met plavuizen en voorzien van vloerverwarming. Deze vloer loopt over in de hal, eveneens met vloerverwarming. Tegenover de entree is de open trapopgang naar de verdieping en daarachter het toilet met fonteintje. De badkamer is voorzien van daglicht en is ingericht met een ligbad en een wastafelmeubel, tevens is hier de CV opstelplaats. Aan de achterzijde is een slaap-/werkkamer met zicht op de tuin. De bijkeuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een loopdeur naar de achtertuin en is voorlangs eveneens bereikbaar. De bijkeuken is ingericht met een eenvoudig keukenblok en biedt ruimte voor de wasmachine opstelplaats.

1e VERDIEPING
Centraal is de overloop welke toegang biedt tot de slaapkamer aan de achterzijde met een dakkapel. De slaapkamer is ingericht met kasten onder het knieschot en is voorzien van een wastafel. Aan de voorzijde zijn 2 smalle slaapkamers, beide voorzien van een dakvenster. 1 Slaapkamer biedt toegang tot de daarachter gelegen berging. De overloop is voorzien van vaste kasten. De trekbalken van de dakconstructie op de overloop zijn in het zicht gebleven. De hoogte onder de laagste trekbalk is 1,70 hoog gemeten. Het dak is met planken beschoten. Het is mogelijk om deze balkconstructie te verhogen, waardoor er geen beperking meer is de de stahoogte onder de balk. De kap leent zich er goed voor om de dakconstructie en de planken in het zicht brengen. Dit geeft een ruimtelijke beleving en is daarnaast zeer stijl- en sfeervol.

TUIN
Aan de voorzijde is de tuin omheind met een siersmeden hekwerk. De tuin is ingericht met gazon, borders, een Tulpenboom (Magnolia) en heesters. Het pad rechts van de woning is bestraat en biedt tevens toegang naar de entree van de buurman rechts. Het pad wordt gezamenlijk met de buurman gebruikt, de kadastrale grens loop langs het midden van voor naar achter. Aan de achterzijde is een privacybiedende en zonnige tuin. Deze tuin is ingericht met gazon, borders gevuld met heesters en hortensia's. Grenzend aan de woning is een terras. De stenen berging is eenvoudig en voorzien van elektra.

ALGEMEEN
- Bouwjaar 1924
- Eigen grond 343m2
- In de jaren '80 verbouwd
- Levensloopbestendige woning
- Deels voorzien van dubbel glas
- Deels voorzien van vloerverwarming
- Gemetselde voorzetwand aan binnenzijde
- Houten bakgoot met gootklossen
- Mat verglaasde dakpannen
- Mooie woonstand

Kortom, een lieflijke woning met mogelijkheden.

Alleen een bezichtiging geeft u de juiste indruk!

Bezichtigingen uitsluitend via de makelaar.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 225,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 1,786
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1924
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
126 m²
External storage space
12 m²
Plot size
343 m²
Volume in cubic meters
420 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 separate toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Skylight and passive ventilation system

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler, gas heater and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

JORWERD F 1886
Cadastral map
Area
343 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
180 m² (20 meter deep and 9 meter broad)
Garden location
Located at the southeast

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agents

A funda user (targeted buying)
Huylckensteinstrjitte 2
10.0
I would recommend this agent.
Het is een geweldige makelaar die je van alle kanten bijstaat. Beter kun je je niet wensen!! Hoogstwaarschijnlijk is dit het laatste huis wat we kopen, maar mocht het zo zijn dat we toch, het zij kopen of verkopen dan weten wij waar we moeten zijn!!
Availability and communication
10
Expertise
10
Negotiation and result
10
Price / quality
10

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.